رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به وجود 106 معدن در این استان گفت: از این تعداد در حال حاضر 40 معدن فعال و 60 معدن دیگر غیرفعال هستند در همین راستا برخی از معادن گیلان که غیرفعال هستند خلع ید شده و به مزایده گذاشته می‌شوند.

به گزارش ندای گیلان،فرهاد دلق‌پوش  با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان برای ایجاد تحول در حوزه معادن استان استراتژی ویژه‌ای را تدوین کرده است اظهار داشت: در راستای اجرای همین سیاست، برخی از معادن گیلان که غیرفعال هستند خلع ید شده و به مزایده گذاشته می‌شوند.

60 درصد معادن گیلان غیرفعال هستند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان وجود 106 معدن در این استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: از این تعداد در حال حاضر 40 معدن فعال و 60 معدن دیگر غیرفعال هستند که برای ورود معادن غیرفعال به چرخه تولید و تأمین نیازهای استان گیلان راهکارها و برنامه‌‌های مشخصی تدوین و طراحی شده است.

دلق‌پوش یکی از اولویت‌ها و سیاست‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان را احیاء و بازنگری در شیوه فعالیت معادن استان اعلام کرد و افزود: امیدواریم با خلع ید و با برگزاری مزایده برخی از معادن غیرفعال بتوانیم زمینه تولید بیشتر مواد معدنی را به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی استان بیش از پیش فراهم کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که نیازهای معدنی استان در بخش‌های مختلفی نظیر پروژه‌های عمرانی، صنایع معدنی، واحدهای دانه‌بندی و نظایر آن چه میزان است گفت: گیلان سالانه به حدود بیش از 20 میلیون تن مواد معدنی نیاز دارد در حالی‌که این مقدار با توجه به شرایط موجود استان به صورت کامل تأمین نمی‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیاز این استان به واردات مواد معدنی از سایر استان‌های دیگر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولیدات معدنی گیلان چه در بخش رودخانه‌ای و چه در بخش کوهی حدود 11 میلیون تن برآورد می‌شود که برای پوشش کامل نیازهای استان کفایت نمی‌کند.

دلق‌پوش وجود یکسری مشکلات اجتماعی، فنی و یا کمبود نقدینگی را اساسی‌ترین دلیل غیرفعال شدن برخی از معادن استان گیلان اعلام کرد و گفت: سیاست سازمان صمت گیلان بازنگری در امور مربوط به معادن است تا با اجرای یکسری تصمیمات لازم، برخی از معادن غیرفعال استان به چرخه تولید بازگردند.