به گزارش ندای گیلان و به نقل از ایرنا، بیش از ۴۰ روز از آغاز سال جدید که به نام«سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده میگذرد و دولتِ چهاردهم با هدایت رئیسجمهور پزشکیان همچنان دغدغه خدمت به مردم و حل مشکلات موجود را دارد تا با شعار و رویکرد «وفاق ملی» بتوانند گامهای مهمی را برای پیشرفت و تعالی کشور بردارد، از این رو شخص دوم کشور در کمتر از ۱۰ روز ۴ اقدام مهم را در حوزه سیاست داخلی و خارجی انجام داد تا بگوید به صورت جدی در میدان حضور دارد و از نزدیک برنامهها را رصد و مدیریت میکند. حال اقدامات کلیدی رئیس دستگاه اجرا چه بود؟
از توقف پتروشیمی میانکاله تا مجوز برگزاری فستیوال کوچه
در ابتدای سال، انتشار تصاویری از ورود ماشینآلات راهسازی به مرتع حسینآباد بهشهر در شبکههای اجتماعی و گروهها و صفحههای مربوط به کنشگران محیط زیست، یک بار دیگر نام طرح پرحاشیه پتروشیمی میانکاله را سر زبانها انداخت. طرحی که کلنگ آن بدون دریافت مجوز ارزیابی اثرات زیستمحیطی در ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ با حضور وزیر کشور وقت به زمین زده شده بود، پس از حدود ۲۰ ماه کش و قوس و مخالفتهای گسترده، در آبان ۱۴۰۲ با ابطال موافقتنامه احداث پتروشیمی در این عرصه از سوی وزارت نفت مواجه شد و پس از آن هم درخواستهای مردمی و دوستداران محیط زیست برای بازپسگیری عرصه ۹۰ هکتاری مورد استفاده برای این پروژه آسیب زا برای محیط زیست، مطرح شد.
سرانجام مسعود پزشکیان خود دست به کار شد و سوم اردیبهشت ماه در جلسه هیأت دولت پس از ارائه گزارش «شینا انصاری» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص فعالیت زیانبار پروژه میانکاله، در تماس تلفنی با استاندار مازنداران دستور توقف پروژه را صادر و بر برخورد قانونی با خاطیان نیز تاکید کرد.
بالاخره دستور رئیسجمهور پیامی روشنی در حفاظت دولت از محیط زیست داشت بنابراین با استقبال کاربران فضای مجازی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد. در همین راستا، «سمیه رفیعی» رئیس فراکسیون محیط زیست، نامهای به رئیس دولتِ وفاق ارسال کرد و ضمن آرزوی سلامتی و توفیق برای رئیسجمهور، از اقدام او برای توقیف این پروژه تمجید کرد.
دستور دیگر رئیسجمهور خاموش نشدن چراغ کوچه بود. این اقدام، بخشی از نگاه دولت به زیست فرهنگی تلقی می شود. جشنواره کوچه هرساله در بوشهر برگزار میشود و شناخت و ترویج موسیقی جنوب کشور، هدف برگزاری این جشنواره فرهنگی و هنری است. درحالی که در بهار ۱۴۰۴ علاقه مندان به موسیقی چشم انتظار آغاز این جشنواره سالانه بودند، خبر لغو این رویداد نگرانیهایی را در بین اصحاب فرهنگ و هنر ایجاد کرد.کار به جایی رسید که علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیسجمهور دست به قلم شد و در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نسبت به لغو این رویداد واکنش نشان داد و با بیان اینکه به نظرم کمترین اهتمام و حتی دانش لازم را برای سیاست گذاری معطوف به شادی داریم، نوشت: میشد و میشود برنامه برخاسته از متن جامعه مثل «فستیوال کوچه» را مدیریت و سامان داد. دو قطبی سازی،آفت این گونه موارد است. باید برای داشتن جامعه ای شاد و بدون تنش،رویه های درست را به کار گرفت.
