رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: 20 درصد مردم گیلان به صورت هفتگی ترش می‌کنند و این رقم بالایی است و غذاهای تند و فست‌فود موجب تشدید آن می‌شود.

ندای گیلان:رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: 20 درصد مردم گیلان به صورت هفتگی ترش می‌کنند و این رقم بالایی است و غذاهای تند و فست‌فود موجب تشدید آن می‌شود.

فریبرز منصور‌قناعی با اشاره به بیماری ریفلاکس در ماه مبارک رمضان و شرایط روزه‌داری این بیماران اظهار کرد: ریفلاکس بیماری تغییر شیوه زندگی است که با خوردن آغاز می‌شود و به همین دلیل سازمان جهانی سال 2015 را سوزش سر دل و آگاهی دادن به مردم گذاشته است و این اطلاع‌رسانی را باید انجمن‌های مربوطه داشته باشند.

وی با بیان اینکه 20 درصد مردم گیلان به صورت هفتگی ترش می‌کنند، افزود: این رقم، آمار بالایی است به‌ ویژه اینکه خوردن غذاهای تند و فست‌فود و … این مسئله را تشدید می‌کند.

این فوق تخصص گوارش و کبد، با اشاره به اینکه بیمار ریفلاکس در ماه رمضان که غذا نمی‌خورد مشکل ندارد، گفت: بیمار ریفلاکس بعد از افطار باید رعایت کند ضمن اینکه سوزش سردل می‌تواند ساده باشد و یا از داخل معده و دهان و زیرجناغ سینه دچار سوزش شود.

وی توصیه کرد: بیماران ریفلاکس در ماه مبارک رمضان وعده غذایی سحر و افطار را کمتر بخورند و تا دو ساعت پس از افطار و سحر دراز نکشند و افطار را با مایعات ولرم آغاز کنند که معده آمادگی داشته باشد و بین افطار تا سحر بعدی وعده شام را لحاظ کنند.

منصور‌قناعی با بیان اینکه بیمار ریفلاکس وعده شام دو سه ساعت پس از افطار باشد، تصریح کرد: در افطار از خرما و چای کم‌رنگ و رشته‌خشکار و … استفاده کند.

وی با تأکید بر اینکه 60 درصد افرادی که ریفلاکس دارند با رعایت غذایی نیاز به دارو و مراجعه پزشکی نخواهند داشت، خاطرنشان کرد: بیماران ریفلاکس هیچ منعی برای روزه گرفتن ندارند بلکه با خوردن دچار مشکل می‌شوند بنابراین باید سحر را کمتر بخورند و دو ساعت پس از آن دراز نکشند و بین افطار تا سحر وعده شام داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان ریفلاکس را یکی از بیماری‌های شایع گوارشی دانست و افزود: این بیماری خطرناکی نیست و به دلیل مزمن بودن، مدت زمان درمان آن طولانی است.

وی با اشاره به اینکه برگشت محتویات معده یا اسید معده به مری را ریفلاکس می‌گویند، یادآور شد: بیماران ریفلاکس غذای خشک بخورند و بلافاصله پس از غذا و یا همراه غذا نوشابه و غذاهای پرحجم نخورند.

منصورقناعی با اشاره به اینکه مصرف مایعات همراه غذا موجب تولید اسید بیشتر معده می‌شود، متذکر شد: این امر موجب ترشح بیشتر معده می‌شود و جلوی کالری گرفته و فرد دچار سیری زودرس شده و فشار داخل شکم بالا می‌رود و ریفلاکس بدتر می‌شود بنابراین تا دو ساعت پس از غذا موضوع آب خوردن باید رعایت شود.