استاندار گیلان در دیدار با دانشجویان غیرایرانی مقطع دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی، با اشاره به تحولات بزرگ در بنادر، حمل‌ونقل ریلی و ظرفیت‌های کشاورزی و انرژی، از تبدیل گیلان به یکی از کانون‌های راهبردی ترانزیت، گردشگری و اقتصاد ملی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش ندای گیلان، هادی حق‌شناس در این دیدار با دانشجویان غیرایرانی مقطع دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی، بنادر استان گیلان را یکی از ارکان حیاتی ترانزیت در منطقه دانست و گفت: با ظرفیت‌های گسترده‌ای که در بنادر استان وجود دارد، گیلان می‌تواند نقش راهبردی در تجارت بین‌الملل ایفا کند.

وی با اشاره به فعالیت روزانه ۵۰۰ کامیون در مرز آستارا افزود: با تکمیل پروژه راه‌آهن رشت–آستارا، ظرفیت ترانزیتی استان چندین برابر خواهد شد.

راه‌آهن رشت–آستارا؛ حلقه گمشده کریدور شمال–جنوب

حق‌شناس راه‌آهن رشت–آستارا را حلقه تکمیلی کریدور بین‌المللی شمال–جنوب دانست و افزود: این پروژه نه تنها موجب کاهش هزینه و زمان حمل‌ونقل کالا از بنادر جنوبی به روسیه و اروپا خواهد شد، بلکه به توسعه پایدار اقتصادی در گیلان نیز شتاب می‌دهد.

وی همچنین از رشد پروازهای بین‌المللی از مبدأ عراق به گیلان خبر داد و گفت: با افزایش پروازهای نجف و بغداد به رشت، فرصت‌های تازه‌ای در حوزه گردشگری مذهبی، درمانی و سرمایه‌گذاری مشترک فراهم شده است.

ظرفیت‌های کشاورزی، انرژی و مرزی؛ مزیت‌های گیلان در آینده اقتصاد ملی

استاندار گیلان در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان، گفت: تولید ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن برنج، گیلان را در زمره استان‌های برتر کشاورزی کشور قرار داده است.

وی همچنین از آغاز فعالیت‌های اکتشاف نفت در دریای خزر و منطقه گیلان سخن گفت و آن را گامی مهم برای تقویت زیرساخت‌های اقتصادی دانست.

حق‌شناس همچنین از مذاکرات برای بازگشایی مرز مسافری ایران و جمهوری آذربایجان خبر داد و افزود: این اقدام ضمن تسهیل سفرهای مرزی، در گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی با همسایگان شمالی مؤثر خواهد بود.

در این دیدار همچنین سردار سرتیپ دوم پاسدار  مصطفی مرادیان، رئیس گروه مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی، ضمن تشکر از میزبانی استاندار گیلان، اهداف سفر مطالعاتی این دانشجویان را در راستای شناخت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های راهبردی استان گیلان برشمردند. وی افزود: این سفر فرصت مناسبی برای آشنایی با زیرساخت‌ها و پتانسیل‌های مهم اقتصادی و ترانزیتی گیلان است که می‌تواند در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأثیرگذار باشد