یک مقام مسئول در آب منطقه ای گیلان گفت: شرکت آب و فاضلاب تقریباً ۲۰ میلیارد تومان به شرکت آب منطقه ای بدهکار است ، و جالب این است که مدیرعامل و معاون مالی آبفا در کمال روحیه خاص حتی نمایندگان آب منطقه ای را جهت وصول پول آب به حضور نمی پذیرند

به گزارش خبرنگار رصد مجازی ندای گیلان پایگاه خبری صبح رشت گفتگویی با رجبی یکی از کارشناسان حوزه مدیریت منابع آب گیلان ترتیب داده که آن را در ادامه می خوانید:

 

شرکت آب منطقه ای گیلان و آب فاضلاب شهری مسئولیت تامین آب شرب شهری و حفاظت از منابع آبی را برعهده دارند. شرح وظایف عملکرد این دو شرکت و وجه تمایز آنان شاید برای بسیاری از شهروندان مشخص نباشد.

امروز برای اینکه تفاوت بین آب منطقه ای و آبفا رو بهتر درک متوجه بشیم سراغ آقای مهندس رجبی یکی از کارشناسان حوزه مدیریت منابع آب گیلان رفتیم که شاهد گفتگوی جالبی بودیم.

س: تفاوت بین آب منطقه ای و آب و فاضلاب (آبفا) چیست ؟

ج: آب منطقه ای مدیریت منابع آب است ، یعنی هر آنچه که در مسیر سیکل هیدرولوژی آب روی زمین رخ میدهد و هر گونه منبع و یا مجرای آبی از رودخانه و انهار تا آببندان ها و آبگیرها و مرداب در حوزه مدیریت آب منطقه ای است

. اما آب فاضلاب تنها مسئول تصفیه آب و آبرسانی و دفع و هدایت اصولی فاضلاب است .

س: آب و فاضلاب درآمد خود از کجا تهیه میکند؟

ج: آب و فاضلاب شهری هم مانند بسیاری از شرکت ها و عناصر حقیقی و حقوقی برای آب منطقه ای یک مشترک محسوب میشوند ، جالب اینجاست که مشترک و مشتری خوش حسابی نیستتد .

س: آیا شرکت آب و فاضلاب شهری باید به آب منطقه ای پول آب پرداخت کنند؟

ج: بله، شرکت آب و فاضلاب با شرکت آب منطقه ای قرارداد تامین آب خام دارد، که برای مثال عمدتاً آب شرب رشت از سد آیت الله بهجت یا همان سد شهربیجار تامین میشود و در موارد اضطراری حتی از سد مخزنی سفیدرود هم تامین شده ، اما متاسفانه آب و فاضلاب جواب این همه پای کار بودن آب منطقه ای گیلان را نمیدهد و از حمایت های آقای مهندس خرمی ، مدیرعامل آب منطقه ای گیلان تقدیر که نمیکند ، هیچ، حتی هزینه قرارداد آب بها و خدمات آب خام را نیز پرداخت نمیکند.

س: یعنی بدهکاری شرکت آب و فاضلاب گیلان به شرکت آب منطقه ای اینقدر قابل بحث است؟

ج : بله ، شرکت آب و فاضلاب تقریباً ۲۰ میلیارد تومان به شرکت آب منطقه ای بدهکار است ، و جالب این است که مدیرعامل و معاون مالی آبفا در کمال روحیه خاص حتی نمایندگان آب منطقه ای را جهت وصول پول آب بحضور نمی پذیرند .

س: آیا جای اقدام مقابل دارد؟

ج: بله ، حتماً دارد، و ما قطعاً در زمان مقتضی پاسخ خواهیم داد.

س: حالا چرا اینقدر ناراحت هستید ؟

ناراحت نیستیم ولی شرکت آب و فاضلاب گیلان از مشترکین خصوصاً در رشت تماماً آب بها دریافت میکند ، در صورتیکه پول مواد اولیهو هزینه قرارداد آب خانم خود را به موقع پرداخت نمی نماید.

آیا اگر مردم پول آب پرداخت نکنند ، شرکت آبفا ، اقدام به قطع انشعاب نمیکند؟

حالا که از مردم پول میگیرند پس حقوق دولتی خود را نیز پرداخت کنند، این پول بیت المال است و در زمانی که ارزش پول در تراز مالی روز کشور است باید به خزانه ریخته شود نه اینکه دوسال بعد میلیارد ، میلیارد پول خزانه با ارزش کمتر بصورت اقساط کوچک پرداخت شود .

س : خوب گویا آبفا هم در شرایط مالی خوبی نیست

ج : چرا نیست ؟ آبفا که سازمان دولتی نیست که با شرایط اقتصادی دولت ضعیف و قوی شود، آبفا یک شرکت است که طبق قانون با داشتن منابع درآمدی پیش بینی شده، و اهرم وصول مطالبات مالی از مشترکین در موازات سیاست های هیئت مدیره و مدیرعامل خود ، اوضاع مالی خیلی بهتری داشته باشد . شرایط امروز آبفای گیلان چه بد چه خوب، تحت تاثیر از نحوه مدیریت و سیاست های راهبردی مدیران شرکت آن است ‌.

زمانی که امسال چاه فِلمن سنگر که متعلق به آبفا است در خطر بود ، مهندس خرمی مدیرعامل آب منطقه ای گیلان و تیم مهندسی رودخانه و سواحل شرکت تا صبح نمیخوابیدند. اما آقای حسینی مدیرعامل آبفا زیاد دغدغه ای برای پرداخت بدهکاری های آبفا به آب منطقه ای ندارد . در صورتیکه آب منطقه ای پول دریافتی را مستقیماً به حساب خزانه کُل پرداخت میکند، و در واقع مدیریت ضعیف مدیرعاملان شرکت های دولتی است که بعضاً باعث تضعیف اقتصادی دولت میشود .

وقتی این ۲۰ میلیارد توسط مدیرعامل آب و فاضلاب به آب منطقه ای و خزانه دولت پرداخت نمی شود ، موجبات تضعیف وزارت نیرو و دولت فراهم میشود . و این یعنی آسیب مطلق . ما در حوزه مدیریت صحیح و درآمدزا دچار مشکل هستیم ، اینگونه مدیریت ها شرکت ها را بسمت زیان ده بودن پیش میبرد

اصلاً اگر مردم گیلان همه بدانند که آب و فاضلاب بهای آب خام خود را درست پرداخت نمیکند ، آیا به نظر شما نسبت به پرداخت دیون خود اقدام به موقع میکنند؟

اگر آب و فاضلاب اعتقاد دارد که مشترکین باید طبق فتوای مراجع و قوانین حق خدمات آب را پرداخت کنند ، خودش نیز باید جهت ادای تکلیف شرعی و قانونی در راستای تقویت دولت و خزانه کل ، مجموع دیون خود را در زمان مقتضی برابر اقتصاد روز پرداخت نماید .