نایب رئیس مجلس گفت: شهید مطهری می‌گوید افرادی که به دین گرایش پیدا می‌کنند اما بعدا از دین دور می‌شوند، افراد بسیار خطرناکی می‌شوند.

به گزارش ندای گیلان، علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس، در سخنرانی شب تاسوعای حسینی با عنوان «امام حسین(ع) و اصلاح امت» با بیان اینکه شهید مطهری معتقد بود هرگاه جامعه اسلامی از مسیر خود خارج شده، بعد از آن بوده که یک اقلیت منافق اکثریت را فریب داده‌اند، گفت: در حادثه کربلا همین اتفاق رخ داد و این قاعده‌ای کلی است و در تاریخ موخرتر هم مصادیق آن رخ داده است، مانند انقلاب مشروطه، و ما باید مراقب باشیم که این اتفاق تکرار نشود. بنابراین جامعه اسلامی همیشه از درون خود تهدید می‌شود. امروز هم همین‌طور است و اگر می‌بینید مشکلاتی در دنیای اسلام وجود دارد، مربوط به درون جامعه اسلامی و اختلافاتی است که داریم. وی ادامه داد: در جریان‌های فکری و انقلاب‌ها همیشه خطر نفاق وجود دارد. دشمن وقتی از مواجهه رودررو ابا دارد، به آن ملحق می‌شود و احیانا شعار‌های تندتر از انقلابی‌ها و موسسان اولیه می‌دهد؛ پوسته را حفظ می‌کند اما مغز آن خالی است، ظاهر را حفظ کرده و باطن را تغییر می‌دهد، به‌طوری که اکثریت مردم گمان نمی‌کنند اصل از دست رفته است. وی ادامه داد: شهید مطهری می‌گوید افرادی که به دین گرایش پیدا می‌کنند اما بعدا از دین دور می‌شوند، افراد بسیار خطرناکی می‌شوند، چون وقتی به دین گرایش پیدا کرده است، عواطف او تحت‌تاثیر دین است، اما وقتی از دین خارج می‌شود، حتی از عاطفه انسانی هم رها می‌شود. این است که افرادی که زمانی متدین بوده، اما از دین خارج شده‌اند، از بی‌دین‌های اولیه خشن‌تر و خطرناک‌تر می‌شوند. مطهری افزود: شاید بخشی از داعش از همین تیپ افراد باشند، اما خطرناک‌تر از این افراد خشکه‌مقدس‌هایی هستند که عواطف انسانی آنها تحت‌الشعاع عواطف دینی قرار گرفته است، نیروی دین به‌دلیل اینکه منحرف شده است، اثر نمی‌گذارد؛ چون زایل شده و به‌صورت انحرافی کار می‌کند و این افراد از دیگران خطرناک‌تر هستند. داعش واقعا مصداق این سخن شهیدمطهری است.

اصلاحات ائمه

مطهری با تاکید بر اینکه امام علی(ع) فرمود بزرگ‌ترین فتنه بعد از من فتنه بنی‌امیه است که فتنه‌ای کور و تاریک است، گفت: برای جلوگیری از این فتنه افراد روشن‌بین و روشنفکر لازم است. وضع شما در مقابل آنها وضعیت برده و ارباب خواهد بود. لذا وقتی ایشان به خلافت رسید، شعار اصلاح داخل داده و اصلاحات بسیاری انجام دادند. خلفای پیشین به‌دنبال فتوحات بودند، ایران، مصر، روم، فلسطین و بخشی از آفریقا و اروپا را تصرف کردند، اما حضرت امیر گفتند می‌خواهند داخل را اصلاح کنند، چون اگر محتوای اسلام از بین برود، هر مقدار فتوحات هم که حاصل شود، بی‌فایده خواهد بود. وی ادامه داد: این یک نقطه عطف در اسلام بود که حضرت علی(ع) به آن توجه کرد؛ یعنی اصلاحات در داخل. این نقطه در دوران امام حسین(ع) پررنگ شد و امام‌حسین(ع) هم همان راه را پیمود. اما چه ضرورتی وجود داشت که امام‌حسین(ع) قیام کرد؟ چه شرایطی وجود داشت که پیش از آن قیام نکرد، در حالی که ده سال در زمان معاویه امامت امت را برعهده داشت و قیام نکرد؟ امام حسن(ع) هم قیامی که یارانش در آن به شهادت برسد، نکرد و صلح کرد.

خطرات انحراف از دین

علی مطهری در ادامه گفت: در بین خودمان هم گاه مسائلی می‌بینیم، مانند گروه فرقان که از روی اعتقاد و عقیده کار می‌کردند. بخشی از داعش هم افراد نامتعادلی هستند که از کشورهای مختلف گرد هم آمده‌اند. ممکن است اعتقاد چندانی هم نداشته باشند و بیشتر جنبه روحی و روانی دارد. اما برخی از آنها هم از سر اعتقاد این جنایت‌ها را مرتکب می‌شود و در آن هنگام شعار ا… اکبر می‌دهند، مانند لشکر عمر سعد که به قصد نزدیک‌شدن به خدا برای جنگیدن با امام حسین(ع) آمده بودند. او در ادامه بر جلوگیری از استفاده مذهب علیه مذهب تاکید کرد و گفت: این مهم است که از نیروی مذهب علیه مذهب استفاده نشود. کسی که کمربند انفجاری به خود می‌بندد و خود را منفجر می‌کند، این کار را با نیروی ایمان انجام می‌دهد. وی تصریح کرد: مایل هستم عده‌ای از سران داعش در ایران یا کشورهای دیگر مورد بررسی و مصاحبه قرار بگیرند و انگیزه‌هایشان تحلیل شود.