رئیس جمهوری آذربایجان با تاکید برتکمیل دالان بین المللی حمل و نقل شمال – جنوب ، گفت : در این ارتباط باید به تدریج درجهت بازسازی و ترمیم خطوط ریلی مسیر باکو – یالاما ( مرز روسیه ) و باکو – آستارا اقدام کنیم .

به گزارش ندای گیلان،الهام علی اف، روز پنجشنبه در جلسه هیات دولت در خصوص برنامه های سال جدید میلادی، اظهارداشت: جمهوری آذربایجان در سال 2017 میلادی گام های مهمی در زمینه تکمیل دالان شمال – جنوب برداشته و وظایفی که در مورد تکمیل این دالان داشت را اجرا کرده و خط ریلی جدید تا مرز جمهوری اسلامی ایران احداث کرده است .
وی افزود: در قالب تکمیل این دالان بین المللی ، همچنین پل ریلی جدید در مرز مشترک دو کشور احداث شده است و جمهوری آذربایجان آماده ارایه کمک در زمینه اجرای کل این طرح است .
الهام علی اف گفت: انتظار داریم از طریق دالان بین المللی شمال – جنوب، ترانزیت بار در این مسیر افزایش یابد ، بنا براین باید در راستای تکمیل خطوط ریلی در داخل کشور اقدام کنیم تا قطارها بتوانند با سرعت لازم حرکت کنند .
رئیس جمهوری آذربایجان ، تصریح کرد : در برنامه سرمایه گذاری سال 2018 میلادی بازسازی و ترمیم خط ریلی «باکو – یالاما» پیش بینی شده است و در خصوص بازسازی خط ریلی باکو – آستارا و بخصوص تغییر مسیر این خط آهن در بخش های نزدیک به ساحل دریای خزر در خاک جمهوری آذربایجان اقدام خواهد شد .
طول خط ریلی در مسیر شمال – جنوب در خاک جمهوری آذربایجان 511 کیلومتر است که 207 کیلومتر آن مربوط به باکو – یالاما ( مرز روسیه ) و بقیه نیز خط ریلی باکو – آستارا است که البته طول آن هم 323 کیلومتر اعلام شده است
140 کیلومتر از خط آهن 323 کیلومتری باکو – آستارا دو خطه و برقی شده است و ظرفیت روزانه حرکت 50 قطار را دارد . با توجه به اینکه این خط ریلی باکو – آستارا در زمان حاکمیت اتحاد جماهیر شوروی احداث شده است ، با گذشت زمان نیاز به بازسازی دارد.
از سوی دیگر این خطوط ریلی ا ز اراضی شهرستان های نزدیک به مرز ایران مانند جلیل آباد ، ماسالی ، لنکران و آستارا و نزدیک به ساحل دریا و در برخی بخش ها هم حتی از لب دریا می گذرد ، به همین دلیل برای تامین ایمنی ، سرعت قطارها محدود تعیین شده است .
دولت آذربایجان، به دلیل ظرفیت های گردشگری شهری جنوبی این کشور ، قصد دارد، مسیر خط ریلی باکو – آستارا که از ساحل دریا می گذرد را تغییر داده و از ساحل دور تر کند ، تا در آینده طرح های گردشگری در ساحل دریا خزر اجرا شود .
الهام علی اف در جلسه هیات دولت ،شاخص های فعالیت های اقتصادی سال 2017 میلادی جمهوری آذربایجان را مثبت ارزیابی کرد و گفت : در سال گذشته ذخایر ارز جمهوری آذربایجان 4.5 میلیارد دلار افزایش یافته و مجموع ذخایر ارزی به 42 میلیارد دلار رسیده است .
وی افزود: در سال 2017 میلادی 14.6 میلیارد دلار در اقتصاد جمهوری آذربایجان سرمایه گذاری شده است که بیانگر علاقه فعالان اقتصادی خارجی و محلی برای سرمایه گذاری در اقتصاد کشورمان است .