گروهی از محققان چینی و تایوانی با همکاری یکدیگر موفق به ابداع روشی جدید برای تولید فولاد شدند که هم بر استحکام و هم بر میزان هادی بودن آن می افزاید.

به گزارش ندای گیلان از به نقل از فیز، این گروه تحقیقاتی می گویند نوع جدیدی از فولاد که توسط آنها ساخته شده از قابلیت تغییر شکل و کندن سریع و ساده بدون شکسته شدن برخوردار است. این در حالی است که فولادی که به روش سنتی تولید می شود چنین انعطاف پذیری ندارد.

روشی که محققان برای تولید این فولاد ابداع کرده اند deformed and partitioned (D&P) یا تغییر شکل دادن و تقسیم کردن نام دارد. اگر چه جزییات علمی این روش فاش نشده، اما گفته شده که این روش منجر به تولید فولاد منگنز متوسطی می شود که دارای ۰.۴۷ درصد کربن، ۱۰ درصد منگنز، ۰.۷ درصد وانادیم و ۰.۲ درصد آلومینیوم است.

قدرت و استحکام کششی این فولاد برابر با ۲.۲ GPa است. فولاد مذکور رساناتر نیز بوده و همچنین با هزینه کمتری قابل تولید می باشد. لذا کاربرد آن در صنایعی مانند هواپیماسازی و تولید راکت های فضایی بسیار مقرون به صرفه است. گروه سازنده می گویند هزینه تولید این نوع فولاد یک پنجم فولاد به روش های سنتی است.