طرح مهارت آموزی همراه با کارورزی موسوم به"‌ طرح مهک"‌ توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای گیلان و دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان گیلان اجرایی می‌شود.

به گزارش ندای گیلان،رحیم عطایی‌پور  عصر امروز در جمع خبرنگاران در خصوص اجرای طرح محک در استان اظهار داشت:‌ طرح مهارت آموزی همراه با کارورزی موسوم به”‌ طرح مهک”‌ توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای گیلان و دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان گیلان اجرایی می‌شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گیلان سفارش محوری را بخشی از سیاست‌های سازمان فنی و حرفه‌ای در سطح کشور دانست و بیان داشت: بر اساس این هدف‌ آموزش‌های مهارتی بر اساس نیاز دستگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی به علاقه‌مندان و کارآموزان دولتی و خصوصی ارائه می‌شود.

عطایی‌پور با بیان اینکه در پنج ماهه نخست امسال بالغ بر 16 هزار و 89 نفر در گیلان دوره‌های آموزشی را گذراندند افزود:‌ بر این اساس 267 نفر در بخش دوره‌های ثابت تخصصی کشاورزی،‌ 115 نفر در بخش سکونتگاه‌های غیر رسمی و 741 نفر در جوار دانشگاه‌ها آموزش دیدند.

وی با بیان اینکه در حوزه مهارت آموزی در محیط کار واقعی نیز 60 نفر از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برخوردار شدند تصریح کرد:‌ 2 هزار و 621 نفر در بخش پادگان‌ها،‌ 6 هزار و 799 نفر در حوزه کارگاه ثابت شهری و 816 نفر نیز در روستاهای استان گیلان از این آموزش‌ها بهره‌مند شدند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گیلان از وجود بیش از 300 حرفه آموزشی در این اداره کل خبر داد و عنوان کرد:‌ در پنج ماهه نخست امسال بیش از 16 هزار علاقمندان و کارآموز در سطح استان گیلان در رشته‌ها و گروه‌های مورد علاقه خود شرکت کرده و آموزش دیده‌اند.

عطایی‌پور تعداد آموزش دیدگان در بخش ندامتگاه‌های استان گیلان را هزار و 260 نفر اعلام کرد و بیان داشت:‌ در کارگاه سیار شهری هزار و 180 نفر،‌ در کارگاه صنایع در بخش اصناف 425 نفر و در کارگاه صنایع دستی بین کارگاهی نیز تعداد 31 نفر در کلاس‌های آموزشی شرکت کردند.

وی از شرکت بیش از 602 نفر در کلاس‌های آموزشی حوزه کارگاه صنایع ضمن کار خبر داد و تصریح کرد:‌ در مرکز تخصصی مهارت‌های پیشرفته 596 نفر،‌ مرکز درمان اجباری معتادان بهبود یافته 12 نفر و در مرکز درمانی تحت پوشش بهزیستی نیز 564 نفر آموزش‌های مهارتی را فرا گرفتند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گیلان به انعقاد تفاهمنامه‌های این مجموعه با سایر دستگاه‌ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت:‌ سفارش پذیری در حوزه‌های آموزشی و انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با سایر دستگاه‌های اجرایی از سیاست‌های مهم این اداره کل است.

عطایی‌پور به انعقاد بیش از 31 تفاهمنامه بین اداره کل فنی‌ و حرفه‌ای گیلان و سایر دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت:‌ آ‌موزش و پرورش، نظام صنفی کشاورزی،‌ صنایع دستی میراث فرهنگی‌ و گردشگری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از جمله برخی از این سازمان‌ها هستند.

وی دیگر سازمان‌هایی که با آن‌ها تفاهمنامه همکاری منعقد شده را برشمرد و افزود:‌ این سازمان‌ها شامل مرکز خدمات حوزه‌های علمیه،‌ کمیته امداد امام خمینی،‌ کانون صنفی بازنشستگان،‌ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران،‌ ستاد بازآفرینی شهری و ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گیلان به انعقاد تفاهمنانه با ستاد کل نیروهای اشاره کرد و بیان داشت:‌ سازمان‌ زندان‌ها،‌ جهاد کشاورزی،‌ سازمان بهزیستی، بسیج سازندگی،‌ سازمان بازنشستگی کشوری و شرکت ملی گاز نیز از جمله دستگاه‌هایی هستند که تفاهم‌نامه همکاری با آن‌ها منعقد شده است.

عطایی‌پور همکاری مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را مورد تأکید قرار داد و افزود:‌ شرکت بوتان،‌ بنیاد شهید و امور ایثارگران ‌ بسیج کارگری و اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف نیز همکاری‌های خوبی با اداره کل فنی و حرفه‌ای گیلان دارند.

وی مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گیلان به فعالیت‌های این مجموعه در بخش سنجش مهارت و آزمون نیز اشاره کرد و اظهار داشت:‌ در پنج ماهه نخست امسال در حوزه آزمون‌های هماهنگ در سطح استان گیلان حدود 6 هزار و 584 نفر در سه مرحله آزمون شرکت کردند.

عطایی‌پور با بیان اینکه در بخش آزمون‌های مرتبط با تفاهم‌نامه‌های همکاری 249 نفر در حوزه صنایع دستی مورد سنجش قرار گرفتند عنوان کرد:‌ بیش از هزار و 690 نفر نیز پس از انعقاد تفاهمنامه‌های همکاری در بخش صنعت ساختمان موفق به گذراندن دوره‌های سنجش شدند.

این مقام مسئول در مورد سایر حوزه‌هایی که سنجش مهارت در آن‌ها اجرایی شده است نیز تصریح کرد:‌ ‌در پنج ماهه نخست امسال حدود 21 هزار و 998 نفر در استان گیلان در حوزه‌هایی نظیر سربازان وظیفه، امدادگران شرکت گاز و‌ آزمون‌های آنلاین دوره‌های سنجش و آزمون را گذرانده‌اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گیلان با تأکید بر اینکه 70 درصد شرکت کنندگان موفق به کسب نمره قبولی و دریافت گواهینامه مهارت می‌شوند ابراز داشت:‌ طرح سنجش سلامت کارکنان فنی و حرفه‌ای که طرحی کشوری است از ابتدای شهریور در استان گیلان اجرا می‌شود.

عطایی‌پور اجرای برنامه‌های ورزشی در سطح این مجموعه را از دیگر اقدامات انجام شده اعلام کرد و افزود:‌ مسابقات ورزشی در مناطق 8 گانه کشور به مناسبت هفته دولت آغاز شده است که نیروهای این اداره کل نیز برای شرکت در این مسابقات و رشته‌های مختلف اعزام می‌شوند.

عطایی‌پور آمار جذب اعتبارات تملک و دارائی‌های سرمایه‌ای توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای گیلان را برشمرد و اظهار داشت:‌ در سال 96 تا این لحظه حدول یک میلیارد و 385 میلیون و 800 هزار تومان از منابع ملی برای تملک دارایی‌های سرمایه‌ای دریافت شده است.

وی در مورد واگذری فضاهای مازاد بر نیاز توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای گیلان نیز خاطرنشان کرد: بر اساس این برنامه و در راستای سیاست‌های حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی‌ 28 مکان مازاد بر نیاز به کارآفرینان استان گیلان در قالب عقد قرارداد و یا اجاره واگذار شده است.