ندای گیلان:مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره اینکه مبتلا به تیروئید چه بخورند، چرا کودکان پرخاشگر می‌شوند و علائم ابتلا به سرطان حنجره سخن گفتند. مبتلا به تیروئید چه بخورند حمید افراسیابی، متخصص طب سنتی، اظهار داشت: بیماری کم‌کاری تیروئید با علائم کاهش ضربان قلب، تعریق زیاد، اختلال خواب، ریزش مو و […]

ندای گیلان:مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره اینکه مبتلا به تیروئید چه بخورند، چرا کودکان پرخاشگر می‌شوند و علائم ابتلا به سرطان حنجره سخن گفتند.

مبتلا به تیروئید چه بخورند

حمید افراسیابی، متخصص طب سنتی، اظهار داشت: بیماری کم‌کاری تیروئید با علائم کاهش ضربان قلب، تعریق زیاد، اختلال خواب، ریزش مو و کاهش سوخت و ساز بدن، افزایش وزن و تغییرات در فشار خون همراه است.

این متخصص طب سنتی گفت: مصرف سبزیجاتی مانند اسفناج، هویج و فلفل دلمه‌ای مفید است از طرفی ویتامین E نیز بسیار موثر است.

افراسیابی خوردن گوشت مرغ و ماهی را برای این بیماران مفید دانست و گفت: غذاهای دریایی مانند میگو و ماهی تن به دلیل غنی بودن مقادیر بالای ید می‌تواند مفید باشد.

وی افزود: اما مصرف برخی خوراکی ها مثل کلم، شلغم، سویا، بادام زمینی و آجیل برای بیماران خوب نیست.همچنین خوردن گلابی و هلو نیز توصیه نمی‌شود.

چرا کودکان پرخاشگر می‌شوند

سید عبدالمجید بحرینیان، روانشناس بالینی،اظهار داشت: رابطه والدین با کودک به ویژه از منظر عاطفی توجه به او، بررسی مشکلاتش، آموزش کودک در زمینه اخلاق، مسائل عاطفی و کنترل ادرار و مدفوع نقشی است که والدین در رابطه با کودک ایفا می‌کنند و چنانچه هر کدام از این نقش‌ها ناقص باشد کودک در جامعه با مشکلاتی روبرو خواهد بود و مجبور به تحمل مشکلاتی خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مشکلات کودک می‌تواند زمینه‌ساز آسیب‌هایی در دوران بزرگسالی شود هر چند که این مشکلات حلقه زنجیره رشد کودکی را نیز مختل می‌کند. در مسیر رشد مراحل قبلی پایه مراحل بعدی است و چنانچه کودک در هر مرحله تثبیت شود اثر سویی بر مراحل بعدی او خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: اگر کودک نقش خود را به خوبی ایفا نکند و نیازهای او در هر مرحله ارضا نشود ممکن است در یکی از سطوح ذکر شده دچار آسیب شود مثلا با همسالان خود دچار مشکل شده و گوشه‌گیری اختیار کند.

بحرنیان ادامه داد: گاهی والدین کودک را به درمانگاه روان‌شناختی می‌آورند و از پرخاشگری فرزند خود شکایت دارند. توجه به این نکته ضروری است که برخی مسائل کودک تحت تاثیر مراحل رشد او قرار دارد، مثلا در برخی رفتارها مغز باید به پختگی لازم برسد. نمونه آن ابتلا به بیش فعالی است که با ناپختگی‌هایی در سیستم عصبی همراه است که بر اساس آن رشد این سیستم نسبت به سایر کودکان همسن کندتر می‌شود و کودک باید تحت آموزش‌هایی برای طی این دوران قرار گیرد.

این روانشناس بالینی گفت: برخی مسائل مربوط به پختگی، سن و سال و رفتار است اما برخی مسائل مانند پرخاشگری به ویژه در کودکان ۳ تا ۶ ساله به نقش پدر و مادر مربوط می‌شود. برای این کودکان اصلی وجود دارد که طبق آن گفته می‌شود کودکی مشکل‌دار نمی‌شود مگر این که رابطه والدین او مختل باشد یا پدر و مادر در رفتار با کودک دچار اشکالاتی باشند و نتوانند نیازهای او را برآورده کنند.

وی خاطر نشان کرد: گاهی والدین نیازهای کودک را تشخیص نمی‌دهند در این مواقع به والدین تاکید می‌شود که لازم نیست برای حل مشکلات فرزند خود، او را بیاورید همین که خودتان به درمانگاه می‌آیید کافی است چرا که علت مشکل کودک را باید در رفتار والدین جستجو کرد.

علائم ابتلا به سرطان حنجره

محمد رضایی، متخصص آنکلوژی،در مورد سرطان حنجره، اظهار داشت: این نوع سرطان بیماری است که در آن سلولهای سرطانی و بدخیم در بافتهای حنجره ایجاد می‌شوند. مصرف دخانیات اعم از سیگار و قلیان برای حنجره و ریه بسیار مضر است.

این متخصص آنکلوژی ادامه داد: همچنین مصرف مشروبات الکلی از دیگر عواملی است که باعث بروز سرطان حنجره می شود به طوری که زیاده‌روی در مصرف الکل می‌تواند خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش دهد. از طرفی مصرف الکل اگر به همراه استعمال دخانیات باشد خطر ابتلا را چند برابر افزایش می‌دهد.

این متخصص آنکلوژی گفت: برگشت اسید معده به مری و دهان و همچنین التهاب مزمن طناب‌های صوتی و حنجره نیز احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهند.
وی، خشن شدن صدا یا هر گونه تغییر در صدا به مدت طولانی، وجود توده در گردن، گلودرد یا احساس انسداد در گلو، سرفه ای که بهبود نیابد، تنفس بدبو، درد گوش و کاهش وزن از علائم اولیه ابتلا به سرطان حنجره عنوان کرد.

رضایی در مورد درمان سرطان حنجره گفت: به طور کلی سه نوع روش درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان حنجره وجود دارد. پرتو درمانی، جراحی برای خارج کردن توده سرطانی و شیمی درمانی از جمله این روشها است.

فارس