جشنواره بهارنارنج به شماره ۱۰۵۸ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است و امروز سه‌شنبه یازدهمین جشنواره ملی بهارنارنج در کومله لنگرود واقع در شرق گیلان آغاز بکار کرد.

به گزارش ندای گیلان، سرپرست شهرداری کومله شهرستان لنگرود در حاشیه برگزاری آئین گشایش این جشنواره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفـت: آداب و رسوم مرتبط با فصل شکوفایی شکوفه‌های بهارنارنج در این شهرستان از قدمت دیرینه‌ای برخوردار است و یکی از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره، معرفی خرده‌فرهنگ‌ها و آیین‌های سنتی مرتبط با این محصول به گردشگران است.

مجید حسن زاده اظهار کرد: همچنین آشنایی هرچه بیشتر گردشگران با جاذبه‌های مختلف گردشگری استان گیلان بویژه شهرستان لنگرود از دیگر اهداف این جشنواره محبوب است؛ سال گذشته حدود ۱۲ هزار نفر از غرفه‌های جشنواره بازدید کردند و غرفه‌داران گردش مالی بیش از ۸۰ میلیارد ریال را تجربه کردند.

وی اضافه کرد: جشنواره ملی بهار نارنج امسال با برپایی۸۰ غرفه از محصولات و فرآورده‌های بهارنارنج، تولیدات هنرهای سنتی و صنایع دستی و سوغات گیلان آغاز شده و تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

وی افزود: این جشنواره هر روز با یک عنوان برگزار می‌شود که جشنواره کودک، خوراک، کشتی گیله مردی از عناوین آن است.

سرپرست شهرداری کومله شهرستان لنگرود تصریح کرد: همچون سال گذشته سرویس‌های رایگان برای حضور علاقمندان در این جشنواره از میدان بهارنارنج کومله تا محل برگزاری جشنواره پیش‌بینی شده است.

شکوفه‌های درختان نارنج را بهار نارنج گویند؛ بهارنارنج دارای طبع گرم و خشک است، اما برای افراد با طبع سرد هم بسیار مناسب است. این شکوفه خوش عطر، سرشار از ویتامین های C و D است؛ آرامش اعصاب، روشن – مرطوب و نرم کردن پوست، درمان آفتاب سوختگی، تازه کردن هوا، بهبود خواب و آنتی‌اکسیدان قوی برخی از فواید شکوفه‌های خوش عطر بهار نارنج است که در قالب انواع دمنوش و عرقیجات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گیلان مملو از آیین‌هایی است که هر کدام قابلیت برگزاری یک جشنواره فرهنگی و هنری را داراست همچنین برداشت هر یک از محصولات کشاورزی در روستاهای گیلان با آئین‌هایی همراه است که این موضوع ظرفیتی برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری روستایی محسوب می شود.

بیشترین شکوفه‌های بهار نارنج در شهرستان‌های رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش تولید می‌شود و موسم برداشت شکوفه‌های بهار نارنج از ۱۱ هزار و ۳۲۳ هکتار از باغات نارنج گیلان آغاز شده است.

شهرستان لنگرود در ۶۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.