رضا علیزاده با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی موزه اظهار کرد: با توجه به پیشینه تاریخی گیلان، بخشی را به موزه اختصاص دادیم.

ندای گیلان:رضا علیزاده با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی موزه اظهار کرد: با توجه به پیشینه تاریخی گیلان، بخشی را به موزه اختصاص دادیم.

وی با بیان اینکه برای معرفی حوزه تمدن گیلان باید تلاش صورت گیرد، افزود: گیلان دارای 11 موزه است که بخشی زیر نظر مستقیم میراث فرهنگی استان، برخی به صورت مشارکتی و تعدادی نیز خصوصی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، موزه رشت و فومن را مردم‌شناسی عنوان کرد و گفت: موزه میراث روستایی گیلان نیز به عنوان بستر تاریخی، فرهنگی و طبیعی گیلان است که خانه‌های روستایی با قدمت بالا را در آن تجمیع کردیم.

وی با اشاره به اینکه موزه‌ها تمام لایه‌های اجتماعی و فرهنگی را موجب می‌شود، تصریح کرد: در حوزه موزه‌داری بحث اعتبار قابل اعتنا است و نقش مهمی دارد.

علیزاده، گسترش موزه را از برنامه‌های مهم ذکر کرد و یادآور شد: سال گذشته از محل اعتبارات استانی 65 میلیون تومان و ملی 285 میلیون تومان اعتبار به بحث موزه‌ها اختصاص یافت.

وی، توسعه موزه‌های استان را نیازمند حمایت ویژه خواند و خاطرنشان کرد: در حوزه تصمیم‌گیری باید توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان درباره احداث موزه در شهرهای دارای تمدن و آثار تاریخی و باستانی مانند املش، گفت: در شهرهای دارای تمدن مانند رودبار، دیلمان، املش و… باید موزه‌هایی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فرماندار املش اعتباری برای احداث ساختمان موزه در این شهرستان لحاظ کرد، یادآور شد: در رودبار، آستارا و تالش ساختمان موزه آماده است و باید تجهیز شوند.

علیزاده با تصریح بر اینکه برای احداث موزه باید حمایت همه جانبه صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در حوزه موزه میراث روستایی در سال‌های اخیر اقدام‌های خوبی انجام شده است.

وی از شناسایی 17 خانه موزه در سفر اخیر رئیس جمهور به گیلان خبر داد و یادآور شد: این خانه‌ها در لاهیجان، سیاهکل، رشت، شاندرمن، املش و… است.

این مسئول در پایان خانه میرزا کوچک در رشت را نمونه‌ای از خانه موزه عنوان کرد و متذکر شد: خانه‌های موزه این قابلیت را دارند که به حیات‌بخشی کمک کنند.