در نهایت رئیس قوه مجریه با اقدامی که استقبال مردم و جامعه هنری کشور را به همراه داشت، دستور برگزاری فستیوال کوچه را صادر کرد.
دو دستور صادره از سوی رئیسجمهور این پیام را به جامعه منتقل میکند که پزشکیان همواره نظر و رضایت مردم را در اولویت قرار داده، به دو مقوله جامعه و فرهنگ توجه ویژهای دارد و نوع نگاه او برای افکار عمومی و اصحاب فرهنگ و هنر حائز اهمیت است، چنانچه پس از حادثه دردناک بندر شهید رجایی دست اندرکاران کوچه ـ که پزشکیان دستور برگزاری آن را صادر کرد ـ به احترام مردم عزادار هرمزگان، جشنواره خود را لغو کردند. از یک منظر دیگر هم میتوان به صدور مجوز کوچه و پایان زودهنگام آن نگریست و آن اینکه مردم میدانند در بزنگاه های حساس چگونه ظاهر شوند. آنجا که لازم باشد، «اصحاب فرهنگ» برای جامعه پیام آور شادی هستند و با برنامههای خود ترویج نشاط و سرگرمی میکنند و درجایی که «ایرانِ ما» داغدار میشود، همه سیاه پوش میشوند و با نوای سوگوار سنج و دمام خود سوگواران هموطن خود را همراهی می کنند و عزادار می شوند. پس رئیسجمهور، خوب مردم و اصحاب هنر را میشناسد که مصرانه ایستاد و مُهری بر صدور مجور «کوچه» زد.
حضور میدانی پزشکیان در هرمزگان
آری! حادثه بندر شهید رجایی دل همه مردم ایران را اندهگین کرد و هیچ ایرانیِ دردمندی پیدا نمیشد که داغدار درگذشت هموطنان خود نباشد، از سلبریتیها گرفته تا کنشگران و فعالان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی همه نسبت به انفجار صورت گرفته در دیار مردمان مهربان ابراز همدردی کردند، دولتیها همان روز نخست از تهران راهی هرمزگان شدند و یک روز پس از بروز این حادثه نیز (۷ اردیبهشت ماه) رئیسجمهور شخصا به هرمزگان رفت و در جمع خبرنگاران، گفت: مسئولان دولتی برای پیگیری و رفع مسائل مرتبط با حادثه بندر شهید رجایی و ایجاد تعاملات لازم در هرمزگان حضور دارند
رئیس دولت پیش از فرود هواپیما، بازدیدی هوایی نیز از محل وقوع حادثه داشت.
سفر به باکو و گسترش دیپلماسی منطقهای
پس از بازگشت رئیسجمهور از هرمزگان به تهران، او عازم کشور همسایه شمالی شد. تحرکات او در قامت رئیس جمهور حاکی از آن است که رئیس دولت، کشور را معطل مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا نکرده و به دنبال تقویت دیپلماسی منطقهای است. براین اساس، هواپیمای حامل رئیس جمهور و هیات همراه او به جمهوری آذربایجان رفت.
به هرحال یکی از مؤلفههای کلیدی این سفر در چارچوب سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی ایران تحلیل شد، سیاستی که تلاش دارد همزمان با تقویت روابط با کشورهای مختلف جهان، مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه را نیز در اولویت قرار دهد. سفر رئیس جمهوری به باکو در ادامه تعاملات سطح بالای دولت با کشورهای آسیای میانه مانند ترکمنستان و تاجیکستان و پیشتر عراق، بیانگر عزم دولت چهاردهم جهت معماری نوین در روابط منطقهای و همسایگی انجام شد.بنابراین سفر او گامی موثر و حسابشده در مسیر تقویت روابط دوجانبه، تثبیت امنیت منطقهای و همسایگی ارزیابی میشود که با هدف سوق دادن قطار تعاملات دو کشور در مسیر «بُرد-بُرد» صورت گرفت؛ سفری که به گفته پزشکیان میتواند آغازی برای پروازی دیگر باشد.
Friday, 2 May , 2025