مدیرکل شیلات گیلان از آغاز رهاسازی بچه‌ماهیان تولید شده مراکز بازسازی ذخائر آبزیان این استان از هفته اول خرداد خبر داد و گفت: با توجه به برنامه‌های تولید و تعهدات سازمانی، روند رهاسازی تا پایان شهریور سال جاری ادامه خواهد داشت.

به گزارش ندای گیلان، کوروش خلیلی اظهار کرد: با توجه به اعلام مراکز و نظر به شرایط و تعهدات تولید با توجه به تقویم زمانی، از اواخر هفته اول خرداد رسما رهاسازی بچه ماهیان گونه‌های تجاری استخوانی و استروژن بومی در مصب رودخانه‌های معین استان آغاز می‌شود.

مدیرکل شیلات استان گیلان تصریح کرد: با توجه به برنامه‌های تولید و تعهدات سازمانی، روند رهاسازی تا پایان شهریور سال جاری ادامه خواهد داشت. پیش‌بینی می شود با توجه به تامین مولدین و استفاده از ذخایر زنده مولد در مراکز بیش از تعهدات سازمانی برای مراکز بازسازی ذخایر آبزیان گیلان که ۱۵۰ میلیون قطعه است تولید و رهاسازی این مراکز در سال جاری به انجام برسد.

وی با بیان اینکه عرصه فعال مراکز در حال حاضر قریب به ۴۰۰ هکتار است که امکان تولید ۲۰۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهی را به روش تکثیر و  لاروی کالچر در استخرهای خاکی نگهداری و پرورش لارو فراهم می‌کند، افزود: بچه ماهیان تولیدی در مصب رودخانه‌های معین که عملاً مولدین اصلی از آنجا تامین شده‌اند برابر تقویم زمانی رهاسازی می‌شوند.

خلیلی تاکید کرد: استان گیلان یک مرکز اختصاصی ماهیان استخوانی، یک مرکز اختصاصی ماهیان استروژن همچنین یک مرکز بازسازی ذخائر ترکیبی و اختصاصی ماهیان در شهرستان رشت و سیاهکل دارد.

وی با بیان اینکه رهاسازی بچه ماهیان تولیدی این مراکز قطعاً در حفظ جمعیت آبزیان تجاری خزر تاثیرگذار است، افزود: استان گیلان با دارا بودن سه مرکز مهم بازسازی ذخائر و حفاظت از آبزیان؛ نقش اصلی در تکثیر و تولید انواع گونه‌های آبزیان اقتصادی و بومی و دریایی را در نوار ساحلی خزر بر عهده دارد و برابر تعهدات سازمانی و وظایف حاکمیتی نسبت به تامین مولدین لازم برای این کار اقدام می‌کند.