نايب‌رئيس مجلس درباره ميزان رأي اعتماد به ۱۷ وزير پيشنهادي دولت دوازدهم گفت: «ممکن است تا دو نفر نتوانند از مجلس رأي اعتماد بگيرند».

به گزارش سرویس سیاسی ندای گیلان،بررسي کابينه پيشنهادي رئيس‌جمهوري براي دولت دوازدهم در فراکسيون اميد مجلس و همچنين ساير فراکسيون‌ها، همچنان ادامه دارد. در همين رابطه، رئيس فراکسيون اميد گفته: «تصميم داريم تا روز دوشنبه‌عصر که فراکسيون اميد جلسه دارد، درباره وزراي پيشنهادي به‌طور فردي نظر ندهيم. نظر نهايي را در جلسه رأي اعتماد با آراي خود اعلام مي‌کنيم». به گفته او، قرار است فراکسيون اميد به صورت فراکسيوني رأي دهد. در همين حال، «علي مطهري»، نايب‌رئيس مجلس از احتمال رأي‌نياوردن دو وزير در جريان رأي اعتماد صحبت کرده است.
«محمدرضا عارف» در گفت‌وگو با «انتخاب» با تأکيد بر اينکه قصد نداريم درباره وزراي پيشنهادي به‌طور فردي صحبت کنيم، گفت: «به دوستان گفته‌ايم که فعلا درباره افراد کابينه به صورت شخصي موضع‌گيري نکنند تا در فراکسيون درباره آنها به جمع‌بندي برسيم و درحال‌حاضر، کميته‌هاي ارزيابي مشغول بررسي کارنامه و برنامه آنها هستند».
عارف با بيان اينکه برخي وزراي پيشنهادي همان وزراي کابينه يازدهم هستند، گفت: «قصد نداريم اين افراد را بر اساس عملکرد چهار سال گذشته بسنجيم؛ بلکه طبق برنامه‌ها و روش و منش، آنها را بررسي مي‌کنیم و نظر جديد خود را بر اساس بررسي‌هاي جديد مطرح مي‌کنيم».
انتقاد از حضورنداشتن زنان در کابينه
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، با انتقاد از حضورنداشتن زنان در کابينه دوازدهم، افزود: «درباره حضورنداشتن زنان در کابينه، به‌طور محترمانه در کنگره مجمع زنان اصلاح‌طلب گلايه کردم و گفتم در شرايطي که ٥٠ درصد متخصصان ما زنان هستند و بانوان توانمند زيادي داريم که در بعضي از بخش‌هاي تخصصي، توانمندي بيشتري نسبت به مردان دارند و توقع داشتيم در کابينه دوازدهم از وجود آنها بهره‌مند شويم، ولي اين اتفاق نيفتاد».
عارف همچنين ادامه داد: «اين از اختيارات رئيس‌جمهور است و لابد تشخيص داده‌اند وزير زن نداشته باشيم، ولي حداقل توقع داريم در پست‌هاي بعدي مثل معاون وزرا و مديران کل، از زنان استفاده کنند».
او در پاسخ به اينکه چرا تاکنون وزير علوم معرفي نشده است، گفت: «احتمالا دراين‌باره آقاي روحاني با مشکلاتي مواجه شده‌اند؛ چون قرار بود همه کابينه به‌طور کامل معرفي شود».
رئيس فراکسيون اميد، در پاسخ به اينکه آيا به وزراي پيشنهادي به صورت فراکسيوني رأي مي‌دهيد يا فردي؟ افزود: «قرار است فراکسيوني عمل کنيم و البته بايد ببينيم اعضاي محترم، نسبت به فراکسيون رعايت تعصب فراکسيوني را دارند يا به صورت فردي اقدام مي‌کنند؛ هرچند تأکيد بر رأي فراکسيوني است».
عارف در پاسخ به اينکه پيش‌بيني شما از رأي اعتماد به کابينه دوازدهم چيست و چند درصد کابينه موفق مي‌شوند از مجلس رأي بگيرند، افزود: «اميدواريم همه کابينه با برنامه خوب و توانايي در پاسخ‌گويي به سؤالات، رأي بياورند. اين مطلوب است که همه گزينه‌ها رأي بياورند، ولي اين حق مجلس است که بعد از بررسي و تحليل برنامه‌هاي وزرا، به کابينه اعتماد کند يا نکند».
اين نماينده اصلاح‌طلب همچنين در پاسخ به اين پرسش که تا چه حد اين کابينه به توقعات اصلاح‌طلبانه نزديک است، گفت: «در اين کابينه وزراي پيشنهادي اصلاح‌طلب هم داريم و اميدواريم بقيه گزينه‌ها هم در چارچوب برنامه‌ها و تفکر اصلاح‌طلبانه آقاي روحاني پس از رأي با ايشان همکاري کنند».
مطهري: اين کابينه در مجموع خوب است
همچنين علي مطهري، نايب‌رئيس مجلس هم روز گذشته در حاشيه جلسه علني، در جمع خبرنگاران، کابينه پيشنهادي دولت دوازدهم را در مجموع خوب ارزيابي کرد و گفت: «اينکه اين کابينه بتواند وعده‌هاي رئيس‌جمهوري را محقق کند، بستگي به مديريت رئيس‌جمهور دارد».
به گزارش «ايلنا»، مطهري در ارزيابي از کابينه پيشنهادي دولت دوازدهم، اعلام کرد: «اين کابينه در مجموع خوب است، ولي در ‌‌نهايت بستگي به نظر نمايندگان دارد که به کجا برسد». او ادامه داد: «اينکه اين کابينه بتواند وعده‌هاي رئيس‌جمهوري را محقق کند، بستگي به مديريت رئيس‌جمهور دارد».
عضو فراکسيون اميد مجلس ادامه داد: «اگر ايشان اراده‌اي براي عمل به وعده‌ها داشته باشد، ‌اين اتفاق مي‌افتد. وزرا نقش درجه دوم را دارند، اين آقاي رئيس‌جمهور است که توان عمل به وعده‌هايش را با همين کابينه دارد». نايب‌رئيس مجلس درباره ميزان رأي اعتماد به ۱۷ وزير پيشنهادي دولت دوازدهم گفت: «ممکن است تا دو نفر نتوانند از مجلس رأي اعتماد بگيرند».
او در ارزيابي از چينش سياسي کابينه نيز گفت: «چينش سياسي وزراي پيشنهادي خوب است. در کابينه اصولگرايان و اصلاح‌طلبان حضور دارند که نشان مي‌دهد تعصب گروهي و جناحي در آن وجود ندارد. با اين حساب، به نظر مي‌رسد اينکه کابينه جناحي نيست، ‌نقطه مثبتي براي آقاي روحاني است».