رمضانی:اگر حریقی که در بازار رشت اتفاق افتاد در ساعات شب به‌وقوع می‌پیوست بسیار خطرناک‌تر بوده و مهار آن دشوارتر می‌شد

به گزارش ندای گیلان از رشت، بابک رمضانی بعد از ظهر امروز در جمع اعضای کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت به آتش‌سوزی‌های مکرر در این شهر اشاره کرد.

وی عدم آگاهی شهروندان را از جمله دلایل بروز آتش‌سوزی‌های مکرر دانست و تصریح کرد: گرمای هوا، فرسودگی سیم‌های برق و… از دیگر دلایل بروز آتش‌سوزی در شهر رشت است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی رشت با بیان اینکه در مدت 20 روز از تیرماه جاری تعداد 227 فقره حریق و حادثه در رشت اتفاق افتاد، گفت: از این تعداد، 115 مورد مربوط به آتش‌سوزی علفزار، 39 مورد آتش منازل مسکونی و … بوده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در مدت مشابه مذکور 220 مورد حریق، حوادث و خدمات ایمنی در رشت به‌وقوع پیوست، افزود: پیش‌بینی می‌شود در مدت 10 روز باقی‌مانده تا پایان تیر ماه شاهد افزایش این آمار باشیم.

رمضانی ادامه داد: از تعداد آتش‌سوزی‌های مذکور تنها 8 مورد دارای بیمه بودند که باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود.

وی به میزان خسارتی که در این آتش‌سوزی‌ها تحمیل شد اشاره کرد و گفت: آتش‌سوزی‌های مذکور بالغ بر 2 میلیارد ریال خسارت وارد کرد.

این مسؤول وضعیت بازار رشت را نگران‌کننده خواند و یادآور شد: وجود سایبان‌های کاذب، سد معبر و پیشروی‌های غیر مجاز مغازه‌ها در بازار از جمله مواردی است که کار را برای آتش‌نشانان در مواجهه با حریق در بازار سخت می‌کند.

وی گفت: مشاغل خطرناکی که در بازار رشت وجود دارد از جمله وجود انبار اسباب‌بازی در کنار منازل مسکونی جزو موارد نگران‌کننده است.

به گفته رمضانی، اگر حریقی که در بازار رشت اتفاق افتاد در ساعات شب به‌وقوع می‌پیوست بسیار خطرناک‌تر بوده و مهار آن دشوارتر می‌شد.

وی با تصریح بر اینکه آتش‌نشانان برای مهار آتش روز گذشته بازار رشت جانفشانی‌های زیادی کردند، یادآور شد: میزان امکانات سازمان آتش‌نشانی بسیار اندک است.

این مسؤول اضافه کرد: نیروهای آتش‌نشان به واسطه سوگندی که در زمان ورود به سازمان خورده‌اند صادقانه و شجاعانه خود را به دل آتش می‌زنند و تلاش می‌کنند از گسترش فاجعه جلوگیری شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی رشت خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود به لحاظ خدمات حمایت شویم زیرا با دست‌های خالی نمی‌توان کارهای زیادی انجام داد.

وی افزایش ایستگاه‌های آتش‌نشانی و تأمین منابع انسانی را از جمله مواردی عنوان کرد که با حمایت شورا و شهرداری به دست آمده است.

رمضانی یادآور شد: به لحاظ برطرف شدن مشکلات و تأمین خدمات بهتر در آتش‌نشانی نیاز به نگاه حمایتی مسؤولان استانی داریم.

وی از اضافه شدن شش دستگاه خودروی سنگین به ایستگاه‌های آتش‌نشانی تا چهار ماه آینده خبر داد و متذکر شد: امیدواریم در زمینه دیگر نیازمندی‌ها نیز حمایت شویم.