اعلام حمایت فرانسه از عربستان در برابر ایران، افزایش صادرات نفت عراق، «مؤسسه خیریه» پوشش جدید برای نفوذ قطر در افغانستان، عدم صدور ویزا برای شهروندان قطری توسط عربستان و انصراف ترامپ از ارائه طرح سازش درباره فلسطین، از جمله مهم ترین خبرها و تحلیل های خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند

به گزارش ندای گیلان،تونس ورود تمامی هواپیماهای اماراتی به فرودگاه های خود را ممنوع کرد.

در همین راستا، مقامات تونسی اعلام کردند، از فرود آمدن هواپیماهای اماراتی در فرودگاه های تونس جلوگیری می کنند.

گفتنی است، شرکت هواپیمایی امارات به تازگی اعلام کرده بود که از مسافرت زنان تونسی با هواپیماهای امارات به دبی جلوگیری می کند و در این میان، کسانی که دارای اقامت امارات هستند یا گذرنامه دیپلماتیک دارند، استثنا هستند.

 

«بوراوی لیمام»، مسئول اطلاع رسانی وزارت خارجه تونس نیز در این رابطه گفت: درخصوص تصمیم اخیر امارات، از مسئولان این کشور سؤالاتی پرسیده شده و اگر ثابت شود، یک اقدام رسمی در این رابطه انجام شده، تونس نیز در راستای حفظ عزت و کرامت ملت تونس تصمیم خواهد گرفت.

اتحادیه کل کار و اشتغال تونس نیز در بیانیه‌ای سکوت مسئولان تونسی در قبال اقدام دولت امارات در منع ورود زنان تونسی به امارات را محکوم کرده بود.

ماکرون: در مقابل تهدیدات ایران در کنار عربستان هستیم

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه در گفت وگوی تلفنی با ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی درباره برخی موضوعات با وی به رایزنی پرداخت.

رئیس جمهور فرانسه در جریان این تماس تلفنی گفت: ما با نقش مخرب ایران در منطقه و تجهیز حوثی‌ها به فن آوری موشک بالستیک مخالفیم! ما در کنار عربستان بوده و از این کشور در برابر تهدیدات حمایت می کنیم.

 

وی مدعی شد که باید با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه مقابله شود.

افزایش صادرات نفت عراق

روز یکشنبه، وزارت نفت عراق از افزایش میانگین صادرات و درآمدهای نفتی این کشور در ماه نوامبر 2017 در مقایسه با اکتبر خبر داد.

طبق آمار نهایی اعلام شده از سوی شرکت بازاریابی نفت عراق ‘سومو’ مجموع صادرات نفت عراق از میادین نفتی واقع در مرکز و جنوب این کشور در ماه نوامبر به 105 میلیون و50 هزار و819 بشکه نفت رسید.

ارزش این میزان صادرات به بیش از 6 میلیارد و 21 میلیون و 113 هزار دلار بالغ می شود.

بر اساس این گزارش، میانگین قیمت فروش هر بشکه نفت عراق در این دوره زمانی به 57,316 دلار رسید.

این میزان صادرات نفت توسط 40 شرکت بین المللی و چند ملیتی از بنادر البصره، خور العمیه و شناورهای انفرادی درخلیج فارس حمل و صادر شده است.

وزارت نفت عراق در این بیانیه گفته که این آمارها ماهانه و برای اطلاع عموم شهروندان عراقی منتشر می شود.

 

گفتنی است، میزان صادرات نفت عراق در ماه اکتبر 103,7 میلیون بشکه به ارزش 5,4 میلیارد دلار اعلام شده بود که قیمت هر بشکه نفت را 52,5 دلار نشان می دهد.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اواخر نوامبر نشست مشترکی را با کشورهای غیر عضو اوپک از جمله روسیه در وین برگزار کرد که در جریان آن بر سر تمدید کاهش میزان تولید نفت تا 9 ماه آینده یعنی اواخر 2018 به منظور تحقق ثبات و بهبود قیمت نفت توافق شد.

«مؤسسه خیریه» پوشش جدید برای نفوذ قطر در افغانستان

در حالی که رفت‌ و آمد شیوخ قطری به بهانه شکار به غرب افغانستان انتقادات مردم را برانگیخته بود، بار دیگر قطری‌ها در پوشش مؤسسه خیریه فعالیت خود را در این مناطق از سر گرفته‌اند.

شیوخ قطری پیش از این به بهانه شکار در غرب افغانستان فعال بودند اما این موضوع انتقادات برخی از نمایندگان و مردم این مناطق را برانگیخته بود.

هرچند در انتقادات بسیاری، فعالیت شیوخ قطری به غرب افغانستان محدود شد، بار دیگر تحت عنوان مؤسسه خیریه فعالیت‌های خود را در غرب این کشور از سر گرفته‌اند.

«حکمت‌الله نظری» رئیس دفتر والی فراه به «پژواک» گفته که روز گذشته سی تن از شیوخ قطری به ریاست «علی بن عبدالله آل ثانی» و رئیس مؤسسه خیریه «الغرافه» وارد این ولایت شدند.

