آشوبی گفت:در بیمارستان‌های گیلان حدود یک‌هزار تا یک‌هزار و 400 نفر کمبود پرستار داریم

به گزارش ندای گیلان،محمدتقی آشوبی امروز به مناسبت روز پرستار در گفتگویی اظهار کرد: با توجه به وجود 4 هزار تخت در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی گیلان، تعداد 4 هزار و 500 پرستار در این بیمارستان‌ها مشغول به فعالیت هستند.

وی نسبت پرستار به تخت‌های بیمارستانی گیلان را کافی ندانست و تصریح کرد: این کمبود در بخش‌های مختلف از جمله آی‌سی‌یو بیشتر است.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان نبود بهیار و کمک بهیار را حلقه مفقوده در کار پرستاران عنوان کرد.

وی ادامه داد: برای اینکه به بیمار خدمات ارائه دهیم به اندازه کافی حلقه درمانی در گیلان وجود ندارد و پرستار به عنوان حلقه نخست ارتباط با بیمار محسوب می‌شود در حالی که در کشورهای پیشرفته بهیار حلقه نخست ارتباط با بیمار است.

آشوبی جذب بهیار و کمک بهیار را از برنامه‌های سال 95 در گیلان عنوان کرد و گفت: با بازگرداندن بهیار به چرخه درمان مشکل پرستارها تا حدودی برطرف می‌شود.

وی تخت‌های موجود و فعال در بیمارستان‌ها دولتی را 3 هزار و 760 تخت ثابت ذکر کرد و یادآور شد: در بیمارستان‌های گیلان حدود یک‌هزار تا یک‌هزار و 400 نفر کمبود پرستار داریم.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تاکنون 80 نفر پرستار استخدام رسمی و 202 نفر نیز به صورت شرکتی جذب کردیم، خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم امسال و اوایل سال 95 برای جبران کمبود پرستار تعدادی سهمیه بگیریم و حدود 400 تا 500 نفر را در سال 95 جذب کنیم.

وی قانون ارتقای بهره‌وری را در حال اجرا خواند و خاطرنشان کرد: همکاران بالینی و جامعه پرستاری از این قانون استفاده می‌کنند و پرداختی‌ها در قالب طرح مبتنی بر عملکرد داده می‌شود.

آشوبی اضافه‌کاری در برخی بخش‌ها برای پرستاران را اجباری دانست و یادآور شد: اضافه‌کاری در ساعت غیرموظف آنها مشمول مزایا شده و مبتنی بر عملکرد به آنها پرداخت می‌شود.

وی کار پرستاری را سخت دانست و خاطرنشان کرد: گاهی شرح وظایف پرستار ایجاد نارضایتی می‌کند و این امر به دلیل کمبود نیروی پرستار است و در تلاش هستیم سال آینده با جذب بهیار تا حدودی از بار مشکلات پرستاران کاسته شود.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان درباره وضعیت روند ساخت بیمارستان‌ها در این استان، تصریح کرد: سال گذشته با استقرار تیم جدید توسط برزیگر رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و امسال پنج بیمارستان در گیلان افتتاح شده است.

وی افتتاح بیمارستان‌ها را در رودبار، سیاهکل، رشت و… بیان کرد و گفت: بیمارستان فوق تخصصی 17 شهریور رشت ویژه اطفال بوده و بسیار پیشرفته است.

آشوبی توسعه بیمارستان رازی رشت را از دیگر اقدام‌ها برشمرد و یادآور شد: اورژانس بیمارستان رازی رشت توسعه یافته و بخش رادیوتراپی این مرکز افتتاح شده است.

وی با بیان اینکه 10 درصد تخت‌های بیمارستانی باید آی‌سی‌یو باشد، خاطرنشان کرد: تخت‌های آی‌سی‌یو بیمارستان‌های رودبار، لاهیجان و تالش افتتاح شد و بخش آی‌سی‌‌یو بیمارستان رودسر نیز در حال انجام است.

این مسئول تکمیل فاز دوم بیمارستان 17 شهریور رشت را در سال 95 عنوان کرد و متذکر شد: بیمارستان 400 تختخوابی رشت نیز از پروژه‌های مهم در دست اجراست و مرکز آموزشی درمانی آن در سال 95 افتتاح می‌شود.

وی بیمارستان آستارا را دارای 95 درصد پیشرفت فیزیکی دانست و متذکر شد: این بیمارستان پس از تجهیز در سه ماه نخست سال 95 افتتاح می‌شود.

آشوبی جایگزینی بیمارستان لاهیجان را از برنامه‌های دیگر علوم پزشکی ذکر کرد و گفت: به دنبال بیمارستان جایگزین با 160 تخت در لاهیجان هستیم که در سال 95 به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ساختار بیشتر بیمارستان‌های گیلان را فرسوده خواند و اظهار کرد: برخی بیمارستان‌ها مانند پورسینا رشت 90 سال عمر دارند که در آنها 50 درصد تخت‌ها نو شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان کیفیت هتلینگ بیمارستان‌های دولتی در این استان را امری مهم دانست و یادآور شد: گیلان مقام نخست سزارین را در کشور دارد و در تلاش هستیم تا با انجام اقدام‌ها همراهان بیمار در کنار زائو قرار گیرند و میزان سزارین را به حد استاندارد بین‌المللی برسانیم.

وی خواستار همکاری بیشتر خیران در زمینه تجهیزات بیمارستانی شد و به ساخت مرکز دیالیز با 26 تخت اشاره کرد که در دو طبقه طراحی شده است.

آشوبی با بیان اینکه بیمارستان‌های خصوصی بخش‌های سرپایی درمان را انجام می‌دهند، خاطرنشان کرد: برای خرید دستگاه‌های مورد نیاز و تجهیز مراکز بهداشت به کمک بیشتر خیران نیاز داریم ضمن اینکه تجهیز بخش شیمی‌درمانی رازی رشت توسط خیران انجام شده اما نیاز است بیشتر در این زمینه ورود کنند.

منبع:فارس