به گزارش ندای گيلان ،خانم دكتر فرشته امين، رييس مركز آموزش مديريت دولتي كشور و نماينده سازمان اداري و استخدامي در شوراي راهبري تحول اداري استان در هفته اخير سفري به استان گيلان داشته اند. در اين سفر دو روزه ضمن برگزاري جلسات و ديدارها پيرامون جديدترين برنامه هاي مركز آموزش مديريت دولتي، برنامه هاي اصلاح نظام اداري، تربيت ۵۰۰ مدير، تربيت هزار مدير در حوزه هاي مختلف، اختصاص پست هاي مديريتي به زنان، تفويض اختيار به استان ها و … صحبت شد.
لطفا بفرماييد هدف از سفر به استان گيلان چه بوده و اين سفر چه دستاوردهايي داشته است؟
هدف ما در اين سفر حضور در شوراي راهبري تحول اداري استان گيلان بود. چون برنامه اصلاح نظام اداري دولت چهاردهم يكي از مطالبات بحق رييس جمهور محترم از سازمان اداري و استخدامي كشور است.
به عنوان نماينده سازمان اداري و استخدامي كشور در شوراي راهبري تحول اداري استان گيلان لطفا بفرماييد در اين شورا چه تصميمات مرتبطي گرفته شد؟
در اين شورا مقرر شد كميته هايي با هدف عملياتي كردن الزامات اين برنامه ها و ارايه دستاوردهاي مرتبط در سطح استان تشكيل شود. همچنين مقرر شد تا در بازه زماني مشخص و بر مبناي اهداف و راهبردها، براي اجرايي كردن شش برنامه اصلي و عملياتي، استان ها به عنوان شركاي راهبردي و بازوهاي اجرايي بسيار مهم سازمان اداري و استخدامي، در تسريع كار بكوشند و دستگاه هاي اجرايي، تمام نهادها و واحدهايي كه تكليفي در اين كار دارند در خصوص اجراي وظايف محوله با جديت عمل نمايند. از سوي ديگر حضور نمايندگان سازمان اداري و استخدامي در اين شوراها به عنوان تسهيل گر و مشاركت كننده براي اجرايي شدن هر چه بهتر برنامه در راستاي تحقق اهداف است.
شش برنامه كلي و عملياتي كمك كننده اصلاح نظام اداري چه برنامه هايي هستند؟
كليات برنامه اصلاح نظام اداري با توجه به اسناد بالادستي، نشست با مديران و توجه به برنامه هاي مشابه در شش محور اصلي، ۱۳ برنامه فرعي و ۴۸ اقدام طراحي و تدوين شده است كه شش محور اصلي آن عبارتند از: ۱- اصلاح ساختار و معماري كلان دولت ۲- مديريت سرمايه انساني ۳- توسعه دولت هوشمند ۴- ارتقاي سلامت اداري و رفع زمينه هاي فساد ۵- ارتقاي نظام مديريت عملكرد و بهبود كيفيت خدمات و ۶- ارتقاي بهره وري
آيا در اين سفر قراردادهاي همكاري نيز داشته ايد؟
سعي كرديم در اين سفر همكاري هايي را با واحدهاي مختلف استاني و متوليان برنامه ها داشته باشيم و تفاهم نامه هايي را در حوزه آموزش منعقد كنيم. البته از ديگر دستاوردهاي اين سفر دو روزه ايجاد هم افزايي مثبتي است كه بين سازمان اداري و استخدامي كشور و واحدهاي سازماني استاني به صورت ويژه در گيلان ايجاد مي شود.
در جلسه شوراي راهبري تحول اداري چه تصميمات جديدي گرفته شده است؟
يكي از موضوعات مهم و ملي كه در اولين جلسه شوراي راهبري تحول اداري استان به آن پرداخته شد، لزوم برنامه ريزي براي مديريت انرژي است كه بسيار اهميت دارد. راه اندازي مجتمع هاي اداري و تفويض اختيار به استان ها براي ارزيابي سطح مديران پايه با نظارت مركز نيز يكي ديگر از مباحث مطرح شده در اين شورا در راستاي اصلاح نظام اداري بوده است. همچنين پرداختن به شعار سال كه مقام معظم رهبري تاكيد داشتند و جزو الزامات است. انشاالله در شوراي راهبري تحول اداري استان به صورت ويژه به آن خواهيم پرداخت. در اين رابطه تلاش مي شود با فعالان اقتصادي استان نيز جلساتي داشته باشيم. چون يكي از دستورهاي مهم اين جلسه، توجه و پرداختن به كارهاي توليدي در سطح استان است.
خوشبختانه استان گيلان با موقعيت جغرافيايي خاص، ظرفيت هاي ويژه و سابقه تاريخي كه دارد و دارا بودن نيروي انساني فرهيخته و توانمند، مي تواند يك الگو براي پياده سازي اصلاح نظام اداري و همچنين الگويي براي حكمراني شايسته و كارآمد در سطح كشور باشد. سازمان ادراي و استخدامي كشور نيز با تمام ظرفيت براي اجراي هرچه بهتر برنامه همكاري و حمايت خواهد كرد. من هم به عنوان نماينده سازمان با حضور در جلسات شوراي راهبري تحول اداري استان، در راستاي تحقق برنامه ها كمك خواهم كرد.
