به گزارش ندای گیلان، نماینده بندرانزلی در مجلس، با تاکید بر اینکه تالاب در حال مرگ است، گفت: تالاب انزلی چند سالی است که میزبان فلامینگو و لک لک شده، اما این مسئله جای خوشحالی ندارد، زیرا این پرندگان برای صید نیاز به آب کم عمق دارند و برای صید به تالاب‌های در حال مرگ می روند. احمد […]

به گزارش ندای گیلان، نماینده بندرانزلی در مجلس، با تاکید بر اینکه تالاب در حال مرگ است، گفت: تالاب انزلی چند سالی است که میزبان فلامینگو و لک لک شده، اما این مسئله جای خوشحالی ندارد، زیرا این پرندگان برای صید نیاز به آب کم عمق دارند و برای صید به تالاب‌های در حال مرگ می روند.

احمد دنیامالی در جلسه لایروبی تالاب انزلی و اقدامات حوزه بنادر و دریانوردی و مسائل محیط زیستی شهرستان بندرانزلی که در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: تالاب انزلی چند سالی است که میزبان فلامینگو و لک لک شده، اما این مسئله جای خوشحالی ندارد، زیرا این پرندگان برای صید نیاز به آب کم عمق دارند و برای صید به تالاب‌های در حال مرگ می روند.

وی با تاکید بر اینکه همه مسئولان برای حل مسائل زیست محیطی و حفظ سلامت مردم باید به اجماع نظر برسند و مسائل را در اسرع وقت حل کنند، گفت: باید یک همت و عزم عمومی برای حل مشکلات تالاب انزلی بین مسئولان وجود داشته باشد، چراکه در این صورت می توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم.

دنیامالی تصریح کرد: آب منطقه ای فقط مسئول حریم و ایجاد بستر نیست که باعث بروز مشکل برای مردم شود، بلکه باید در چارچوب قانون وظایفی را که برای لایروبی دارد، انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه حجم رسوب سالانه تالاب به دلیل جنگل تراشی هایی که در بالادست صورت می‌گیرد بیشتر شده است، عنوان کرد: تا لایروبی انجام نشود، هر اتفاقی در تالاب صورت بگیرد به دلیل بالا آمدن آب و رسوب گذاری بیشتر به نتیجه نمی‌رسد.

نماینده مردم شهرستان بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه تالاب در حال مرگ است و اگر کاری نکنیم از دست می‌رود، گفت: باید تلاش کنیم تا کار از کار نگذشته این اقدامات را در اسرع وقت انجام دهیم.

وی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان دستگاه مدرن و خوبی برای مبارزه مکانیکی با سنبل آبی خریداری کرده و باید این دستگاه را استفاده کند.

دنیامالی، با اشاره به اینکه در بعضی از تالاب‌ها به جهت محدودیتی که وجود داشت توانستیم سنبل آبی را خوب مدیریت کنیم، افزود: اگر در تالاب انزلی از سازمان های مردم نهاد و ظرفیت مردم استفاده نکنیم، مدیریت سنبل آبی ممکن نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جریان مسائل زیست‌محیطی تالاب کاملا به کارکرد بنادر و مجموعه حفاظت محیط زیست و حوزه آب منطقه ای وابسته است، تاکید کرد: آب منطقه ای و حفاظت محیط زیست متولی کار هستند. بنده هم از طریق مجلس پیگیری می کنم تا بتوانیم برای کار تجهیزات و امکانات خوبی را تامین کنیم.

دنیامالی با تاکید بر اینکه مطالعات همه جانبه باید انجام دهید تا بتوانیم جلسات تالاب را به سرانجام برسانیم، افزود: اگر سلامت تالاب تامین شود، می‌توانیم آبزی‌پروری هم در آنجا داشته باشیم. عده ای دغدغه دارند که کسی وارد حریم تالاب نشود؛ در حالی که محیط زیست برای زندگی مردم است، نه عامل بازدارنده و لذا نباید به بهانه حفاظت از محیط زیست برای مردم مشکل ایجاد کنیم.

اسماعیل میرغضنفری، فرماندار بندرانزلی نیز تصریح کرد: این شهرستان علیرغم پتانسیل های خوب و منحصر به فردی که دارد، با مشکلاتی نیز مواجه است که باعث شده به اندازه قابلیت های موجود شهرستان، نتوانیم رشد کنیم.

وی افزود: مشکلاتی از جمله حریم تالاب و حریم دریا و مهمتر از آن سنبل آبی که در این سالها بخش عمده ای از تالاب را درگیر کرده و تبعات ناشی از آن حتی به لایه های زندگی مردم عادی راه پیدا کرده است.

فرماندار انزلی عنوان کرد: همچنین رسوب در محدوده بندری که مرکز ثقل تجارت دریایی است و این رسوب‌گذاری در تالاب ما را از ادامه اقداماتی که باید در راستای حوزه تجارت و حمل و نقل دریایی و حوزه اقتصادی گردشگری داشته باشیم روند کارها را کند کرده است.

وی با تاکید بر اینکه اصلا دنبال این نیستم که کسی را مقصر معرفی کنم، افزود: در برابر واقعیت های موجود مردم قاضی عملکرد ما هستند و اگر سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه متولی وظایف خود را انجام ندهد، گروه‌های مردمی ورود پیدا می کنند.

فرماندار بندرانزلی با اشاره به اینکه بسیاری از ادارات حضور خوبی در جلسات دارند، گفت: تقسیم وظایف برای پیگیری مسائل تالاب چیزی است که مغفول مانده است. اگر محیط زیست پیشقدم شود، مردم و گروه هایی که دغدغه دارند و دستگاه‌های اجرایی دیگر نیز پای کار خواهند، زیرا تالاب مخصوصا سنبل آبی بسیار مهم است.

موسی زنجانخواه، رئیس شورای شهر بندرانزلی نیز در این نشست، با بیان اینکه امیدوارم به یک راهکار عملی در زمینه احیای تالاب و مبارزه با سنبل آبی برسیم، اظهار کرد: پیگیری و دغدغه سازمان های مردم نهاد برای مبارزه با سنبل آبی جای تقدیر و تشکر دارد که به صورت علمی این مسئله را مورد توجه دادند و باید شاهد خروجی عملی از این جلسات باشیم.

وی تصریح کرد: توسط یکی از شهروندان دستگاهی برای مبارزه با سنبل آبی ساخته شده و شهرداری درخواست عقد قرارداد با این شهروند را داشت که سازنده اعلام کرد قصد فروش دستگاه را دارد لذا نیازمند هماهنگی هستیم.

رئیس شورای شهر بندرانزلی با اشاره به اینکه در راستای وظایف مدیریت شهری لایروبی رودخانه مسئولیتی هم برای شورای شهر تعیین شده، گفت: قطعا همه این موارد در راستای احیای تالاب است و ما هم در حد توان خود برای این امر مهم حضور داریم.

به گزارش ایسنا، تالاب انزلی از نخستین تالاب‌های ثبت شده در معاهده رامسر در سال ۱۹۷۱ میلادی است و از آنجایی که یک تالاب بین‌المللی ثبت شده است، هم‌اکنون در فهرست مونترال قرار دارد که قرار گرفتن در این فهرست به معنای این است که «تالاب در حال خشک شدن است و به مراقبت نیاز دارد».

منبع