مدیر عامل OpenAI و میلیاردر فناوری سام آلتمن اخیراً اعتراف کرده است که مردم با گفتن مودبانه "لطفا" و "متشکرم" به چت ربات‌های هوش مصنوعی خود برای او هزینه زیادی ایجاد می کنند.

ندای گیلان- اگرچه ممکن است رفتار محترمانه با یک چت ربات هوش مصنوعی بیهوده به نظر برسد، برخی از معماران هوش مصنوعی می گویند این یک حرکت مهم است. برای مثال، کورتیس بیورز، مدیر طراحی مایکروسافت، می‌گوید آداب معاشرت مناسب به تولید خروجی‌های محترمانه و مشارکتی کمک می‌کند.

بیورز خاطرنشان می کند: «استفاده از زبان مودبانه، لحنی را برای پاسخ ایجاد می کند. قطعاً می توان استدلال کرد; آنچه را که ما “هوش مصنوعی” می دانیم ممکن است با دقت بیشتری به عنوان “ماشین های پیش بینی”، مانند متن پیش بینی کننده تلفن شما، توصیف شود، اما با استقلال بیشتر در بیان جملات کامل در پاسخ به سؤالات یا دستورالعمل ها.

یک نظرسنجی در اواخر سال 2024 نشان داد که 67 درصد از پاسخ دهندگان آمریکایی گزارش دادند که با چت بات های خود خوب رفتار می کنند. از بین کسانی که ادب را رعایت می کنند، 55 درصد از کاربران آمریکایی هوش مصنوعی گفتند که این کار را انجام می دهند «زیرا کار درستی است»، در حالی که 12 درصد این کار را برای آرام کردن الگوریتم در مورد شورش هوش مصنوعی انجام دادند.

این انقلاب هوش مصنوعی احتمالاً خیلی دور است، اگر اصلاً اتفاق بیفتد.
بسیاری از محققان هوش مصنوعی شک دارند که ما هرگز یک الگوریتم واقعاً “هوشمند” را حداقل بر اساس فناوری فعلی مدل‌های زبان بزرگ (LLM) بسازیم . اما پیامدهای زیست‌محیطی هوش مصنوعی امروزی بسیار واقعی است. متأسفانه، این “لطفا” و “متشکرم” در حال افزایش هستند.

یکی از تحقیقات واشنگتن پست، که با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، تأثیرات ایجاد یک ایمیل 100 کلمه ای را مورد مطالعه قرار داد. آنها دریافتند که فقط یک ایمیل به 14 کیلووات ساعت برق نیاز دارد یا برای روشن کردن 14 چراغ LED برای یک ساعت کافی است. اگر بخواهید در طول یک سال هفته ای یک ایمیل با هوش مصنوعی ارسال کنید، از 7.5 کیلووات ساعت چشمگیر استفاده می کنید که تقریباً برابر با یک ساعت برق مصرفی 9 خانوار در واشنگتن دی سی است.

اکنون ده ها هزار درخواست طولانی را تصور کنید که ما به چت ربات هایی مانند ChatGPT OpenAI می دهیم آنهم بطور روزانه.

در حالی که آداب هوش مصنوعی ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسد، اما این واقعیت نسبتاً تلخ را نشان می دهد که پرس و جوهای ما عواقبی دارند، به ویژه بر محیط زیست.

مراکز داده ای که برای تامین انرژی این چت ربات ها استفاده می شوند، در حال حاضر حدود 2 درصد از مصرف انرژی جهان را جذب می کنند، عددی که احتمالاً با سیل هوش مصنوعی در هر گوشه از زندگی روزمره، افزایش  خواهد یافت./

تنظیم و ترجمه:  فاطمه صدرا

  • منبع خبر : Futurism