رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، گواهی فرم‌های این اتاق را مورد اعتماد کشور روسیه عنوان کرد و گفت: گیلان استان معین صادرات کالا به روسیه است

ندای گیلان:دومین جلسه قرارگاه فرماندهی اقتصاد مقاومتی با موضوع کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی و مبادلات مرزی گیلان عصر امروز در بندر مرزی این شهرستان برگزار شد.

هادی تیزهوش‌تابان با تأکید براینکه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باید در جلسه‌های اقتصادی وجود داشته باشد اظهار کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در راستای وظایف خود تلاش می‌کند.

وی به فعالیت پنج کارمند اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان به طور شبانه‌روزی در آستارا اشاره کرد و افزود: در ایام نوروز و تعطیل، کشیک کارمندان اتاق مذکور به منظور تسهیل در امور بازرگانان دایر است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه تنها گواهی فرم‌های دو اتاق رشت و تهران مورد اعتماد طرف روسی است، تصریح کرد: گیلان استان معین صادرات کالا به کشور روسیه است.

تیزهوش‌تابان به ممنوعیت صادرات کالای کشور ترکیه توسط بازرگانان ایرانی به روسیه اشاره کرد و یادآور شد: بازرگانانی که بخواهند کالای ترکیه را به روسیه صادر کنند، کارت بازرگانی آنها طبق قانون ابطال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در گواهی فرم صادرات کالا تنها مجوز کالای ایرانی داده می‌شود، خاطرنشان کرد: بازرگانان نباید کالایی به غیر از کالای ایرانی به روسیه صادر کنند.

*سند اقتصاد مقاومتی گیلان بررسی شد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان نیز در جلسه مذکور به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حول 24 محور توسط مقام معظم رهبری در بهمن ماه سال 92 اشاره کرد و گفت: سیاست‌های مذکور در قالب 12 برنامه و حول پنج بسته به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

کیوان محمدی، محور بسته‌های اقتصاد مقاومتی را تأکید بر ساماندهی امور اقتصادی و ارتقای تولید عنوان کرد و افزود: تقویت فعالیت‌های اقتصادی در قالب «نشان‌ها» و نظارت و ایجاد سیستم ارزشیابی از جمله محور بسته‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان روح کلی اقتصاد مقاومتی را نشان می‌دهد، اظهار کرد: شهریور ماه سال 93 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در شورای برنامه‌ریزی گیلان تبیین شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان از بررسی اهداف اقتصاد مقاومتی با همکاری 16 دستگاه اجرایی استان خبر داد و بیان کرد: سند اقتصاد مقاومتی گیلان بررسی شده است.

*تدوین کتابچه اقتصاد مقاومتی گیلان

محمدی با اشاره به دعوت از داوود دانش‌جعفری از تئوریسین‌های اقتصادی کشور به گیلان، تصریح کرد: کتابچه اقتصاد مقاومتی گیلان تدوین شده و کلاس‌های آموزشی و توجیهی متعددی در این زمینه برگزار شده است.

وی به طراحی ساختار و فرآیند پیشنهادی در راستای تکمیل مسیر اقتصاد مقاومتی در گیلان اشاره کرد و گفت: سه موضوع مهم شورای برنامه‌ریزی، کمیته تنظیم برنامه ششم و کمیته اقتصاد مقاومتی در استان داریم و تمام این موارد در یک قالب قرار می‌گیرد تا وقت کمتری صرف آن شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی بر محور برنامه ششم توسعه کشور تدوین شده است، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی بحث تاکتیکی محسوب نمی‌شود بلکه دائمی است و تمام فعالیت‌ها باید در این راستا برنامه‌ریزی شود.

محمدی از تشکیل ستاد راهبردی و مدیریت در اقتصاد مقاومتی در گیلان خبر داد و یادآور شد: محمدعلی نجفی استاندار گیلان ریاست ستاد مذکور را به عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد استان‌ها در سه حوزه نفت و گاز، هدفمندی یارانه‌ها و سیاست‌های مالی و پولی نمی‌توانند نقش مهمی داشته باشند، اظهار کرد: در 9 حوزه دیگر تعداد 9 کمیته تشکیل شده و زیر نظر ستاد راهبردی فعالیت می‌کنند ضمن اینکه اجرای برنامه‌ها با در نظر گرفتن موضوع‌های محلی مهم است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان بر حرکت به طرف برنامه محوری تأکید کرد و افزود: ریل بودجه‌محوری دستگاه‌ها باید به طرف برنامه‌محوری در راستای اقتصاد مقاومتی هدایت شود.

محمدی خواستار اختصاص درصدی از بودجه تملک‌دارایی دستگاه‌ها به موضوع نظارت شد و بیان کرد: تا دهم اردیبهشت ماه جاری دستگاه‌های فرصت دارند نظر خود را ارائه کنند تا جمع‌بندی نظرها در قالب برنامه اقتصاد مقاومتی براساس برنامه ششم توسعه کشور تدوین شود./فارس