ناظر گمرکات گیلان با اشاره به اینکه بیش از ۲۶۴ هزار و ۵۳۳ تن کالا به ارزش بیش از ۱۱۲ میلیون ۳۹۳ هزار دلار طی فروردین و اردیبهشت وارد استان گیلان شده است، افزود: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته این میزان از نظر وزنی ۸۴ درصد و ارزشی ۴۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

به گزارش ندای گیلان،ابوالقاسم یوسفی نژاد صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به صادرات ۱۶۶ هزار و ۱۶۳ تن انواع کالا از گمرکات گیلان، اظهار کرد: این میزان کالا در دو ماهه نخست امسال از گمرکات استان گیلان صادر شده است.

وی با بیان اینکه ارزش کالاهای صادر شده بیش از ۸۰ میلیون و ۱۹۹ هزار دلار بوده است، افزود: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی با افزایش ۳۳ درصدی و از نظر ارزشی با رشد ۶۰ درصدی مواجه بوده‌ایم.

ناظر گمرکات گیلان در ادامه میوه، نمک، خاک، سنگ گچ، آهک، سیمان، محصولات سرامیکی، سنگ، شیشه، مصنوعات شیشه‌ای، محصولات پلاستیکی و محصولات صنایع غذایی را عمده محصولات صادر شده از استان گیلان عنوان کرد و گفت: این کالاها به کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان، گرجستان، افغانستان، عراق صادر شده‌اند.

وی ادامه داد: در این مدت ۱۰۸ تن کالا به ارزش ۴۳۳ هزار و ۲۸۰ دلار به صورت چمدانی به کشور آذربایجان صادر شده است که به دلیل شرایط کرونایی کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۵ درصد کاهش تردد مسافر را نشان می‌دهد.

یوسفی نژاد با بیان اینکه گمرک آستارا به لحاظ ارزشی رتبه یازدهم استان را در صادرات به خود اختصاص داده است، گفت: گمرکات بندرانزلی و منطقه آزاد انزلی در رده‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۶۴ هزار و ۵۳۳ تن کالا به ارزش بیش از ۱۱۲ میلیون ۳۹۳ هزار دلار وارد استان گیلان شده است، افزود: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته این میزان از نظر وزنی ۸۴ درصد و ارزشی ۴۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

ناظر گمرکات گیلان غلات (جو و ذرات دامی)، چوب و تخته، آهن آلات، سبزی‌ها و نباتات ریشه و غده‌های زیر خاکی مانند نخود و عدس، گوشت و احشای خوراکی، چربی‌ها و روغن‌های حیوانی و نباتی با فرآورده‌های حاصل از تفکیک آنها، چربی‌های خوراکی آماده موم‌های حیوانی و سایر اقلام شامل محصولات شیمیایی، کاغذ، مقوا، خمیر چوب و ماشین آلات را عمده ترین محصولات واردی به استان عنوان کرد.

وی ادامه داد: بیشترین حجم آن از کشور مبدا روسیه و قزاقستان و آذربایجان، ترکیه، چین، گرجستان، امارات، اکوادور بوده است و عمده کشورهای طرف معامله کشورهای امارات متحده عربی، روسیه، سوئیس، چین، اسپانیا، هلند و ترکیه هستند.