به گزارش ندای گیلان، هادی حقشناس عصر پنجشنبه در حاشیه بازدید از سد سفیدرود، مهمترین ویژگی گیلان را کشاورزی دانست و افزود: سالهای طولانی است که مردم گیلان به این حرفه مشغولند و نیاز آبی شالیزارها و بخشهای دیگر کشاورزی از طریق این سد تامین می شود؛ لذا با توجه به ذخیره سد و بر اساس پیشبینی هواشناسی مبنی بر بارندگی در خردادماه از کشاورزان میخواهیم نگران تامین آب برای زمینهای زراعیشان نباشند.
وی با بیان اینکه سد سفیدرود حدود ۷۰ درصد آب بخش کشاورزی را تامین می کند، تصریح کرد: امیدواریم که بزودی سدهای دیگر که در غرب و شرق استان در حال احداث هستند، به کمک بخش کشاورزی بیایند.
استاندار گیلان به رهاسازی آب سد سفیدرود طی ۲ روز قبل(شانزدهم اردیبهشت ماه) اشاره و تصریح کرد: بخشی از این آب توسط آب منطقهای ۲ روز قبل رهاسازی شد و رهاسازی بخشی دیگر امروز انجام میشود.
وی ذخیره کنونی پشت سد سفید رود را ۸۰۰ میلیون متر مکعب عنوان و بیان کرد: با توجه به افزایش ۳۰ درصدی ذخیره آب نسبت به سال قبل و بارشهای خوبی که در سال آبی امسال شاهد بودیم، امیدواریم تا با تلاش همه دستگاههای اجرایی و همکاری کشاورزان در رعایت تقویم زراعی در زمان کاشت و داشت و برداشت؛ امسال سال مطلوبی برای کشاورزان باشد.
استاندار گیلان از کشاورزان خواست تا نگرانی برای تامین آب اراضی شان نداشته باشند و خاطر نشان کرد: براساس پیش بینی هواشناسی خرداد ماه نیز بارش هایی داریم که این امر می تواند به کشاورزی این منطقه کمک کند.
همچنین استاندار گیلان از روند اجرای خط انتقال سد دیورش بازدید کرد و با بیان اینکه دیورش نقش مهمی در آبرسانی به منطقه دارد، اظهار کرد: این سد در حال حاضر دارای پیشرفت ۷۶ درصدی بوده و با افتتاح آن به پنج شهر و ۲۸ روستا با جمیعت ۱۰۰ هزار نفر آبرسانی میشود؛ با تکمیل ساخت سد، مشکلات آب شرب پنج شهر و روستاهای اطراف رفع خواهد شد.
راه اندازی سد دیورش رودبار آب شرب شهرهای توتکابن، رستم آباد، رودبار، منجیل و لوشان تامین میشود و همچنین آب ۲۸ روستای تابعه به میزان پنج میلیون متر مکعب تامین خواهد رسید.
سد سفیدرود بزرگترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان را تامین میکند؛ این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شدهاست.
بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در گیلان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخشها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده میشود و بیشترین بخش آببر کشاورزی استان شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
Friday, 9 May , 2025