در حالی که به نظر می رسد اسرائیل مشتاق حمله ایالات متحده به ایران است، کشورهای خلیج فارس به عنوان یک گروه ضد جنگ ظاهر شده اند.

به گزارش ندای گیلان، در چند سال گذشته، ریاض با میانجیگری چین به یک نزدیکی آرام به ایران دست زده است، دیپلماسی را از سر گرفته و تلاش کرده تا از تشدید تنش منطقه ای جلوگیری کند. رهبران خلیج فارس مانند اسرائیل نیستند که تصور کنند در جنگ با ایران برنده و حتی در اینصورت منافع آنها هم تامین خواهد شد.

اگر ترامپ وارد جنگ با ایران شود، کشورهای خلیج فارس خواستار جبران خسارت خواهند شد و احتمالا خواستار تضمین های استراتژیک جدی خواهند بود، مانند یک معاهده دفاعی رسمی، همانطور که در دولت بایدن برای سعودی ها ارائه شد، شامل فروش تسلیحات و سایر پرداخت های جانبی در ازای حمایت علنی از رویکرد جدید آمریکا.

ترامپ، با وجود تمام لفاظی های جنگ طلبانه و تشدید تنش های نظامی، همیشه عمیقا نسبت به ورود به یک جنگ بزرگ دیگر در خاورمیانه تردید داشته است. او بیشتر جنگ طلبان ایران را از دولت اول خود کنار گذاشته و به یک فرستاده خود به نام استیو ویتکاف با مأموریت مذاکره بر سر توافق هسته ای جدید با تهران اختیار کامل داده است.

نویسنده در ادامه ادعا می‌کند که از آنجا که چنین توافقاتی نیاز به کار پر زحمت و صبر زیادی دارد، بعید است که دولت ترامپ بتواند آن را انجام دهد. برخی از مقامات دولت ترامپ از پایان کامل غنی سازی اورانیوم ایران حمایت کرده اند، موضعی که عملا شکست مذاکرات را تضمین می کند. (تهران تاکید دارد که به عنوان عضو ان‌پی‌تی حق انجام غنی سازی در داخل خاک خود را دارد و این موضوع را از خطوط قرمز غیرقابل عدول اعلام کرده است.)

اگر مذاکرات با ایران شکست بخورد، می تواند راه را برای درگیری هموار کند که ترامپ ادعا می کند نمی خواهد. اما ترامپ تاکنون حتی با وجود مخالفت های اسرائیل، به دیپلماسی پایبند بوده است. توافق جدید با ایران راه درازی را در جهت ایجاد ثبات در منطقه و کاهش خطر جنگ طی خواهد کرد