رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ازگیل ژاپنی به گویش محلی انبه ۶۰۰ میلیارد ریال برای کشاورزان استان درآمدزایی دارد.

به گزارش ندای گیلان، صالح محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برداشت ازگیل ژاپنی طی روزهای اخیر از باغ‌های گیلان آغاز شده و تا نیمه نخست خردادماه ادامه دارد.

وی پیش بینی کرد: باغداران گیلان ۷۵۰ تن محصول ازگیل ژاپنی در ۱۴۳ هکتار از باغ‌های استان برداشت کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: تالش، فومن، لاهیجان، رودسر، لنگرود و رشت عمده شهرستان‌های تولیدکننده این محصول در استان هستند.

ازگیل ژاپنی (انبه یا گلابی جنگلی) یکی از پرخاصی‌ت‌ترین و خوشمزه‌ترین میوه‌ است در اکثر شهرهای ایران قابلیت کاشت و میوه‌دهی دارد، این میوه تاکنون در استان‌های شمالی کشور مانند گیلان و مازندران و مناطق دیگر از جمله تهران، کرج، اصفهان، یاسوج، خوزستان و شیراز کاشت شده و به مرحله میوه‌دهی رسیده‌است.

درخت ازگیل ژاپنی دارای برگ‌های کشیده براق و میوه‌های خوشمزه نارنجی کمرنگ یا زرد است؛ درخت این میوه دارای تاجی گرد و شاخه‌های جانبی حول تنه اصلی است که تا ارتفاع ۱۰ متر رشد می‌کند به دلیل نازک بودن تنه اصلی درخت و شکننده بودن شاخه‌ها ارتفاع و رشد درخت بیش از هفت متر؛ خطر شکستگی شاخه‌ها وجود دارد.

میوه ازگیل ژاپنی پس از برداشت از درخت به‌ سرعت سیاه می‌شود و طعم خود را از دست می‌دهد؛ به همین دلیل قابلیت نگهداری و انبار کردن ندارد، بهترین روش مصرف میوه تازه‌خوری آن است. البته می‌توان از میوه‌های چیده شده آب‌میوه، ژله یا شربت نیز تهیه کرد.

این میوه سرشار از سدیم، ویتامین A، ویتامین B۶، فیبر، پتاسیم و منگنز است، ویتامین‌های تیامین، نیاسین، ریپوفلاوین، ویتامین C، کلسیم، فسفر و آهن ترکیبات مفید موجود در این میوه هستند؛ میوه ازگیل ژاپنی لذیذ و کم کالری، غنی از ویتامین‌ها و سرشار از موادغذایی است و نقش مهمی در تقویت سلامت قلب، حفظ سلامت سیستم تنفسی، حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش فشار خون دارد