علی منتظری در نخستین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان گیلان که در شهرستان آستارا تشکیل شد ، افزود : از این تعداد ، کارت الکترونیک 80 هزار خانوار صادر شده و مابقی نیز در مرحله صدور و رفع نواقص قرار دارد.

ندای گیلان:علی منتظری در نخستین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان گیلان که در شهرستان آستارا تشکیل شد ، افزود : از این تعداد ، کارت الکترونیک 80 هزار خانوار صادر شده و مابقی نیز در مرحله صدور و رفع نواقص قرار دارد.

وی با اشاره به فعالیت 17 تعاونی مرزنشینی در استان گیلان ، عملکرد این تعاونی ها را در بعد صادرات و واردات ضعیف خواند و بیان کرد : از این تعداد تنها هشت تعاونی آن هم به صورت ضعیف توانسته است با استفاده از سهمیه اختصاصی ، به صادرات کالا اقدام کند.

وی خواستار فعالسازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی و گل و گیاه در آستارا شد و گفت : این شهرستان ظرفیت ایجاد این پایانه را دارد.

استاندار گیلان نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت خوب بندر آستارا در امر توسعه تجارت خارجی در دو سال گذشته گفت : با وجود این همه ظرفیت ، آستار نباید بیکار داشته باشد.

محمدعلی نجفی خواستار حل مشکلات مربوط به فعالیت کامل بندر آستارا شد و گفت : اقدام به ایجاد پایانه صادرات محصولات کشاورزی و گل و گیاه در آستارا اقدام خوبی است و از این امر حمایت جدی می کنیم.

وی علت فعال نشدن بازارچه مشترک مرزی آستارا را خودداری جمهوری آذربایجان از فعالسازی بازارچه طرف خود عنوان کرد و ادامه داد : ما برای این کار آمادگی کامل داریم.

وی با انتقاد از عملکرد تعاونی های مرزشنیان در امر تجارت خارجی و نیز از عملکرد اداره کل پایانه مرزی برای جذب نکردن اعتبارات نوسازی و ساماندهی پایانه مرزی آستارا اظهار کرد : متاسفانه با وجود 90 میلیاد ریال اعتبار اختصاص یافته ، اقدامی در این زمینه نشده است.

فرماندار شهرستان آستارا نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از دستاوردهای یکسال گذشته دولت در آستارا با اشاره به توسعه فعالیت بندر چند منظوره آستارا گفت : سال گذشته 80 کشتی با 173 هزار تن کالا در اسکله بندر آستارا تخلیه و بارگیری شد و در دو ماه و نیم سالجاری نیز 19 کشتی با 39 هزار تن کالا در این واحد بندری به تخلیه و بارگیری پرداخت.

وی این حجم فعالیت را در مقایسه با فعالیت بنادر دیگر چشمگیر دانست و ادامه داد : آستارا ظرفیت بالایی برای توسعه تجارت فرامرزی دارد و باید از این ظرفیت به نحو شایسته استفاده شود.

وی بیان کرد : پنجره واحد تجاری در گمرک مرزی آستارا راه اندازی شده ولی موضوع تعدد سازمانها در فرایند ارائه خدمات برای توسعه تجارت خارجی همچنان مثل سابق است و دیگر سازمانها در این امر فعال نشده اند و این سازمانها به صورت الکترونیک به هم متصل نشده اند.

وی خواستار راه اندازی بازارچه مرزی آستارا شد و گفت : این بازارچه مکمل منطقه ویژه اقتصادی شهرستان خواهد بود.

وی همچنین خواستار تسریع در اعلام چارت خدمات دریایی برای ادارات مرتبط از جمله گذرنامه نیروی انتظامی ، گمرک ، بنادر و دریانوردی ، مرزبانی و قرنطینه دامی و کشاورزی جهادکشاورزی شد و گفت : هم اکنون عوامل مورد نیاز به صورت موقت به کارگیری می شوند که این امر موجب توقف کار می شود.

فرماندار آستارا همچنین خواستار مصوب شدن ایجاد پایانه صادرات محصولات کشاورزی و گل و گیاه در آستارا شد و افزود : هم اکنون زمینی برای این امر اختصاص یافته و مجوز گمرکی فعالیت آن هم اخذ شده است.

نماینده مردم شهرستان آستارا در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به ارتباط تنگاتنگ زندگی و سرنوشت مردم این خطه به مرز گفت : ما همواره مشکلات مرزنشینان را می گوییم ولی همیشه هم حرفهای تکراری و وعده می شنویم.

صفر نعیمی بخش اعظم صادرات و واردات انجام شده در آستارا را متعلق به افراد خارج از این شهرستان عنوان کرد و افزود : مطالبات مردم باید گفته شود و به همین علت می گویم که مشکل تجارت خارجی این شهرستان بار همراه مسافر است که دیگر اجازه ورود داده نمی شود.

وی با اشاره به ارائه راهکارهای متعدد برای حل این موضوع بیان کرد : متاسفانه تا کنون اقدام موثری نشده است و از مدیران استانی هم توقع داریم که این مشکل آستارایی ها را آشکارتر بیان کنند.

در این جلسه که با حضور جمعی از مدیران کل و همه فرمانداران شهرستانهای گیلان تشکیل شد ، شرکت کنندگان به طرح دیدگاههای خود در خصوص ساماندهی مبادلات مرزی پرداختند.

شهرستان 86 هزار نفری آستارا در 200 کیلومتری شمال غربی رشت مرکز استان گیلان و در جوار مرزهای جمهوری آذربایجان واقع شده و دارای دو مرز فعال دریایی و گمرک زمینی است.