به گزارش ندای گیلان،میرحجت علیاکبرنژاد در نشست خبری اظهار داشت: در گیلان بالغ بر 8 هزار نفر نوغاندار وجود دارد که امسال 7 هزار و 310 نفر از نوغاندار برای گرفتن تخم نوغان مراجعه کردهاند.
وی افزود: در مجموع 11 هزار و 45 تخم نوغان بین نوغانداران توزیع شد و اگر شاهد سرمای دیرهنگام نبودیم، نوغانداران بیشتری برای خرید تخم نوغان اقدام میکردند.
علیاکبرنژاد خاطرنشانکرد: در مجموع گیلان 6 هزار و 65 هکتار باغات توتستان دارد و شهرستانهای لنگرود، لاهیجان و شفت قطبهای نوغانداری گیلان هستند.
وی تصریح کرد: میانگین تولید پیله ابریشم امسال بیشتر از سال گذشته بود و از هر جعبه تخم نوغان 36 کیلو پیله تر ابریشم در استان تولید شد.
سرپرست معاونت امور دام جهاد کشاورزی گیلان گفت: امسال 405 پیلهتر ابریشم در گیلان برداشت شد و برنامه داریم تا سال آینده این میزان تولید را افزایش دهیم.
وی افزود: امسال 90 درصد تخم نوغان توزیع چینی بود و نوغانداران از کیفیت آن راضی بودند.
علیاکبرنژاد با بیان اینکه امسال بازار فروش پیلهتر ابریشم از وضعیت خوبی برخوردار بود، خاطرنشان کرد: به طور میانگین هر کیلو پیلهتر ابریشم 40 هزار تومان به فروش رسید.
سرپرست معاونت امور دام و کرم ابریشم جهاد کشاورزی گیلان گفت: احیای نوغانداری از برنامههای دولت است و امسال برای حمایت از نوغانداران 300 هزار اصله نهال توت در بین نوغانداران استان توزیع شد.
وی با بیان اینکه سن نوغانداران در گیلان در حال حاضر به طور میانگین بالای 50 سال است، اضافه کرد: برای تشویق جوانان برای پرورش تولید ابریشم کلاسهای آموزشی برگزار کردهایم .
وی گفت: زنان گیلانی در نوغانداری استان فعالیت زیادی دارند و با پرداختن به این نوع از مشاغل به درآمد اقتصادی خانوارهای خود کمک شایانی میکنند.
علیاکبرنژاد تصریح کرد: اغلب پیلههای تر ابریشم تولید شده در گیلان برای تبدیل شدن به نخ به استان خراسان رضوی میرود، این در حالیست که اگر کارخانههای ابریشم کشی استان دوباره به دوران طلایی بازگردند، ارزش افزوده تولید پیلهتر ابریشم هم به نوغاندارن استان برخواهد گشت.
Saturday, 10 May , 2025