وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در رشت گفت: در آیین نامه ارتقای وزارت علوم، فصلی برای اثرگذاری با عنوان مسئولیت اجتماعی ایجاد کردیم تا عملکرد دانشگاه‌ها علاوه بر علم و پژوهش و فناوری بر اساس این شاخص نیز ارزیابی شود.

وزیر علوم در رشت:

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در رشت گفت: در آیین نامه ارتقای وزارت علوم، فصلی برای اثرگذاری با عنوان مسئولیت اجتماعی ایجاد کردیم تا عملکرد دانشگاه‌ها علاوه بر علم و پژوهش و فناوری بر اساس این شاخص نیز ارزیابی شود.

به گزارش ندای گیلان؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست با دانشگاهیان استان در تالار حکمت دانشگاه گیلان، با تسلیت شهادت قائد امت و همدلی ملت ایران با وجود همه عقاید و سلیقه‌ها گفت: در آیین نامه‌ی ارتقای وزارت علوم، فصلی برای اثرگذاری با عنوان مسئولیت اجتماعی ایجاد کردیم تا عملکرد دانشگاه‌ها علاوه بر علم، پژوهش و فناوری، بر اساس این شاخص نیز ارزیابی شود.

حسین سیمایی صرّاف با تاکید بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها در حفظ یکپارچگی ذهنی و فرهنگی در دانشگاه و جامعه گفت: وظیفه دانشگاه و معلمان و اساتید در این حوزه به ویژه در دوران پسا جنگ اهمیت بیشتری دارد.

درخواست استاندار برای ایجاد دانشکده دریایی در گیلان 

استاندار گیلان در این نشست با اشاره به اینکه گیلان علاوه بر مسایل اقتصادی در حوزه علمی و فناوری هم دارای مزیت‌های فراوانی است گفت: وجود افرادی مانند کوشیار گیلانی، دکتر مجتهدی، پروفسور سمیعی و پروفسور رضا و دکتر معین گواه این مسئله است.

هادی حق شناس با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه گیلان افزود: نباید دانشگاه گیلان با وجود ظرفیت‌های فراوان در سرانه بودجه در رتبه‌های آخر باشد.

وی با اشاره به توانمندی‌های دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان خواستار تبدیل این دانشکده به دهکده المپیک برای میزبانی اردو‌ها و برنامه‌های مختلف کلان ورزشی و صرفه جویی در زمان و هزینه شد.

استاندار گیلان همچنین با اشاره به فرمایش رهبر شهید در خصوص اقتصاد دریا محور خواستار ایجاد دانشکده دریایی در گیلان شد.

هادی حق شناس گفت: در گیلان سالانه ۷۵۰ هزار تن برنج سفید تولید می‌شود که باید با بهزراعی و بهسازی شالیزار‌های گیلان و مازندران، تلاش کنیم تا کشور در زمینه تولید برنج خودکفا شود.

جبار کوچکی نژاد نماینده رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان گیلان هم با بیان اینکه قدرت هر کشوری با دو مولفه نظامی و علمی سنجیده می‌شود گفت: ایران هم در جنگ‌های تحمیلی اخیر قدرت نظامی خود را ثابت کرده است، اما هنوز در مولفه علمی به قله نرسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه تحقیقات در ۷ محور علمی از جمله هوش مصنوعی، ریز تراشه و سلول‌های عصبی را در قانون بودجه مجلس مصوب کرده‌ایم گفت: با توجه به ظرفیت‌های علمی بالای دانشگاه‌های گیلان و علوم پزشکی انتظار داریم استان گیلان محور یکی از این تحقیقات قرار بگیرد.

رتبه ۲۸ دانشگاه گیلان در جذب بودجه 

علی باستی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست با معرفی این دانشگاه با بیش از نیم قرن قدمت گفت: بیش از ۱۵ هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که ۳۴ درصد در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند.

وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان ۱۳ دانشکده، یک پردیس دانشگاهی و دو پژوهشکده دارد گفت: در کنار نقاط قوت این دانشگاه آسیب‌هایی نیز وجود دارد از جمله رتبه ۲۸ در جذب بودجه است که اگر برای ۵ دانشگاه گیلان ۵ رئیس مجزا ندای گیلان شود امکان جذب بودجه بیشتر خواهد بود.

رئیس دانشگاه گیلان افزود: بر اساس ارزیایی موسسه استنادی پایش علم و فناور Isc دانشگاه گیلان بین دانشگاه‌های کشور رتبه هشتم را داریم.

علی باستی گفت: در صورت مساعد بودن شرایط، مهرماه میزبان نشست اتحادیه دانشگاه‌های دولتی کشور‌های حاشیه دریای کاسپین در دانشگاه گیلان خواهیم بود.

در پایان این نشست برخی از استادان دانشگاه مسائل و مشکلات، درخواست‌ها و راهکار‌های خود را بیان کردند.

بازدید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از پارک علم و فناوری گیلان

حسین سیمایی صرّاف پس از این نشست با حضور در دهکده فناوری و نوآوری فشتام رشت ابتدا از نمایشگاه دستاورد‌های محصولات دانش بنیان شامل ۱۵ محصول در حوزه‌های دارو و درمان، کشاورزی، فناوری و اطلاعات و هوش مصنوعی بازدید کرد.

سپس با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات، ساخت فاز دوم توسعه ۲ و نیم هکتاری دهکده فناوری و نوآوری فشتام با ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه آغاز شد.

پیش بینی شده است ده واحد کارگاهی برای توسعه و حمایت محصولات شرکت دانش بنیان ساخته شود.

منبع