ستوده گفت: حدود 95 درصد طلاق‌ها در کشور و در استان به دلیل استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بوده است.

به گزارش ندای گیلان به نقل از خبرگزاری فارس،سجاد ستوده شامگاه روز سه‌شنبه در آئین افتتاحیه کارگروه تخصصی فعالان شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در رشت با اشاره به اینکه فضای مجازی از اوایل سال 90 فضای جدیدی را در زندگی مردم به وجود آورده است اظهار کرد: با وارد شدن این پدیده مردم فضای جدیدی را در زندگی روزمره خود تجربه کردند و دچار تغییر و تحولاتی در زندگی خود شدند.

وی بابیان اینکه اینترنت در سال 70 برای اولین بار وارد ایران شد افزود: اولین شهری که دارای اینترنت شد رشت بود که از آن روز 36 سال می‌گذرد و تا حالا هیچ پدیده‌ای مانند اینترنت نبوده که در 25 سال این‌قدر تغییر و تحول در جامعه ایجاد کند.

مسئول دفتر سازمان فضای مجازی سراج در گیلان بابیان اینکه همه آموزش‌های مدرن دنیا تغییر کرده است گفت: امروزه کلیه کارهای آموزشی در دنیا به‌وسیله فضای مجازی انجام می‌شود و دیگر نیاز نیست حتی برای خرید از منزل خود خارج شوید و این مسئله تا سال 2025 میلادی در تمامی کشورها فراگیر خواهد شد.

ستوده با اشاره به اینکه فضای مجازی تحولات شگرفی در جامعه ایجاد کرده است افزود: این پدیده بدون اینکه همراه خود فرهنگ استفاده را هم بیاورد آمده که در جامعه باعث دگرگونی سبک زندگی‌ها شده است.

وی افزود: در آماری که اسفند سال 95 گرفته شد مشخص شد که 59.7 درصد بالای 12 سال کشور حداقل در یکی از شبکه‌های اجتماعی عضو هستند و این آمار نسبت به آذر سال 94، حدود  هفت درصد رشد داشته است.

وی بابیان اینکه حدود 40 میلیون ایرانی در  شبکه اجتماعی تلگرام حضور دارند گفت: افراد بسیاری هستند که اخبار خود را از شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و امروزه آمار بازدید از شبکه‌های اجتماعی از آمار بازدید سایت‌ها خیلی بالاتر رفته است.

ستوده گفت: از 79 میلیون جمعیت ایران حدود 23 میلیون نفر بازی می‌کنند که 52 درصد مستمر و روزانه بازی می‌کنند و 25 درصد این افراد کودک زیر 12 سال هستند.

مسئول دفتر سازمان فضای مجازی سراج در گیلان بابیان اینکه دنیا دارد از طریق بازی به کودکان آموزش می‌دهد گفت: دنیا بهترین روش برای آموزش به کودکان را بازی انتخاب کرده است زیرا از این طریق راحت‌تر می‌توانند مطالب خود را منتقل کنند، پس باید در زمینه بازی‌ها برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

ستوده افزود: حدود 95 درصد طلاق‌ها در کشور و در استان به دلیل استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بوده است.

وی بابیان اینکه فضای مجازی فضای ذهنی کودکان را تغییر داده است گفت: افت تحصیلی در دانش آموزان به دلیل استفاده بی‌رویه و نادرست از شبکه‌های اجتماعی است و که این کاملاً با بیشتر کشورهای دنیا تناقض دارد.

وی افزود: مدل پوشش، روابط اجتماعی، سبک زندگی امروزه در گرو فضای مجازی است و دچار تغییرات شدیدی شده است و این تغییرات سرعت هم دارد.

ستوده با تأکید بر اینکه دعوا و درگیری امروز ما با غرب بر سر فضای مجازی است گفت: هرکسی بتواند دانش و فرهنگ خود را در این زمینه ارتقا دهد برنده این مسابقه خواهد بود.

وی با اشاره به  یکی از دلایل نتیجه نگرفتن هیئت‌ها و کانون‌های فرهنگی افزود: هیئت‌ها و کانون‌های فرهنگی باید سواد فضای مجازی خود را بالا ببرند و در بین اعضا خود فرهنگ‌سازی کنند تا نتیجه بگیرند، زیرا اعضا بیشتر زمان خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند پس باید برای آن‌ها برنامه داشت.

مسئول دفتر سازمان فضای مجازی سراج در گیلان با تأکید بر اینکه فضای مجازی قابلیت رفتارسازی دارد بیان کرد: فضای مجازی رفتار افراد را در جامعه دچار تغییر و تحول می‌کند، حالا چه این رفتار خوب، یا بد باشد.

وی افزود: رفتارها بر مبنای نگرش است و اگر امروز برای عزیزان خود فکری نکنیم و به فکر آن‌ها نباشیم دیگران برای  آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند.

ستوده گفت: دنیا به ما داروی سرطان نمی‌دهد اما برترین و به‌روزترین تکنولوژی‌های روز دنیا را برای ما می‌فرستند، این نشان می‌دهد که برای ما در حال برنامه‌ریزی هستند.

وی با تأکید بر اینکه باید از خوبی‌های فضای مجازی استفاده کنیم گفت: در کنار خوبی‌ها باید از مضرات این فضا هم مصون باشیم و این تنها با داشتن سواد فضای مجازی امکان‌پذیر خواهد بود، پس باید سواد فضای مجازی خود را بالا ببریم.