تفاهم نامه سه جانبه ما بین حوزه مدیریت شهری رشت، بنیاد شهید و کنگره هشت هزار شهید گیلان پیرامون اجرای المان یک هزار و دویست شهید شهر رشت و تمثال ۲ هزار و دویست شهید شهرستان رشت منعقد شد.

به گزارش ندای گیلان از رشت، جلسه‌ای پیرامون برنامه‌ریزی فضاسازی محیطی برگزاری دومین کنگره هشت هزار شهید گیلان با حضور رحیم شوقی شهردار رشت، محمدرضا داوطلب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان، محمد حسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی، محسن سماکچی، سید حسین رضویان، سید شمس شفیعی، نادر حسینی و مجید عزیزی از اعضای شورای اسلامی و سرهنگ پاسدار ملک علیپور دبیر کنگره برگزار شد.

رحیم شوقی شهردار رشت در این جلسه با بیان اینکه قرار است در راستای برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان گیلان برای المان میدان شهدای ذهاب پیاده راه فرهنگی فراخوان صادر شود گفت: اقدامات ما در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت باید به گونه‌ای باشد که برای سال‌های زیادی ماندگاری داشته باشد.

شوقی تصریح کرد: گلباران مزار شهدا یا گلباران نقاط مختلف شهر به شکل متمرکز و با محله محور نیز از دیگر مواردی است که سازمان سیما و منظر، سازمان فرهنگی و اجتماعی و بنیاد شهید می‌توانند با تشکیل کمیته‌ای در این زمینه تصمیم‌گیری کنند تا بهترین بازخورد را داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه شهر رشت عضو شهرهای گردشگری محور مقاومت است اظهار کرد: اخیرا همایشی نیز با این محوریت برگزار شد اما عملا مکانی برای پیگیری این مهم در رشت وجود ندارد.

محمد حسین واثق کارگرنیا با تاکید به راه اندازی پارک موزه در شهر رشت با محوریت مقاومت افزود: افراد اندکی میدان شهرداری را به عنوان شهدای ذهاب می‌شناسند و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود.

وی با تاکید به اینکه بسیاری از شهروندان نسبت به عنوان سر پل شهدای ذهاب بی‌اطلاع هستند افزود: معتقدم باید تا پیش از برگزاری دومین کنگره هشت هزار شهید نسبت به معرفی صحیح عنوان شهدای سر پل ذهاب و سرداران شهید ملی اقدام شود.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه فرصت چندانی تا زمان برگزاری دومین کنگره شهدا باقی نمانده است تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم کنگره‌ای به مراتب بهتر از کنگره نخست برگزار کنیم و با توجه به اتفاقات خوبی که در کنگره نخست در رشت رقم خورد انتظارات بسیار بالا رفته است و باید تلاش کنیم تا به بهترین نحو در این زمینه اقدام شود.

کارگرنیا با اشاره به اینکه نصب تصاویر مبارک شهدا در پل جانبازان به واسطه همجواری آن با گلزار شهدا بسیار تاثیر گذارتر است افزود: با این اقدام شهر بیشتر رنگ و بوی شهدا می‌گیرد.

محمد رضا داوطلب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان هم در این جلسه اظهار داشت: با توجه به المان‌های جدیدی که در سطح شهر جانمایی شده‌اند از شهردار رشت و سازمان فرهنگی و اجتماعی به طور ویژه تشکر می‌کنم زیرا وی در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت واقعا دغدغه دارند.

داوطلب تصریح کرد: علاوه بر موضوع دیواره‌نگاری و تعیین جایگاهی ویژه برای انجام سخنرانی میهمانان، المان‌های کنگره هشت هزار شهید استان گیلان باید در مکان‌هایی از شهر رشت نصب شود که اثرگذاری لازم را برای اطلاع‌رسانی بین شهروندان داشته باشد.