وی افزود: شیوخ قطری چندین پروژه را که قرار است به بهره برداری برسد، افتتاح خواهند کرد.

«بریالی غفاری» رئیس مجمع نهادهای مدنی در فراه در این باره می‌گوید: قطری‌ها از چندین مدرسه، یک باغش وحش و دو درمانگاه بهره برداری خواهند کرد.

به گفته این فعال مدنی، شیوخ قطری در سه سال گذشته مسجد جامع شهر فراه و چندین مسجد دیگر از جمله در شهرستان «جوین» این ولایت را بازسازی کرده‌اند.

در حالی شیوخ قطری به مساجد و تأسیس مدارس توجه ویژه دارند که به نظر برخی کارشناسان کشورهای عربی از جمله قطر به دنبال ایجاد پایگاه فکری برای جریان‌های تکفیری در افغانستان هستند.

پیش از این نیز برخی رسانه‌ها، گزارش‌هایی از تأمین نیازهای مالی و تجهیزات نظامی جریان‌های افراطی و وهابی در غرب افغانستان توسط شیوخ قطری در پوشش شکار منتشر کرده بودند.

به تازگی نیز تعامل مقامات محلی ولایت فراه با شیوخ قطری افزایش یافته است، طوری که بیش از 1000 هکتار زمین در این ولایت به شیوخ قطری اجاره داده‌ شده و حدود 170 عرب نیز تحت عنوان شکارچی در این ولایت اسکان یافته‌اند.

«جمعه دین گیانوال» عضو مجلس سنای افغانستان با در نظر داشتن حساسیت بین کشورهای عربی و ایران، درباره فعالیت‌های احتمالی اعراب در غرب افغانستان هشدار داده است.

برخی کارشناسان بر این باورند که شیوخ قطری نه تنها جریان‌های تکفیری در فراه را حمایت می‌کنند، بلکه تلاش دارند تا با ایجاد پایگاه تحت عنوان شکار و فعالیت‌های خیریه به جاسوسی و فعالیت اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی نیز بپردازند.

عدم صدور ویزا برای شهروندان قطری توسط عربستان

تنش‌های سیاسی اخیر بین عربستان و قطر به حوزه ورزش نیز کشیده شده است.

اتحادیه شطرنج قطر شامگاه یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد، تیم شطرنج‌ بازان این کشور در مسابقات قهرمانی شطرنج سریع که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزاری می‌شود، شرکت نخواهد کرد.

در این بیانیه تأکید شده است، به علت اینکه عربستان برای تیم قطری ویزای ورود صادر نکرده و مانع از آن شده است که پرچم قطر در این مسابقات به اهتزاز درآید، از شرکت در این مسابقات که روزهای 26 و 30 دسامبر برگزار خواهد شد، انصراف داده است.

اتحادیه شطرنج قطر با ابراز تأسف درباره این اقدام عربستان، آن را «ظلمی آشکار در حق ورزشکاران قطری و نقض همه قوانین بین‌المللی و ورزشی» دانست.

انصراف ترامپ از ارائه طرح سازش درباره فلسطین

رسانه های صهیونیستی به نقل از منابع کاخ سفید اعلام کردند، ترامپ با قطع رابطه با فلسطینی ها از ارائه طرح صلح (سازش) منصرف شده است.

به گزارش مهر به نقل از المیادین، رسانه های اسرائیلی به نقل از منابع کاخ سفید اعلام کردند که ترامپ با قطع رابطه با فلسطینی ها از ارائه طرح صلح (سازش) منصرف شده است.

در همین حال، پایگاه خبری صهیونیستی «دبکا» نزدیک به منابع امنیتی این رژیم، از آماده شدن دولت آمریکا برای قطع روابط خود و متحدان عربش با تشکیلات خودگردان فلسطین به دلیل موضع‌گیری‌های ضدترامپ «محمود عباس» خبر داده است.

ذکر این مهم لازم است، ششم سپتامبر (۱۵ آذر ماه) دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اقدامی قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی صهیونیستی به رسمیت شناخت.

مقامات این کشور نیز اعلام کردند، بنا بر بیانیه ترامپ تا سه سال آینده سفارت کشور خود را از تل آویو به بیت المقدس منتقل خواهند کرد؛ اظهاراتی که با واکنش های گوناگون و محکوم کننده ای در سراسر جهان همراه شد.

رئیس پارلمان اردن روابط با ایران را خواستار شد

عاطف الطراونه» رئیس پارلمان اردن، روز یکشنبه در اشاره به ایران و سوریه اعلام کرد که ضرورت دارد اردن گزینه‌ها و ائتلاف‌‌هایش در منطقه را بدون این‌که به روابطش با کشورهای خلیج فارس تأثیر بگذارد، گسترش دهد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌‌شود که گزارش‌ها حاکی از بروز اختلافات میان امان و ریاض، و تنشی پنهان در روابط دوجانبه در پی تصمیم خودسرانه دولت آمریکا درباره قدس، است. در حالی که عربستان سعودی موضعی منفعلانه درقبال تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در به‌رسمیت شناختن قدس اشغالی به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده است ولی اردن قاطعانه تحرکاتی را در رد این تصمیم صورت می‌دهد.