به گزارش ندای گیلان،محمود خانزاده امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سهمیه شکر یارانهای گیلان به تدریج توسط دستگاههای مختلف در حال جذب و توزیع است بنابراین از عموم مردم و شهروندان انتظار داریم حتیالامکان از هجوم به مراکز خرید جهت تهیه این کالا جداً خودداری کنند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان عنوان کرد: در ستاد تنظیم بازار کشوری که ریاست آن بر عهده وزارت صمت قرار داده شده است تصمیمات اساسی و کلی در مورد نیازهای کشور به انواع کالاهای اساسی، مقدار واردات آنها و نحوه توزیع کالاها اتخاذ میشود.
خانزاده با بیان اینکه اولویت نخست ستاد تنظیم بازار ملی توزیع کالاهای وارداتی با نرخ ارز 4 هزار و 200 تومانی در کشور است تصریح کرد: اعضاء عضو ستاد تنظیم بازار در مورد 25 قلم کالایی که با این نرخ ارز وارد کشور میشود تصمیمات لازم جهت نحوه توزیع و نظارت بر فرآیند آن را بر عهده دارند.
وی ارسال مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور به هر کدام از ستادهای تنظیم بازار استانی جهت اجرا را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: هماکنون در هر کدام از استانهای کشور ستادهای تنظیم بازار تشکیل شدهاند که ریاست هر کدام از این ستادهای استانی بر عهده استانداران گذاشته شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در مورد نقش این سازمان در حوزه ستاد تنظیم بازار استان نیز ابراز داشت: سازمان صمت گیلان دبیر ستاد تنظیم بازار استان محسوب میشود و مواردی که از ستاد تنظیم بازار کشور ارجاع میشود در این ستاد مورد بررسی قرار میگیرد.
خانزاده به دستور استاندار گیلان برای برگزاری جلسات ستاد تنظیم بازار استان به صورت هفتگی در سازمان صمت استان خبر داد و ابراز داشت: در حال حاضر این جلسات به صورت منظم و هفتگی و با حضور تمام اعضای ستاد تنظیم بازار در مقر سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان برگزار میشوند.
وی جهاد کشاورزی، سازمان بازرسی، تعزیرات حکومتی، شرکت پشتیبانی امور دام و نظایر این را از جمله اعضاء ستاد تنظیم بازار گیلان خواند و گفت: در خلال برگزاری این جلسات تمامی بخشنامههای ارسالی ستاد تنظیم بازار کشوری ابلاغ و تصمیمات لازم برای چگونگی اجرای آنها اتخاذ میشود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان صحبت پیرامون سهمیههای اقلام و کالاهای اساسی استان را از جمله رئوس کاری ستاد تنظیم بازار گیلان دانست و افزود: پس از ابلاغ دستورالعملها، هر کدام از اعضاء در مورد نحوه توزیع کالاهای مرتبط تصمیمگیری میکنند.
خانزاده از تشکیل ستادهای تنظیم بازار در تمامی شهرستانهای استان گیلان و تفویض وظایف محوله به آنها خبر داد و اظهار داشت: ستادهای تنظیم بازار شهرستانی بر اساس مصوبات و برنامههای کاری ارسال شده، جلسات خود را به صورت منظم و هفتگی به ریاست فرمانداران برگزار میکنند.
وی با تأکید بر اینکه طبق آخرین مصوبه استانداری توزیع سهمیههای اقلام در اختیار ستادهای تنظیم بازار شهرستانها قرار گرفته است تصریح کرد: روند نظارت و توزیع کالاهای اساسی نظیر شکر به شهرستانها تفویض شده و امور مربوط به نظارت و بازرسیها هم به عهده خود آنها است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در مورد نحوه توزیع شکر در مرکز استان نیز عنوان کرد: به علت نبود اداره صنعت و معدن و تجارت در شهرستان رشت، توزیع شکر بر عهده خود سازمان صمت استان بود اما جدیداً این رویه تغییر کرده و بر عهده فرمانداری گذاشته است
خانزاده معرفی مباشر جهت خرید سهمیه شکر توسط فرمانداری شهرستان رشت طبق سهمیههای اعلام شده ستاد تنظیم بازار استان را متذکر شد و افزود: بر اساس دستورالعملهای جدید، سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان هیچ نقشی در امر توزیع شکر شهرستان رشت ندارد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار شهرستان رشت جذب و توزیع شکر مورد نیاز به اتحادیه صنف خواروبار و سقط فروشان سپرده شده است بیان داشت: علاوه بر اینها، فرآیند جذب و توزیع 25 تن از سهمیه شکر شهرستان رشت بر عهده تعاون روستایی قرار گرفته است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از عدم جذب 60 درصد از سهمیه شکر شهرستان رشت خبر داد و اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل این موضوع اختلالاتی است که در نحوه جذب سهمیه شکر پیش آمده است که امیدواریم با تعامل دستگاههای مختلف برطرف شود.
