سخنگوی دولت در نشست با فعالان اقتصادی منطقه آزاد انزلی با تأکید بر ضرورت بازگشت مزایای قانونی به این منطقه گفت: مناطق آزاد باید بتوانند بخشی از ثروتی را که تولید می‌کنند، در همان منطقه سرمایه‌گذاری کنند. وی از پیگیری اجرای کامل ماده ۶۵ قانون مناطق آزاد خبر داد و تصریح کرد که معاون اول رئیس‌جمهور این موضوع را با جدیت دنبال می‌کند.

به گزارش ندای گیلان، در جریان سفر فاطمه مهاجرانی به منطقه آزاد انزلی، نشست سخنگوی دولت با  فعالان اقتصادی منطقه آزاد  انزلی عصر روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد.

در این نشست سخنگوی دولت گفت: مشخصاً استان گیلان به خاطر طبیعت سرسبزش، شهر انزلی به دلیل تالاب ارزشمندش و منطقه آزاد انزلی به واسطه ظرفیت‌های اقتصادی‌اش مورد توجه هستند. هرچند ای‌کاش به‌جای آنکه تنها در نشست‌ها از فعالان اقتصادی درباره دستاوردها بشنویم، موانع تولید را کاهش داده بودیم

وی با اشاره به نام‌گذاری‌های سالانه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایشان نزدیک به ۱۰ سال است که نام سال را با محوریت اقتصادی انتخاب می‌کنند؛ این نام‌گذاری‌ها کاملاً هدفمند و راهبردی بوده‌اند و نشان می‌دهد که اگر بخواهیم کشور را به سمت اقتصادی بهتر هدایت کنیم، باید تولید را سامان دهیم، موانع را برطرف کنیم و مسیر سرمایه‌گذاری را هموار کنیم.

مهاجرانی افزود: اگر فقط نام‌هایی که برای سال‌ها انتخاب شده‌اند را مرور کنیم، درمی‌یابیم چه اقداماتی باید صورت می‌گرفت و انجام نشده است.

وی ادامه داد: در پاسخ به نکاتی که فعالان اقتصادی مطرح کردند، برخی مسائل را یادداشت کرده‌ام تا بتوانم آن‌ها را به تفکیک با وزرای مربوطه دنبال کنم. به‌طور مثال، در حوزه مالیاتی، موضوع ماده ۱۶۹ که رئیس‌جمهور بارها درباره آن توضیح داده‌اند، یکی از موارد کلیدی است و پیگیری آن در دستور کار قرار دارد.

سخنگوی دولت در خصوص موضوع انرژی، توضیح داد: متأسفانه با ناترازی حدود ۲۰ هزار مگاواتی در حوزه برق مواجهیم. این مسئله نه مربوط به امروز و نه صرفاً به این دولت محدود است؛ بلکه ریشه در سال‌ها عدم سرمایه‌گذاری و نبود سیاست‌گذاری صحیح دارد.

وی با اشاره به رویکرد دولت در صرفه‌جویی انرژی گفت: رئیس‌جمهور بارها تأکید کرده‌اند که در زمستان دمای اتاق‌ها بین ۲۰ تا ۲۲ درجه و در تابستان حدود ۲۸ درجه باشد. هدف این است که با کاهش مصرف، فشار قطع برق از دوش صنعت برداشته شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: شما فعالان اقتصادی بهتر از هر کسی درک می‌کنید که فرایندهای ما همواره خروجی صحیحی نداشته‌اند. بنابراین توصیه شده که تا حد ممکن مصرف انرژی کاهش یابد؛ حتی اگر چراغ‌ها کم‌مصرف باشند، خاموش‌کردن بخشی از آن‌ها کمک می‌کند.

وی با اشاره به چشم‌انداز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت:برنامه‌ریزی برای ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در حال انجام است که ۵ هزار مگاوات آن تا پایان تابستان امسال محقق خواهد شد.

سخنگوی دولت  تأکید کرد: مشکلات فعلی واقعیت‌هایی هستند که باید پذیرفت، اما دولت در تلاش است تا با همراهی فعالان اقتصادی، راه‌حل‌های عملیاتی برای عبور از چالش‌ها ارائه کند.

سخنگوی دولت در ادامه این نشست، با تأکید بر لزوم شفاف‌سازی مسائل اقتصادی و پذیرش واقعیت‌ها گفت: علاقه‌ای ندارم که واقعیت‌ها را کتمان کنم یا بگویم آنچه شما می‌فرمایید نادرست است؛ اتفاقاً بسیاری از مشکلاتی که اشاره کردید، وجود دارد. ما در بسیاری از حوزه‌ها با گسست‌های نظام‌مند مواجه هستیم و گاه نظامات اجرایی ما از یکدیگر بی‌خبرند. همین گسست‌ها منجر به تصمیماتی می‌شود که گاه آسیب‌زا هستند.

