بازرس کل گیلان گفت: امروز صیانت از عرصه های کشاورزی در گیلان یک معجزه است، زیرا گیلان از زیبایی‌های خدادادی برخوردار بوده و لذا نسبت به آن طمع‌ورزی وجود دارد

به گزارش ندای گیلان، احمد آقایی امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در بازدید سرزده از سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، از کارکنان این مجموعه به عنوان حافظان امنیت غذایی استان یاد کرد و گفت: ماموریت شما صیانت از انفال است و لذا با چالش های فراوانی مواجه هستید.

وی سازمان بازرسی را یار و یاور و همراه مدیران خوشنام دانست و افزود: سازمان بازرسی زبان گویای مدیران و مدافع حقوق آنان است تا در برابر صاحبان زر و زور و تزویر آسیب نبینند لذا باید بسترسازی لازم را انجام دهیم تا مدیران خوشنام با شجاعت به انجام وظیفه بپردازند و کسی به آنان برچسب نزند.

بازرس کل گیلان با بیان اینکه مجموعه های قضایی و نظارتی سپر بلای مدیران خوشنام در برابر رانت های سیاسی و اقتصادی هستند، ادامه داد: قدردان مدیرانی هستیم که در مقابل صاحبان قدرت ایستادگی کردند و اجازه خدشه وارد شدن به انفال را ندادند.

آقایی پرونده های مربوط به امور اراضی را نتیجه غفلت ورزی ها و سوءتدبیرها و عدم مسئولیت پذیری های گذشتگان دانست و اظهار کرد: اگر در گذشته نسبت به عرصه های طبیعی و کشاورزی گیلان احساس مسئولیت می شد، امروز با این پرونده ها مواجه نبودیم.

وی مدیریت کردن در منابع طبیعی و محیط زیست و جهاد کشاورزی را مصداق بارز جهاد اکبر دانست و عنوان کرد: نیازمند حمایت از ساختار و کارکرد مجموعه هایی هستیم که با صاحبان رز و زور مواجه هستند.

بازرس کل گیلان جهاد کشاورزی را دارای کارکردهای حمایتی، نظارتی و متولی گری دانست و بیان کرد: امروز صیانت از عرصه های کشاورزی در گیلان یک معجزه است، زیرا گیلان از زیبایی های خدادادی برخوردار بوده و لذا نسبت به آن طمع ورزی وجود دارد.

وی از مجموعه جهاد کشاورزی و امور اراضی خواست نگین سبز گیلان را حفظ کنند و یادآور شد: افرادی که به گیلان می آیند، سرمایه بر هستند؛ نه سرمایه گذار و بسیاری از عرصه های ملی را در اختیار می گیرند تا پروژه های عمرانی را پیش ببرند، اما کاری نکردند.

آقایی کشاورزی و گردشگری را شناسنامه گیلان دانست و اظهار کرد: متاسفانه خوش نشینان غیربومی با ویلاسازی در مراتع، خانه حیوانات را پریشان کرده اند، اما این طبیعت برای عشایر دامدار است که باید از آن استفاده کنند.

بازرس کل گیلان فرایند تولید محصول کشاورزی را شامل کاشت و داشت و برداشت و بازار دانست و اضافه کرد: یکی از مهمترین دغدغه های عشایر، تامین آب برای دام هایشان است که باید این مشکل را حل کنیم.

وی با بیان اینکه رفع تداخل اراضی نباید به بستری برای سودجویان تبدیل شود، گفت: در دریا و جنگل و تالاب مستثیات وجود ندارد، اما برخی از افراد به دنبال این اراضی هستند.

آقایی با تاکید بر لزوم مبارزه با قاچاق چوب آلات جنگلی، ادامه داد: جنگل نشینان بهترین حافظان منابع طبیعی بودند، اما با طرح های غیربومی همچون خروج جنگل نشیان، به منابع طبیعی آسیب وارد شد.

وی همچنین آب بندان ها را متعلق به کشاورزان دانست که باید احیا شود و خاطرنشان کرد: آب بندان ها میراث گرانبهای طبیعی برای کشاورزی است و کشاورزان خواستار احیای آب بندان ها هستند لذا ساماندهی و شناسنامه دار کردن آب بندان ها در دستور کار قرار گیرد.

بازرس کل گیلان آب، خاک و هوا را مایه حیات کشاورز دانست و تاکید کرد: گیلان خاک حاصلخیر دارد و باید از این خاک حفاظت کنیم؛ جهاد کشاورزی در صدور مجوزهای احداث مرغداری با دقت بیشتری عمل کند تا ضمن جلوگیری از آسیب به آب و خاک، زندگی مردم با چالش مواجه نشود.