بعد از شش ماه تلاش مداوم شرکت کانونیکال و بعد از انتشار یک نسخه آزمایشی برای رفع نواقص فنی، نسخه نهایی و Stable از لینوکس Ubuntu یعنی ۱۵.۴ با اسم کد Vivid Vervet منتشر شد و اکنون کاربران این سیستم عامل قادر به دانلود رایگان آن هستند. بگذارید نگاهی به امکانات جدید در این نسخه داشته باشیم

بعد از شش ماه تلاش مداوم شرکت کانونیکال و بعد از انتشار یک نسخه آزمایشی برای رفع نواقص فنی، نسخه نهایی و Stable از لینوکس Ubuntu یعنی ۱۵.۴ با اسم کد Vivid Vervet منتشر شد و اکنون کاربران این سیستم عامل قادر به دانلود رایگان آن هستند. بگذارید نگاهی به امکانات جدید در این نسخه داشته باشیم.

به گزارش ندای گیلان، نکته جالب در خصوص این نسخه جدید از Ubuntu در این است که شاید نسبت به سایر نسخه‌های پیشین این سیستم عامل از تغییرات فنی و زیربنایی معتدلی برخوردار است. این منش دقیقا در راستای فلسفه اخیر شرکت کانونیکال است؛ مبتنی بر اینکه «آنچه اشکالی ندارد را تغییر ندهید».

البته رفع چندین نقص فنی به همراه بهینه سازی در استفاده کلی از سیستم عامل و یک مکانیزم جدید در ارائه به روزرسانی‌های سیستم عامل و نرم افزار‌ها، منجر به آن شده که این نسخه از Ubuntu یکی از بهینه‌ترین نسخه‌های ارائه شده تا کنون باشد. بگذارید نگاهی به امکانات جدید Ubuntu در نسخه ۱۵.۴ داشته باشیم.

امکانات جدید در نسخه 15.4 لینوکس Ubuntu

معرفی Systemd

یکی از پیشرو‌ترین و مهم‌ترین تغییرات در این نسخه ارائه و معرفی سیستم و مکانیزم معروف به System init در زمان بوت سیستم عامل است. این سیستم پیش از بوت شدن سیستم عامل اجرا می‌شود و همه پروسه‌ها و ماژول‌هایی را که برای کارسیستم عامل به شکل مناسب لازم هستند، مدیریت می‌کند.

قبل از این Ubuntu از Upstart به عنوان سیستم مدیریت پیش از بوت خود استفاده می‌کرد و اکنون در پی سازگاری Debian (که Ubuntu بر اساس آن طراحی شده است) با Systemd نسخه جدید Ubuntu نیز خود را با این سیستم جدید سازگاری داده است. البته هنوز هم Upstart در ۱۵.۴ موجود است و قابلیت سوییچ به هر دو سیستم برای کاربران وجود دارد. ممکن است کاربران بر اساس نوع و مدل رایانه‌های خود و سخت افزارهای به کار گرفته شده در آن، تغییراتی را در سرعت بوت سیستم درپی اینجا به جایی احساس کنند.

امکانات جدید در نسخه 15.4 لینوکس Ubuntu

حضور Unity 7.3

دسکتاپ Unity که اکنون چند سالی است به عنوان دسکتاپ اصلی Ubuntu مورد استفاده قرار می‌گیرد در نسخه جدید با تغییرات اساسی همراه شده که مهم‌ترین آن‌ها تغییراتی است که در راستای بهبود کارایی کلی دسکتاپ صورت گرفته و همچنین رفع کاستی‌هایی که در نسخه‌های پیشین وجود داشت.

برای مثال اکنون کاربر قادر است منوی نرم افزار‌ها را در حالت Always Show قرار دهد و دیگر نیازی به حرکت ماوس به بالای صفحه برای نمایش منو‌ها نیست. همچنین کاربر می‌تواند منو‌های هر برنامه را در داخل پنجره‌‌ همان برنامه مشاهده کند که این امر از طریق تغییر تنظیمات در System> Settings> Appearance> Behavior امکان پذیر است.

امکانات جدید در نسخه 15.4 لینوکس Ubuntu

از دیگر تغییرات در Unity باید به بهبود سرعت در اجرای انیمیشن‌ها از جمله انیمیشن‌های Login و Logout اشاره کرد. همه عملکرد دسکتاپ Unity بر مبنای مغز متفکر Compiz به عنوان مدیر اصلی Ubuntu است. در نسخه جدید Ubuntu از مهم‌ترین تغییرات Compiz باید به همخوانی و سازگاری آن با سایر دسکتاپ‌های لینوکس اشاره کرد.

کرنل لینوکس ۳.۱۹

هرچند نسخه جدید Ubuntu بر مبنای آخرین کرنل لینوکس انتشار نیافته، این نسخه بر مبنای کرنل تغییر یافته و بهینه شده ۳.۱۹.۳ منتشر شده است.

به روزرسانی نرم افزار‌ها

همچنین در نسخه جدید این سیستم عامل، همه نرم افزارهای پیش فرض با به روزرسانی‌های جدید خود ارائه شده‌اند که در زیر می‌توانید فهرست آن‌ها را مشاهده کنید؛

LibreOffice ۴. ۴

Firefox ۳۷

Thunderbird ۳۱. ۶

Shotwell ۰. ۲۰. ۲

Nautilus ۳. ۱۴. ۲

Evince ۳. ۱۴. ۲

Rhythmbox ۳. ۱

Totem ۳. ۱۴. ۱

GNOME Terminal ۳. ۱۴

همچنین سیستم به روزرسانی سیستم عامل و نرم افزار‌ها نیز در نسخه جدید بهینه سازی شده است و اغلب به روزرسانی‌ها سریع و با سهولت بیشتری در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

امکانات جدید در نسخه 15.4 لینوکس Ubuntu

Ubuntu Make

این امکان که در ماه دسامبر گذشته و همراه با نسخه قبلی Ubuntu به عنوان Ubuntu Developer Tool Center معرفی شد، در نسخه جدید با تغییراتی همراه شده است که اولین آن‌ها تغییر نام به Ubuntu Make است. این قابلیت برای طراحان و توسعه دهندگان سیستمی تعبیه شده و اغلب ابزارهای برنامه نویسی از جمله Android SDK، PyCharm، IDEA و مرورگر جدید فایرفاکس برای توسعه دهندگان یعنی Firefox Developer Edition قابل نصب از طریق این مکانیزم است.

برای دانلود نسخه جدید این سیستم عامل می‌توانید به وب سایت اصلی Ubuntu در اینجا مراجعه کنید