سید حسین رضویان عضو شورای اسلامی هم در این جلسه اظهار کرد: برای برگزاری بهتر کنگره هشت هزار شهید استان گیلان سه نقطه جدید شهر رشت که محل تردد شهروندان بوده و اکثر مناسبت‌های انقلاب در آنجا برگزار می‌شود محل مناسبی برای جانمایی المان‌های شهداست.

رضویان همچنین در مورد نحوه جانمایی المان شهدا در پیاده راه فرهنگی و ایجاد یک دیواره فرهنگی حاوی تصاویر شهدا با نورپردازی ویژه در محدوده دخانیات پیشنهاداتی را مطرح کرد.

سید شمس شفیعی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی هم در این جلسه بیان کرد: گلزار شهدا از حیث محیطی برای مردم قابل پذیرش است و معتقدم از این بستر می‌توان برای کنگره هشت هزار شهید استان گیلان و جانمایی المان‌ها استفاده کرد.

شفیعی اذعان کرد: روایت رشادت‌های شهدا در کنار ایجاد فضایی که قابلیت اجتماع مردمی داشته باشد موضوع دیگری است که بنیاد شهید، شهرداری و سایر مجموعه‌های دخیل در برگزاری کنگره هشت هزار شهید می‌توانند در مورد آن برنامه‌ریزی کنند.

مجید عزیزی عضو شورای اسلامی هم در این جلسه با تقدیر از پیگیری‌های شهردار پیرامون المان شهدا تصریح کرد: مباحث فرهنگی از خلأهایی است که در پیاده راه فرهنگی وجود دارد به همین علت در راستای جذب حداکثری مخاطبان باید طرح‌ها و پیشنهادات قوی‌تری در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت طراحی و عملیاتی شود.

عزیزی اظهار داشت: در راستای طراحی المان‌های حوزه فرهنگ ایثار و شهادت میتوان با اعلام فراخوان عمومی از نظرات و پیشنهادات مردم و شهروندان هم استفاده کرد.

نادر حسینی سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه عنوان کرد: برای برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان گیلان ورودی‌های شهر رشت در چهار نقطه مستعد انجام فضاسازی فرهنگ ایثار و شهادت هستند که لازم است شهرداری با همکاری بنیاد شهید در این راستا اقدام کند.

حسینی عنوان کرد: مدت زیادی تا زمان برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان گیلان باقی نمانده بنابراین باید اقدامات خود را در این حوزه با سرعت و هماهنگی بیشتری انجام دهیم.

محسن سماکچی رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه عنوان کرد: آمارهایی که در مورد شهدا و ایثارگران شهر رشت بیان می‌شود نشان‌دهنده جایگاه مهم این شهر در عرصه انقلاب و فرهنگ ایثار و شهادت بنابراین باید ورودی‌های شهر رشت مزین به عکس سرداران و شهدا باشد.

سماکچی با بیان اینکه تکریم شهدا در فرهنگ انقلاب اسلامی جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: با توجه به عظمت برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان گیلان، ساماندهی چهار ورودی شهر و ورودی گلزار شهدای شهر رشت از ضروریاتی است که امیدواریم هرچه سریعتر به مرحله اجرا درآید.

سرهنگ پاسدار ملک علیپور دبیر کنگره هشت هزار شهید استان گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت: ۴۰ مادر دو شهید و تک فرزند شهید در شهر رشت داریم که هنوز کاری برای معرفی آن‌ها انجام نشده است.

علیپور با تاکید بر اینکه گیلانی دارای پنج سردار ملی شهید است، یادآور شد: عدم معرفی و جانمایی المان این سرداران را از نواقصی که باید هر چه سریع‌تر برطرف شود.

وی اظهار گرد: برای کنگره دوم هشت هزار شهید استان گیلان باید برخی از المان‌های شهدای شهر رشت بازآفرینی شوند، همچنین زیباسازی میدان جانبازان با نمادهای ایثار و شهادت برنامه مهم دیگری است که باید در اولویت اجرا قرار گیرد.