مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه پیگیری‌ها در خصوص ثبت جهانی موزه شیخ زاهد گیلان نیز وجود دارد، اظهار کرد: در این صورت تعداد آثار در انتظار ثبت جهانی استان گیلان به ۴ اثر افزایش می‌یابد.

به گزارش ندای گیلان،مسعود حلاج پور شامگاه سه شنبه در گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه از ۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در استان هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی شده‌اند، گفت: در سال گذشته ۴۱ اثر را به تعداد آثار ثبت شده ملی گیلان اضافه کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به ضرورت رفع موانع مربوط به ثبت جهانی ماسوله، بیان کرد: این موضوع در سفر معاون وزارت میراث فرهنگی به گیلان پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه پیگیری‌ها در خصوص ثبت جهانی موزه شیخ زاهد گیلان نیز وجود دارد، اظهار کرد: در این صورت تعداد آثار در انتظار ثبت جهانی استان گیلان به ۴ اثر افزایش می‌یابد.

حلاج پور با بیان اینکه گیلان با وجود وسعت کم، چهارمین استان کشور از حیث آثار ملی ثبت شده محسوب می‌شود، افزود: تعداد آثار ملی ثبت شده گیلان در بخش میراث معنوی ناملموس ۸۰ اثر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان افزود: شیرینی پزی قدمتی دیرینه در گیلان دارد و پخت نان‌های محلی، رشته خشکار و سایر شیرینی جات جز میراث ناملموس استان به شمار می‌رود گفت: ثبت آثار ملی در جذب توریست و گردشگر به استان نقش ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه عدم اختصاص اعتبارات کافی یکی از موانع جدی در ثبت ملی و جهانی آثار است، تصریح کرد: ۴۲ درصد از ابنیه تاریخی گیلان متعلق به ۴۱ دستگاه اعم از کشوری و لشکری است و از این تعداد ۵۶ اثر متعلق به وزارت میراث فرهنگی است.

حلاج پور از راه اندازی کاخ سردار امجد تالش با همکاری سپاه خبر داد و بیان کرد: مقرر شد از این مکان به عنوان موزه باستان‌شناسی و دفاع مقدس بهره برداری شود.