وی با تأکید بر اینکه دولت صدای فعالان اقتصادی را می‌شنود، تصریح کرد: نکاتی که مطرح می‌کنید را با دقت و گوش جان می‌شنویم و قطعاً وظیفه خود می‌دانیم که برای حل آن‌ها تلاش کنیم. در خصوص سهم استان گیلان از ظرفیت‌های اقتصادی، پیگیری این موضوع را به طور جدی در دستور کار خواهم داشت.

سخنگوی دولت درباره انتقادات فعالان نسبت به اجرای ناقص ماده ۶۵ در منطقه آزاد انزلی گفت: این نکته در سایر مناطق آزاد کشور نیز مطرح بوده و من در سفرهای دیگر نیز مشابه آن را شنیده‌ام. معاون اول رئیس‌جمهور نیز با جدیت در پی آن هستند که این موضوع را به مسیر صحیح خود بازگردانند تا مناطق آزاد بتوانند بخش قابل توجهی از ثروت تولیدشده را در خود سرمایه‌گذاری کرده و توسعه یابند.

وی در ادامه با اشاره به نقش فرهنگ در توسعه اقتصادی افزود: اینکه چه نگاهی به خلق ثروت داریم، مسأله‌ای است فرهنگی. مولانا می‌فرماید: «پیش چشم داشتی شیشه کبود، زان سبب عالم کبود»؛ اگر درک درستی از مفهوم ثروت نداشته باشیم و نسبت به خلق آن بدبین باشیم، فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. باید یاد بگیریم به تولید و خلق ثروت نگاه مثبتی داشته باشیم و قدردان کسانی باشیم که به‌جای رفتن به مسیرهای سوداگرانه، سرمایه خود را در مسیر تولید به‌کار می‌گیرند.

مهاجرانی درباره ظرفیت واردات از روسیه، اظهار داشت: نکته‌ای که مطرح شد کاملاً صحیح است. ما به سهم خودمان از این بازار به اندازه کافی و مطلوب استفاده نمی‌کنیم. بنابراین، موضوعی که می‌تواند یک فرصت جدی برای کشور باشد، اگر مورد بهره‌برداری قرار نگیرد، ممکن است به‌تدریج به یک تهدید تبدیل شود. ضروری است این مسئله با جدیت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: بنده شخصاً این موضوع را دنبال خواهم کرد و از شما نیز درخواست دارم اگر پیشنهاد یا نکته‌ای دارید که می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد، حتماً ارائه فرمایید. صفحه سفارش‌ها را نیز به دقت دنبال می‌کنم. می‌دانم که وزارتخانه متولی این حوزه با صف طولانی درخواست‌ها مواجه است، اما در هر صورت باید حرکت کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به نقش مناطق آزاد گفت: دوستان ما در مناطق آزاد نیز درگیر این موضوع هستند. اگر یک منطقه آزاد می‌تواند درآمدزایی داشته باشد، باید همین کار را انجام دهد؛ این وظیفه‌اش است. درآمدزایی در این مناطق می‌تواند به نفع کل زیست‌بوم منطقه باشد. ما نباید نسبت به سرمایه‌سازی در این مناطق نگاه منفی داشته باشیم. وقتی در یک منطقه‌ای رونق اقتصادی ایجاد می‌شود، کل منطقه از آن بهره‌مند خواهد شد. ایجاد شغل، ساخت مدرسه و درمانگاه، همه از نتایج مستقیم این نوع فعالیت‌هاست.

وی با تأکید بر لزوم تغییر نگاه به ثروت‌آفرینی در کشور اظهار کرد: متأسفانه نگاهی منفی به این موضوع در برخی موارد وجود دارد که باید اصلاح شود. البته هر جا که لازم باشد، اجرای قوانین باید صورت گیرد و دستگاه‌های نظارتی، که هم حق دارند و هم وظیفه، در این زمینه حضور فعال دارند و نظارت می‌کنند.

سخنگوی دولت ادامه داد: نکاتی که دوستان مطرح کردند تا جایی که امکان‌پذیر بود مورد بررسی قرار گرفت و برخی از این مسائل نیاز به پیگیری جدی دارند که حتماً در دستور کار من قرار خواهند گرفت. از آقای مهندس نیز خواسته‌ام که موضوعات مختلف از یکدیگر تفکیک شوند تا امکان رسیدگی بهتر فراهم شود. در جلسه هیئت دولت، گزارش این سفر و نکات مطرح‌شده را ارائه خواهم داد و مواردی که به دستگاه‌های مربوطه مرتبط است، از طریق وزرای مربوطه پیگیری خواهم کرد.

در پایان، وی با اشاره به نگاه معنوی به موضوع مال و ثروت گفت: مولانا می‌فرماید «مال را کز بهر حق باشیم ما». حضرت رسول نیز فرموده‌اند «نِعمَ المالُ الصالحُ لِلرَّجُلِ الصالح». خوشا به حال کسانی که مال پاک و صالح کسب می‌کنند و آن را در خدمت دیگران قرار می‌دهند. از محبت و توجه شما سپاسگزارم و امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم ایرانی آبادتر و مرفه‌تر بسازیم