دلایل تلف شدن یک قلاده فک خزری که چند روز پیش تحویل اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان شده بود از سوی مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری اعلام شد.

به گزارش ندای گیلان از رشت، قربانعلی محمدپور با اعلام این خبر گفت چند روز  پیش طی گزارشی مردمی مبنی بر مشاهده یک قلاده فوک زنده در ساحل بندرانزلی کارشناسان محیط زیست دریایی و معاونت فنی این اداره کل با حضور در محل، اقدام به انتقال فک آسیب دیده به پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی بندر انزلی کردند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان افزود سلامت حیوان در زمان انتقال به دلایلی همچون گرمای شدید هوا ، استرس و نیز صدمات احتمالی داخلی در  وضعیت مناسبی قرار نداشت که با تلاش دامپزشک و متخصص پستانداران دریایی و انتقال به استخر آب شیرین و مسقف پژوهشکده شرایط حیوان کمی رو به بهبود رفت.اما بعد از گذشت ساعاتی دوباره وضعیت حیوان رو به وخامت گذاشت و متاسفانه در ساعات پایانی شب این فک خزری تلف شد .
محمدپور گفت بر اساس اعلام نظریه دکتر صیاد شیرازی  کارشناس متخصص و مسئول  مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری،خونریزی زیر جلدی در ناحیه پشت سینه حیوان که احتمالا ناشی از برخورد شدید جسم سخت و تیز مانند نیزه خمیده صیادی و همچنین از دست رفتن خطرناک آب و املاح بدن بدلیل قرار گرفتن طولانی در گرمای شدید ساحل؛ از جمله دلایل اعلام شده  تلف شدن این گونه زیبا و در خطر انقراص بوده است .

مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان  استرس و شوک وارده به دلیل انتقال و جابجایی حیوان توسط اهالی بومی را نیز  ؛ از جمله دلایل  احتمالی تاثیر گذار در تلف شدن حیوان دانست .
محمدپور در پایان گفت  نمونه هایی از بافت های اندام های مختلف لاشه به منظور انجام  تحقیقات ،  در پروژه حفاظت از فک خزری برداشته و لاشه نیز برای انجام تاکسیدرمی به سردخانه منتقل شد .
فک خزری تنها گونه پستاندار منحصر به فرد در دریای کاسپین است که بدلایلی همچون شکار بی رویه و کم شدن منابع غذایی اش مانند کیلکا ، نسل آن رو به انقراض رفته است در حالی که تعداد آن در سالیان نچندان دور در آبهای دریای کاسپین تا 2 میلیون قلاده تخمین زده  میشد ، امروزه تعداد آن کمتر از 100 هزار قلاده  برآورد می شود . فک خزری هم اکنون گونه های  حفاظت شده و در خطر انقراض می باشد .
محمدپور افزود:محیط زیست گیلان از مردم درخواست می کند در صورت مشاهده این حیوان چه بصورت زنده و چه تلف شده ، مراتب را سریعا به ادارات محیط زیست و یا پاسگاه های محیط بانی اطلاع رسانی کنند و در صورت مشاهده حیوان مصدوم ، قبل از رسیدن مامورین محیط زیست با خنک و خیس نگه داشتن بدن حیوان از هرگونه جابجایی و انتقال آن جدا خودداری کنند