ندای گیلان:ناصر عاشوری با بیان اینکه با طرح استانی‌شدن انتخابات مجلس مخالف هستم، اظهار داشت: کاهش مهاجرت از روستاها و به شهرها و معکوس شدن این واقعیت از مهمترین تلاش‌های دولت است که با استانی‌شدن انتخابات بیم کاهش توجهات به روستاها وجود دارد. وی با اشاره به اینکه استانی‌شدن انتخابات مجلس حقوق مردم روستاها را […]

ندای گیلان:ناصر عاشوری با بیان اینکه با طرح استانی‌شدن انتخابات مجلس مخالف هستم، اظهار داشت: کاهش مهاجرت از روستاها و به شهرها و معکوس شدن این واقعیت از مهمترین تلاش‌های دولت است که با استانی‌شدن انتخابات بیم کاهش توجهات به روستاها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه استانی‌شدن انتخابات مجلس حقوق مردم روستاها را ضایع می‌کند، افزود: نمایندگان مجلس تعهداتی به مردم روستاها، بخش‌ها و شهرهای تابعه حوزه انتخابیه دارند که با استانی شدن انتخابات این تعهدات کمرنگ می‌شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با بیان اینکه استانی شدن انتخابات سبب توجه ویژه به مسائل ملی، کلانشهرها و شهرهای مراکز استان‌ها می‌شود، گفت: استانی شدن انتخابات سبب کاهش مشارکت مردم در انتخابات می‌شود.

عاشوری با تأکید بر اینکه استانی شدن انتخابات باید به صورت پایلوت در دو استان کشور اجرا شود، خاطرنشان کرد: اجرای سراسری این طرح دارای آسیب‌های جدی است.

وی با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند نمایندگان مجلس از پیگیری امورات اجرایی پرهیز کنند، گفت: اگر مسئولان اجرایی کار و وظایف خود را درست انجام دهند در این صورت نمایندگان دیگر امورات اجرایی را پیگیری نمی‌کنند.

*کوچکی‌نژاد: نشاط سیاسی با استانی شدن انتخابات افزایش می‌یابد

نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه ایرادات استانی‌شدن انتخابات مجلس در کمیسیون تخصصی رفع می‌شود، گفت: نشاط سیاسی با استانی شدن انتخابات افزایش می‌یابد.

جبار کوچکی‌نژاد با اشاره به تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار داشت: ایرادات این طرح باید در کمیسیون تخصص مجلس شورای اسلامی رفع شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون نمایندگان از حق و حقوق مردم منطقه خود دفاع می‌کنند، افزود: طرح استانی شدن انتخابات دارای مزایا و معایبی است که باید با اجرای پایلوت آن در یک استان کشور و احصای ایرادات آن را رفع کرد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به گسترش وظایف نمایندگان با استانی شدن انتخابات، گفت: با کلیت این طرح موافقیم ولی اشکالات بسیاری در این طرح وجود دارد که باید با کارشناسی بیشتر در کمیسیون تخصصی رفع شود.

کوچکی‌نژاد تصریح کرد: باید شهرستان از حوزه فرعی به حوزه اصلی تبدیل شود و رأی کاندیدا در شهرستان در مجموع رأی اثرگذار بیشتری داشته باشد زیرا طبیعی است که کاندیدایی که در حوزه انتخابیه رأی کمتری بیاورد و در کل استان رأی بالا، نمی‌تواند نماینده مردم حوزه انتخاباتی خود تلقی شود.

وی با اشاره به اینکه نگرانی‌هایی در غفلت از مناطق محروم با استانی‌شدن انتخابات وجود دارد، خاطرنشان کرد: در صورتیکه انتخابات یک حوزه انتخابیه در طرح استانی شدن انتخابات به دور دوم موکول شود نیز هزینه‌های سنگینی بر دولت تحمیل می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به افزایش نشاط سیاسی با استانی‌شدن انتخابات مجلس، اظهار داشت: تنوع در گزینه‌های انتخابی مردم زیاد شده و لایه‌های مختلف مردمی نقش اثرگذارتری ایفا می کنند.

کوچکی نژاد با بیان اینکه شهرها و بخش‌های کوچک با استانی شدن انتخابات لطمه می‌بینند، افزود: ایرادات این طرح توسط نمایندگان در جلسات کارشناسی رفع می‌شود./ تسنیم