رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: این اقدام مورد تایید اتحادیه و سازمان حمایت از مصرف کننده نبوده و بدون مجوز انجام شده است زیرا در شرایطی که کالاها در انبارها انباشته شده است، منطق اقتصادی ندارد و نوعی خودزنی و انتحار محسوب می شود.

به گزارش ندای گیلان: محمد طحان پور با اشاره به افزایش 10 درصدی قیمت برخی لوازم خانگی گفت: این افزایش قیمت در کل لوازم خانگی صورت نگرفته و فقط یکی از تولیدکنندگان یکی از اقلام تولیدی خود را گران کرده است.

وی ادامه داد: این اقدام مورد تایید اتحادیه و سازمان حمایت از مصرف کننده نبوده و بدون مجوز انجام شده است.

طحان پور افزود: افزایش قیمت در شرایطی که انبارها پر از کالاست و مردم فقط نیازهای خودشان را خریداری می کنند و عرضه بیش از تقاضاست، نوعی خودزنی و انتحاب محسوب می شود.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه بازار هم واکنش منفی به این موضوع داشته است ، گفت : خود واحدهای صنفی هم از این اتفاق خوشحال نیستند و استقبالی نشده است.

لوازم خانگی مشمول قیمت گذاری نیست

طحان پور با بیان اینکه لوازم خانگی مشمول قیمت گذاری نیست، افزود: اگر کسی بخواهد افزایش قیمت دهد حتما سند و مدرک به سازمان حمایت ببرد و مجوز رسمی افزایش قیمت بگیرد و در شرایط کنونی هم سازمان حمایت به هیچ وجه اجازه افزایش قیمت را نخواهد داد.

وی با ابراز نگرانی از این افزایش قیمت گفت: متاسفانه در این شرایط تولیدکننده های دیگر هم خواستار افزایش قیمت خواهند بود که این موضوع اصلا به نفع بازار نخواهد بود.

طحان پور با انتقاد از این افزایش قیمت تولیدکننده ها گفت: برخی تولیدکننده ها افزایش قیمت می دهند و بعد با اندکی تخفیف کالا را در اختیار مشتری می گذارند و در صورتی که بازار کشش داشته باشد، تخفیف ذکر شده را اعمال نمی کنند.

وی یکی دیگر از روش های افزایش قیمت را نیز ایجاد کمبود کاذب کالا در بازار دانست و افزود: برخی تولیدکننده ها هم جلوی عرضه کالاهای خود را می گیرند و کمبود کاذب ایجاد می کنند و به این صورت افزایش قیمت می دهند که اصلا درست نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی خاطرنشان کرد: در اوضاعی که تولید مشکل دارد این افزایش قیمت غیرمنصفانه و غیرکارشناسی است.

رکود بازار نداریم

رئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره رکود در بازار گفت: رکود زمانی معنا دارد که مردم اصلا خرید نکنند و در شرایط کنونی مردم نیازهای خود را خریداری می کنند.

طحان پور افزود: در شرایط کنونی در هیچ کدام از بازارها رکود نیست فقط دلال بازی و سودهای غیرمجاز وجود ندارد.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه ارائه مجوز تولید از طرف دولت قبل غیرکارشناسی بوده گفت: متاسفانه دولت بدون شناسایی بازار هدف، مجوز تولید صادر کرده و به همین دلیل بسیاری از اجناس در انبارها، مانده است.

وی افزود: اگر صادرات را رونق دهیم بسیاری از مشکلات موجود برطرف خواهد شد و این امر فقط با افزایش کیفیت محصولات داخلی محقق خواهد شد.

طحان پور گفت: می توانیم با وارد کردن برندهای درجه 1 دنیا به کشور و ورود دانش و فناوری سرمایه آنها کالاهای خود را ارتقا دهیم و با برندهای معروف دنیا، کالاهای خود را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی پیش از این هم با بیان اینکه ثبات بازار پول و ارز و همچنین ثبات اقتصادی باعث آرامش دربازار کالایی شده ، گفته است: بازار لوازم خانگی هم با این روند همراه شده است و امروزه متقاضیان متناسب با نیاز روزانه خود خرید می کنند.

محمد طحان پور اظهار داشت: دیگر مانند دوسال گذشته نیست که خانه های مردم به انبار لوازم خانگی تبدیل شود.

وی افزود: اگر این روزها با شکایت شهروندی درباره کیفیت لوازم خانگی روبه رو شویم مربوط به خریدهای روزها و هفته های اخیر است در حالی که در گذشته درباره خریدهایی شکایت می کردند که مربوط به دوسال پیش از آن بوده است، یعنی کالاها بدون استفاده در انبار خانه ها مانده بود.

طحان پور با بیان اینکه در برخی از محصولات لوازم خانگی مانند جاروبرقی و آبگرمکن و یخچال صادرات داریم گفت: به هیچ وجه از واردات با کیفیت و نظارت شده هراس نداریم و تولیدکنندگان ما می توانند با این کالاها رقابت کنند .

وی افزود:‌ همه همکاران باید بدانند که دیگر خانه های مردم انبار تولیدات آنها نیست و مردم متناسب با نیاز روزانه بدنبال قیمت ، کیفیت و خدمات پس از فروش متناسب هستند.

بنابراین گزارش صنایع لوازم خانگی ایران می تواند با تولید خود 75 درصد نیاز بازار به کالاهای گوناگون در حوزه صنایع لوازم خانگی را تأمین کند.

لوازم خانگی شامل سه بخش لوازم کوچک، بزرگ انرژی بر و لوازم خانگی غیر انرژی بر شامل انواع ظروف و غیره است و 75 درصد از نیاز داخل به لوازم خانگی با محصولات داخلی تامین می شود.

در برخی اقلام مانند بخاری، آبگرمکن، بسته های حرارتی و کولر آبی تولیدات داخلی 100 درصد نیاز کشور را تامین می کند.

قوی ترین کشورها در این صنعت از اروپا و همچنین چین، کره جنوبی، مکزیک، برزیل، ترکیه و آمریکا هستند و عراق، افغانستان و سودان از پر مصرف ترین بازارهای صادراتی ایران محسوب می شوند.