خانزاده با تأکید بر اینکه تمامی واحدهای صنفی شهرستان رشت برای تهیه سهمیه شکر خود باید به اتحادیه صنف خوارو بار و سقط فروشان شهرستان مراجعه کنند افزود: هر کیلو شکر یارانهای با نظارت مستقیم بازرسان صنعت و معدن و تجارت به قیمت 3 هزار و 700 تومان بین مردم توزیع میشود.
وی با اعلام این مطلب که هیچگونه شکر دپو شده در استان گیلان و شهرستان رشت وجود ندارد خاطرنشان کرد: پس از جذب سهمیه شکر توسط مباشران معرفی شده، فرآیند توزیع آن به تناوب در سطح بازار انجام میشود بنابراین از مردم انتظار داریم در این مورد نگرانی خاصی نداشته باشند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در تشریح روند توزیع گوشت قرمز منجمد در استان نیز تصریح کرد: این هفته قرار است 160 تن گوشت قرمز سهمیه استان گیلان تخصیص پیدا کند که این سازمان بر اساس سرانه جمعیتی، آن را در بین شهرستانها توزیع میکند.
خانزاده سهمیه برنج وارداتی استان گیلان را طبق دستورالعمل ستاد تنظیم بازار کشور 950 تن اعلام کرد و اظهار داشت: این سهمیهها پس از جذب از طریق شرکت غله، بین گروههای مختلف در استان گیلان توزیع میشود اما اجرای این فرآیند به نظر و تأیید نهایی شخص استاندار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه طبق بخشنامه کشوری توزیع برنج وارداتی در سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان باید قبل از اجرا حتماً به تأیید استانداران برسد افزود: در صورت موافقت استانداری گیلان برنج خارجی با نرخ 7 هزار تومان خرید و به قیمت 7 هزار و 400 تومان در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از ایجاد یکسری مشکلات در روند جذب شکر سهمیه استان سخن گفت و افزود: در حال حاضر به علت عدم جذب مناسب سهمیه شکر ، بسیاری از اعضاء اتحادیه قنادان مجبورند برای ادامه کار خود از شکرهای غیریارانههای استفاده بکنند.
خانزاده ضمن درخواست اکید و ویژه از عموم مردم استان گیلان به ویژه شهروندان شهر رشت به رعایت فرهنگ صحیح خرید ابراز داشت: با توجه به اینکه سهمیه شکر استان و شهرستان رشت به صورت تدریجی در حال وارد شدن است مردم نیز نباید در مورد کمبود این کالا در بازار نگرانی داشته باشند.
وی هجوم مردم برای خرید شکر را عاملی در جهت جولان دادن سودجویان و دلالان در بازار اعلام کرد و ابراز داشت: در همینجا از تمام مردم گیلان به ویژه شهرستان رشت تقاضا دارم برای جلوگیری از اختلال در بازار با نهادهایی که در زمینه توزیع کالاهای اساسی فعال هستند نهایت همکاری را داشته باشند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان وجود یکسری مکانهای مشخص برای توزیع شکر در بین مردم را امری لازم و ضروری دانست و گفت: در صورت وجود چنین مکانهایی در شهر رشت هم نحوه توزیع شکر و هم فرآیند کنترل و بازرسیها به نحو بسیار بهتری قابل انجام است.
خانزاده برگزاری نمایشگاه عرضه کالاهای اساسی در محل نمایشگاههای بینالمللی استان گیلان واقع در شهرستان رشت را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در ده روزه اخیر معادل 15 تن شکر یارانهای و 14 و نیم تن گوشت منجمد در این نمایشگاه بین مردم و شهروندان گیلانی توزیع شده است.
وی وجود 104 هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب معتبر در سراسر استان گیلان را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: از عموم مردم تقاضا داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در نحوه توزیع کالاهای یارانهای نظیر شکر توسط این واحدها، مراتب را سریعاً از طریق تلفن 124 اطلاعرسانی کنند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در تشریح آمار کالاهای اساسی تخصیصی به استان نیز اظهار داشت: طبق گزارشات نهایی از تاریخ اول فروردین سال گذشته تا 31 فروردین امسال هزار و 513 تن گوشت قرمز به گیلان تخصیص پیدا کرده است.
خانزاده جذب هزار و 382 تن گوشت قرمز در استان گیلان را از فروردین سال 97 تا انتهای فروردین سال 98 مورد تأکید قرار داد و گفت: علاوه بر این 213 تن مرغ گرم داخلی با نرخ مصوب 11 هزار و 500 تومانی و 120 تن مرغ منجمد با نرخ 10 هزار و 500 تومانی در این استان توزیع شده است.
Tuesday, 8 October , 2024