به گزارش‌‌‌‌‌ندای گیلان به نقل از خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما بعد از ظهر امروز شنبه 27 شهریور ماه به همراه مرتضی میرباقری (معاون سیما)، داوود نعمتی انارکی (مدیرکل روابط عمومی سیما)، حسین رضی معاون پژوهش، برنامهریزی و نظارت سازمان صداوسیما،احمد شهریاری معاون برنامه ریزی و منابع […]

به گزارش‌‌‌‌‌ندای گیلان به نقل از خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما بعد از ظهر امروز شنبه 27 شهریور ماه به همراه مرتضی میرباقری (معاون سیما)، داوود نعمتی انارکی (مدیرکل روابط عمومی سیما)، حسین رضی معاون پژوهش، برنامهریزی و نظارت سازمان صداوسیما،احمد شهریاری معاون برنامه ریزی و منابع مالی صدا و سیما و … در پشت صحنه سریال تلویزیونی معمای شاه حاضر شد و از روند ساخت این مجموعه تلویزیونی دیدن کرد.بنا بر این گزارش، رئیس صدا سیما دربازدید از پشت صحنه سریال تاریخی معمای شاه بر تبیین هویت تاریخ انقلاب اسلامی برای نسل های جدید تاکید کرد.
علی عسکری با حضور در میان عوامل تولید سریال معمای شاه در شهرک سینمایی غزالی در سخنانی، تولیدسریال با مضامین تاریخ معاصر کشور را هوشمندانه، ارزشمند و شجاعانه توصیف کرد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع تاریخی، مهم و حساس سریال که بازگو کننده بخش مهمی از تاریخ این مرزو بوم یعنی پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم ستمشاهی است، گفت: سریال هایی که درباره تاریخ کشور تولید می شوند و به خصوص به تاریخ معاصر می پردازند، باید از ویژگی هایی برخوردار باشند که تاریخ را برای نسل های آینده تبیین کند و برای مخاطبانش هویت بخش و بیانگر مبارزات مردم بر علیه ظلم و فساد باشد درواقع یکی از ویژگیهای پرداختن به تاریخ انقلاب این است که می تواند فلسفه وجودی انقلاب را همیشه برای نسل های مختلف چه آن ها که همراه انقلاب بوده اند و چه آن هایی که اصلا انقلاب را لمس نکرده اند کاملا تبیین و توضیح بدهد.
وی افزود: ساخت سریالی چون معمای شاه دشواریهای خاصی داشته که نشأت گرفته از نجابت صداوسیماست که نمی تواند بسیاری از آلودگی ها و پلیدی هایی که در گذشته بوده را نشان دهد، در واقع اگر بنا بود مستندی تاریخی درمورد دهه های اخیر و سلطنت پهلوی ساخته شود بسیاری از ملاحظاتی که در این مجموعه رعایت شده، نیاز نبود، درحالی که به دلیل نجابت ذاتی رسانه ملی امکان آن وجود نداشت که در این سریال تمامی فسادها و پلیدی های دوره پهلوی به تصویر درآید.
عسکری در ادامه، پرداختن به ده ها شخصیت سیاسی، مذهبی و تاثیرگذار در دهه های اخیر کشور را از نقاط قوت این مجموعه دانست و اضافه کرد: مسلما در یک سریال معرفی تمام زوایای شخصیتی و اجتماعی این افراد امکان پذیر نیست و نمی توان به تمامی زمینه های پنهان و پیدای این افراد اثرگذار پرداخت.
رئیس سازمان صداوسیما برخی هجمه ها علیه سریال را نشان دهنده دیده شدن سریال توصیف کرد و افزود: واقعیت این است که چنین سریال هایی تبعاتی را نیز به همراه خواهد داشت اما به نظر می رسد برخی از نقدهایی که علیه این سریال می شود نه تنها منصفانه نیست بلکه هجمه هایی است که بعضا عوامل استکبار، مدافعان رژیم منحط پهلوی و سلطنت طلبان انجام می دهند، اما عوامل تولید در برابر آن ایستادگی کرده و کار را بی وقفه ادامه دادند.
وی روشنگری اذهان نسل جوان در تبیین تاریخ کشور و مبارزات امام(ره) و رهبری معظم را از وظایف صداوسیما دانست و افزود: اگرچه افراد میان سال، خفقان، فساد و استبداد رژیم منحط پهلوی را به یاد دارند ولی نسل جدید از آن دوران تصویر ذهنی ندارند و وظیفه و رسالت اصلی رسانه است تا به روشنگری تاریخ انقلاب و دلایل مبارزات آن دوران بپردازد و نگذارد تاریخ انقلاب مورد تحریف قرار گرفته و افرادی با افکار و دیدگاه هایی خاص انقلاب را به گونه دیگری تدوین و تبیین کنند.
