روزبهان با بیان اینکه تا پارسال با اعطای یارانه به چایکاران، توانستیم حدود 400هکتار باغ چای را به سیستم آبیاری تحت فشار یا شبکه آبیاری بارانی مجهز کنیم و قرار است تا پایان امسال در 300 هکتار دیگر از باغ چای هم این کار انجام شود.

به گزارش ندای گیلان،محمد ولی روزبهان رئیس سازمان چای کشور اظهار داشت:در کنار استفاده از اعتبارات صندوق چای و همچنین محل اعتبارات یارانه‌ای دولت،عواملی چون اختصاص ردیف اعتباری ویژه و افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای،در 7سال گذشته، باعث شد، علاوه بر احیای حدود 4 هزار هکتار باغ چای،درآمد چایکاران نیز از حدود 39میلیارد تومان در سال 89 به 203 میلیارد تومان در زمان کنونی،افزایش یابد.

وی با بیان اینکه بیشترین آثار رونق تولید چای از سال 93 و با اعطای تسهیلات به زراعی ملموس تر شده،گفت:پارسال هم برای نخستین بار،حدود 10میلیارد تومان تسهیلات با 4 درصد کارمزد و بازپرداخت 5 ساله،برای بهسازی و توسعه کارخانجات چای اعطا شد.

رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه امسال حدود 108هزار تن برگ سبز چای از 55 هزار چایکار گیلان و مازندران خریداری شد، گفت:اگرچه از 3 سال پیش تا پارسال میزان تولید برگ سبز چای از 64 هزار تن به 139هزار تن رسید اما به دلیل کاهش بارندگی ها امسال این میزان به 108هزار تن کاهش یافت.

محمد ولی روزبهان در پاسخ به این سوال که سازمان چای برای رفع عطش باغ‌های همیشه سبز چای در مواقع خشکسالی که یکی از دلایل مهم کاهش محصول سالانه است، چه تدابیری اندیشیده با بیان اینکه سازمان چای،چایکارانی را که باغ‌هایشان در معرض خطر کم آبی است،شناسایی و برای دریافت یارانه آبیاری تحت فشار که از محل صندوق توسعه ملی تامین می‌شود، به سازمان جهادکشاورزی معرفی می‌کند، گفت:تا پارسال با اعطای یارانه به چایکاران، توانستیم حدود 400هکتار باغ چای را به سیستم آبیاری تحت فشار یا شبکه آبیاری بارانی مجهز کنیم و قرار است تا پایان امسال در 300 هکتار دیگر از باغ چای هم  این کار انجام شود.

وی خرد و کوچک بودن باغ های چای،قرار گرفتن بیشتر باغها در ارتفاعات و دسترسی نداشتن به منابع آبی و محدودیت صدور مجوز حفر چاه را از مهمترین موانع اجرای طرح سیستم آبیاری تحت فشار و از دلایل کم بودن وسعت باغ هایی که به این سامانه مجهزند عنوان کرد.

رییس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد:امسال راهکار دیگری را امتحان کرده‌ایم و بصورت آزمایشی در نیم هکتار از باغ های چای دربازکیاگوراب لاهیجان،سیستم آبیاری قطره‌ای را اجرا کرده‌ایم که در صورت نتیجه بخش بودن ِاین کار،این طرح را در باغ های چای اجرایی خواهیم کرد.

محمد ولی روزبهان معتقد است با وجود اقدامات انجام شده برای احیای صنعت چای، باز گره‌ها و موانعی بر سر راه قرار دارد که با افزایش حمایت های مالی برای به زراعی و افزایش تولید و همچنین اتخاذ ساز و کارهایی برای افزایش قدرت رقابت پذیری و رونق چای تولید داخل، حل شدنی است.