رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از وجود بحران در شش هزار هکتار شالیزارهای این استان خبر داد و گفت: 20 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان در مرحله تنش آبی است.

به گزارش ندای گیلان به نقل از خبرگزاری فارس ، علیرضا شعبان‌نژاد پیش از ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب گیلان با اشاره به وضعیت شالیزارهای استان اظهار کرد: صرفه‌جویی و مدیریت آب توسط شالیکاران در مزارع حائز اهمیت است.

وی از وجود وضعیت بحرانی در شش هزار هکتار از شالیزارهای گیلان خبر داد و افزود: 20 هزار هکتار از شالیزارهای استان در مرحله تنش آبی است.

شعبان‌نژاد با تاکید بر اجرای توصیه‌های فنی در راستای مدیریت و تعدیل خشکسالی در شالیزارهای گیلان، بیان کرد: هفته نخست مرداد ماه امسال برداشت شالی به مدت 10 روز زودتر از سال گذشته در استان انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواستار حمایت بیمه محصولات کشاورزی از شالیکاران آسیبدیده شد و تصریح کرد: امسال با کاهش بیمه شالیزارها در استان مواجه هستیم زیرا ابزاری برای اجباری کردن بیمه محصولات کشاورزی وجود ندارد و کشاورزان به صورت داوطلبانه شالیزارهای خود را بیمه می‌کنند.

وی با بیان اینکه تدوین تقویم زراعی در آماده‌سازی و کشت محصول بسیار تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: تا هفتم اردیبهشت امسال شخم زمستانه 98 درصد از شالیزارهای گیلان زده شد و 90 درصد نشاکاری طبق تقویم زراعی انجام شده است.

شعبان‌نژاد به صرفه‌جویی 350 میلیون متر مکعب آب از سد سفیدرود اشاره کرد و گفت: امسال با شخم زمستانه شالیزارها 200 میلیون متر مکعب از آب سد سفیدرود صرفه‌جویی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بر اختصاص ردیف اعتباری ویژه مکانیزاسیون شالیزارهای استان تاکید کرد و یادآور شد: 35 میلیارد تومان برای مکانیزاسیون اداوات کشاورزی گیلان اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به اینکه هم‌زمانی مرحله نشاکاری سبب کوتاه شدن کشت برنج از 47 روز به 32 روز شده است، اظهار کرد: پایش روزانه شالیزارها توسط کشاورزان و مسئولان در مدیریت آب مهم است.

شعبان‌نژاد به توزیع 12 هزار تن کود پتاس بین شالیکاران گیلانی در سال جاری اشاره کرد و افزود: کود پتاس از تنش آبی در محصول جلوگیری می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه 45 هزار تن انواع کود بین شیمیایی کشاورزان در سال 93 توزیع شده است، تصریح کرد: امسال در مجموع 97 هزار تن کود شیمیایی بین کشاورزان در استان توزیع شده است.

وی کشت 66 هزار و 911 هکتار از شالیزارهای گیلان را به صورت سنتی خواند و بیان کرد: 107 هزار و 769 هکتار از شالیزارها به صورت تلفیقی کشت می‌شود.

شعبان‌نژاد با اشاره به کشت ارقام بومی برنج در 230 هزار هکتار شالیزارهای گیلان، گفت: در هشت هزار هکتار شالیزارهای گیلان ارقام پرمحصول کشت می‌شود.