عسکری توجه به تاریخ را از مهمترین مولفه ها و عوامل هویت بخشی در نسل ها خواند و تاکید کرد: تمامی بزرگان دنیا توجهی ویژه به تاریخ ملی خود دارند. حتی دیدگاه تاریخی درکتاب روشنگر بشریت یعنی قرآن مجید نیزبه چشم می خورد و بارها و بارها قرآن با بیان قصص انبیاء بشارت و انذار داده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد ساخت مجموعه های اینچنینی بتواند گوشههایی از زوایای تاریخی این مرز و بوم را برای نسل جوان و آینده ساز کشور روشن کند.

میرباقری معان سیما نیز در حاشیه این بازدید از برنامه ریزی تلویزیون در تولید 10 سریال الف ویژه خبر داد و گفت: تاریخ انبیاء، تاریخ اسلام، اثرات اندیشمندان ایرانی در اسلام و تاریخ هشت سال دفاع مقدس دستمایه 10 طرح الف ویژه ای است که به زودی جزئیات آن دراختیار رسانه ها قرار می گیرد.
میرباقری تاکید کرد: سازمان برای تولید مجموعه های نمایشی کمبود بودجه ندارد چرا که تولید برنامه های نمایشی موفق را نه صرف هزینه بلکه جذب سرمایه می داند.
وی بازگشت گروههای فیلم و سریال به شبکهها را از دیگر برنامههای این معاونت دانست و افزود: هریک از شبکهها با توجه به حال و هوای مخاطبانشان تولید برنامه های نمایشی خواهند داشت ولی این تولیدات با برنامه ریزی و طبق اصولی خواهد بود که مرجع آن سیما فیلم است.
معاون سیما برنقش سیما فیلم در تولید سریال های ویژه الف تاکید و اضافه کرد: مجموعه معمای شاه در ماه محرم از شنبه تا چهارشنبه روی آنتن می رود. بازپخش این مجموعه نیز به شبکه سه واگذار شده است. پس از پایان این مجموعه نیز سریال فاخر سرزمین کهن پخش می شود.
وی همچنین بخش های مختلف مجموعه معمای شاه را دارای این قابلیت دانست که در مناسبت های خاص ملی و مذهبی مانند 17 شهریور، 28 مرداد و یا 30 تیر به صورت سینمایی بازپخش شود.پورحسین قائم مقام معاون سیما نیز در سخنان کوتاهی گزارشی از روند تولید مجموعه معمای شاه ارائه کرد. 3600 دقیقه تصویربرداری از مجموعه، پخش 41 قسمت از آن، آماده سازی 36 قسمت دیگر، ایجاد 1500 فرصت شغلی، به کارگیری بیش از 80 هزار هنرور از موضوعاتی بود که پورحسین به آن اشاره کرد. وی با قدردانی از عوامل تولید وفنی این سریال تاکید کرد: تنها حدود 120 سکانس از این سریال باقی مانده که به زودی به اتمام خواهد رسید.محمدرضا ورزی کارگردان مجموعه نیز در گزارشی کوتاه از ساخت سه سازه عظیم و ماندگار برای تولید سریال های تاریخی در شهرک غزالی خبرداد
و گفت: در خاتمه معمای شاه سه سازه از میدان منیریه، میدان ژاله وخانه وزیری برای تلویزیون به یادگار باقی خواهد ماند.
ورزی با نام بردن از بسیاری از همکاران خود ضمن قدردانی از تیم همراه، یادی از هنرمندان درگذشته در طول سه سال و نیم تولید این سریال کرد.
در ادامه این مراسم علیعسکری از دکورهای جدید مجموعه تلویزیونی معمای شاه نظیر میدان ژاله و خیابان انقلاب بازدید کرد و نماز جماعت حاضران در مراسم در خانه دکتر وزیری برپا شد.
این سریال 80 قسمتی به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیهکنندگی علی لدنی در سیمای جمهوری اسلامی ایران ساختهشده است.80 بازیگر اصلی، 520 بازیگر فرعی و بیش از 560 نفر از عوامل پشت دوربین از اردیبهشت سال 1391 تاکنون در ساخت این اثر همکاری داشتهاند.انتهای پیام/