به گزارش سرویس اقتصادی ندای گیلان؛از سال 1371 منتهی به پایان شش ماهه‌ نخست امسال، بیش از سه هزار و 35 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های فاضلاب در 11 شهر استان گیلان هزینه شده است؛ این طرح‌ها در مجموع شامل اجرای حدود 740 کیلومتر شبکه‌ جمع‌آوری و خطوط انتقال فاضلاب به قطرهای200 تا 1400 میلی‌متر، […]

به گزارش سرویس اقتصادی ندای گیلان؛از سال 1371 منتهی به پایان شش ماهه‌ نخست امسال، بیش از سه هزار و 35 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های فاضلاب در 11 شهر استان گیلان هزینه شده است؛ این طرح‌ها در مجموع شامل اجرای حدود 740 کیلومتر شبکه‌ جمع‌آوری و خطوط انتقال فاضلاب به قطرهای200 تا 1400 میلی‌متر، احداث چهار واحد ایستگاه پمپاژ و احداث سه واحد تصفیه‌خانه‌ به مرکزیت سه شهر رشت (به ظرفیت 63 هزار مترمکعب در شبانه روز)، غرب انزلی (به ظرفیت 20 هزار مترمکعب در شبانه روز) و لاهیجان (به ظرفیت 26 هزار مترمکعب در شبانه روز) است.
علاوه بر این طرح ها که هم اکنون در مدار بهره‌برداری قرار دارند، احداث سه واحد تصفیه‌خانه‌ دیگر نیز در این استان در دولت یازدهم آغاز شده است. این طرح ها شامل تصفیه‌خانه‌ فاضلاب شرق انزلی به ظرفیت 12 هزار مترمکعب در شبانه روز و با پیشرفت فیزیکی 85 درصد، تصفیه‌خانه‌ فاضلاب آستارا به ظرفیت 6 هزار و 300 مترمکعب در شبانه روز و با پیشرفت فیزیکی 21 درصد و تصفیه‌خانه‌ فاضلاب طرح مسکن مهر رشت، به ظرفیت 6 هزار و 350 مترمکعب در شبانه روز و با پیشرفت فیزیکی 11 درصد است.
افزون بر سه طرح یاد شده، احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در شهرهای تالش، فومن، صومعه‌سرا، آستانه‌ اشرفیه، سیاهکل، لنگرود و رودسر نیز در برنامه‌ی اجرایی قرار دارد و زمین لازم برای احداث تصفیه‌خانه‌ در این شهرها خریداری و تملک شده است.
احجام باقی مانده برای تکمیل طرح‌های فاضلاب در 11 شهر استان مشتمل بر اجرای 535 کیلومتر شبکه‌ی جمع‌آوری و انتقال فاضلاب، احداث 10 واحد تصفیه‌خانه‌ با مجموع ظرفیت 80.7 هزار مترمکعب روز و احداث 121 واحد ایستگاه پمپاژ اصلی و فرعی است.
اعتبار مورد نیاز برای اجرای احجام باقی مانده بیش از 23 هزار و 821 میلیارد ریال برآورد شده است که در صورت تأمین و تخصیص به هنگام آن، اجرای طرح‌های فاضلاب در 11 شهر اولویت‌دار استان، تا سال 1400 تکمیل خواهد شد. با تکمیل این طرح‌ها، 70 درصد از جمعیت شهری استان گیلان، تحت پوشش تأسیسات جمع‌آوری و تصفیه‌ی فاضلاب قرار خواهند گرفت.
علاوه بر 11 شهر استان که طرح فاضلاب آن‌ها در دست اجرا است، مطالعات فاز نخست در 5 شهر املش، ماسال، رضوانشهر، رودبار و منجیل انجام شده و در 19 شهر دیگر استان نیز مطالعات زیست محیطی اجرای طرح فاضلاب تکمیل شده است.
«محمود امیری» رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان بندرانزلی در گفتگو با رسانه ها، با اشاره به وجود 120 کیلومتر شبکه فاضلاب سنتی در شهرهای انزلی و غازیان اظهار کرد: برای جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه ها و دریای خزر، ایجاد شبکه های فاضلاب بهداشتی در دستور کار آبفا قرار دارد.
محمود امیری افزود: تا زمانیکه شبکه های بهداشتی فاضلاب تکمیل نشده و مورد بهره برداری قرار نگیرد، ناگزیر به نگهداری از همین روش دفع فاضلاب های سنتی هستیم .
وی با اشاره به وجود سه ورودی عمده فاضلاب به دریا در شهرستان بندرانزلی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که ورود فاضلاب به دریا را به حداقل و در نهایت به صفر برسانیم ولی در حال حاضر امکانی برای انتقال مسیر فاضلاب ها در برخی از نقاط شهر وجود ندارد.