با توجه به توسعه فناوري هاي جديد از جمله گسترش هوش مصنوعي آيا تغييراتي در رويكرد آموزشي مركز ايجاد شده است؟
بله، با توجه به تغيير و تحولات تكنولوژي و فناوري هاي نوين و انتظاراتي كه از اين مركز به عنوان يك نهاد موثر در آموزش مديران و كاركنان وجود دارد، امسال در مركز آموزش مديريت دولتي براي سال ۱۴۰۴ يك سند راهبردي در حوزه آموزش و پژوهش طراحي و تدوين كرده ايم. و به صورت ويژه بازنگري فرآيندهاي آموزشي و بررسي اثربخشي دوره ها يكي از كارهايي است كه به جد دنبال مي كنيم. طراحي دوره هاي آموزشي متناسب با زمان كنوني و تحولات روز جامعه از جمله استفاده از هوش مصنوعي يكي از عناوين ويژه دوره هاي آموزشي مركز است.
مركز آموزش مديريت دولتي يكي از متوليان اصلي اصلاح نظام اداري است، آيا براي ساير متوليان و مديران مجري اين طرح نيز، برنامه هاي آموزشي داريد؟
در مركز آموزش مديريت دولتي، «شش پودمان ويژه به صورت بسته هاي آموزشي متوليان برنامه» طراحي شده كه به صورت خاص اجرايي خواهيم كرد و شامل ۹۶ ساعت آموزش در قالب تجربه نگاري و برگزاري كارگاه هاي آموزشي است. به بيان ديگر به عنوان پشتوانه اصلاح نظام اداري، با بهره گيري از ظرفيت ها و ابزارهايي كه مي تواند در تسريع اين فرآيند و اصلاح نظام اداري كمك كند، كار را دنبال خواهيم كرد.
چندي پيش طرح «تربيت ۵۰۰ مدير جوان و كارآمد» ارايه و مصوب شد. نقش مركز آموزش مديريت دولتي در اين خصوص چيست؟
بله، طرح تربيت ۵۰۰ مدير اخيراً ابلاغ شده كه اجراي آن به عهده مركز آموزش مديريت دولتي است. براي ارزيابي و آموزش مديران، برنامه هايي در مركز (در حوزه توليد محتوا، عملكرد و …) تدوين شده تا بتوانيم به سرعت آن را عملياتي كرده و در اجرايي كردن اين برنامه به عنوان مركزي كه ماموريت اصلي آن پرورش و توسعه مديران در سطح كشور است وظايف محوله را به بهترين شكل انجام دهيم.
آيا طرح هاي مرتبط ديگري را نيز مركز آموزش مديريت دولتي كشور اجرا خواهد كرد؟
طراحي آموزش هاي حرفه اي براي پرورش مديران حرفه اي در حوزه هاي مختلف را نيز در دستور كار داريم. البته با رويكرد حرفه اي گرايي و تخصص گرايي، از جمله پرورش هزار مدير در حوزه هاي منابع انساني، آي تي و … .
مركز آموزش مديريت دولتي در مباحث پژوهشي چه نقشي ايفا خواهد كرد؟
راه اندازي ميزهاي پژوهشي با نگاه به چالش هاي هر استان و مشكلات دستگاه هاي اجرايي يكي ديگر از برنامه هاي اين مركز در دوره جديد است، با اين رويكرد كه خبرگان دانشگاهي و نخبگان نظام اداري را در كنار هم قرار داده و بتوانيم انشاالله دستاوردهاي ارزشمندي را به نظام اداري كشور ارايه نماييم.
لطفا در مورد راه اندازي تلويزيون اينترنتي هم توضيح بفرماييد.
راه اندازي تلويزيون اينترنتي مركز آموزشي مديريت دولتي يكي ديگر از فعاليت هاي مركز در دوره جديد است. هدف از راه اندازي تلويزيون اينترنتي مركز آموزشي مديريت دولتي اين است كه بتوانيم اخبار مرتبط با نظام اداري، تجارب مديران استاني، چالش ها و نيازمندي ها را از طريق اين رسانه به گوش افراد مختلف برسانيم. ما اين آمادگي را داريم كه از طريق اين شبكه، فضايي را در اختيار استان گيلان قرار بدهيم و گيلان مي تواند اولين استاني باشد كه برنامه استاني مرتبط خود را در اين شبكه ارايه مي دهد.
در بخشي از گفت و گو به تربيت ۵۰۰ مدير اشاره كرديد، آيا نقش زنان در پست هاي مديريتي در اين دوره ها لحاظ شده است؟
بله، حدود ۳۰ درصد از ورودي ها به دوره هاي آموزشي تربيت مديران، به خانم ها اختصاص داده شده است. با توجه به حمايت ويژه رييس جمهور محترم نسبت به استفاده از تخصص و توانمندي هاي زنان و تاكيد بر شايسته سالاري و حضور زنان در مشاغل مديريتي، سازمان اداري و استخدامي كشور ظرفيت ويژه اي را بدين منظور در نظر گرفته است.
- نویسنده : الیاس بشری
Wednesday, 16 July , 2025