مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص احتمال نابودی ویروس کرونا با افزایش دمای هوا و آمدن فصل بهار گفت: افزایش حرارت موجب کاهش فعالیت ویروس ها می شود و کرونا برای نابودی به دمای ۵۷ درجه نیاز دارد.

به گزارش ندای گیلان،متخصص بیماری های عفونی کرونا را کشنده تر از آنفلوآنزا ندانست و گفت: افرادی که علائم آنفلوآنزا را دارند به پزشکان مطب ها مراجعه و از خوددرمانی پرهیز کنند.

دکتر آیدین پورکاظمی با اشاره به شایعات ساخته شده درباره کرونا، اظهار کرد: ماسک عامل اصلی و موثر برای پیشگیری از کرونا نیست، زیرا ذرات ویروس کرونا حداکثر تا فاصله دو متری منتقل می شوند.

وی با بیان اینکه ترس از کرونا منطق ما را تحت تاثیر قرار می دهد، تصریح کرد: خوشبختانه کرونا در کشور به مرحله اپیدمی نرسیده؛ این در حالی است که استفاده از ماسک و دستکش با ایجاد یک اعتماد به نفس کاذب موجب انتشار بیشتر بیماری می شود.

مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا را بدون علائم و یا بیمار سرماخورده دانست و عنوان کرد: قوی ترین ویروس ها هم با رعایت مسائل بهداشتی مهار خواهد شد.

پورکاظمی با بیان اینکه جهان در جنگ با یک ویروس است، خاطرنشان کرد: قرن هاست که آنفلوآنزا سالانه عده ای را به طور طبیعی به کام مرگ می کشاند. کرونا نیز مانند سایر بیماری های ویروسی دستگاه تنفسی از جمله آنفلوآنزاست و با تب و احساس خستگی و تک سرفه های خشک آغاز می شود و بعد از حدود پنج روز این علائم شدت پیدا می کند و سنگینی در قفسه سینه احساس می شود.

وی کرونا را کشنده تر از آنفلوآنزا ندانست و گفت: خوشبختانه درصد مرگ و میر کرونا پایین است و افرادی که فوت می کنند بیماری های زمینه ای همچون قلبی و عروقی، ریوی، دیابت، روماتیسم و پیوند عضو داشتند که در مواجهه با عوامل عفونی بسیار آسیب پذیر هستند.

متخصص بیماری های عفونی تب و احساس کوفتگی را از نشانه های عفونت در بدن دانست و اضافه کرد: در کنار هم قرار گرفتن علائم مذکور در منطقه ای که دچار شیوع کرونا شده امکان مبتلا بودن را افزایش می دهد لذا افرادی که این علائم را دارند به پزشکان مطب ها مراجعه و از خوددرمانی پرهیز کنند.

پورکاظمی با بیان اینکه سوءتغذیه سیستم ایمنی بدن را به صورت جدی ضعیف می کند، یادآور شد: استفاده از غذاهای ناسالم بدن انسان را در برابر تمام عوامل عفونی مستعد خواهد کرد و کرونا مستثنی نیست.

مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تغذیه سالم را منوط به خوردن مواد غذایی سرشار از ویتامین ها و املاح دانست و خاطرنشان کرد: میوه جات به ویژه مرکبات سرشار از ویتامین های C و D و املاح است. همچنین توصیه های طب سنتی درباره استفاده از دارچین و زنجبیل نیز برای مقابله با کرونا ضرری ندارد.

وی کرونا را یک ویروس جدید دانست که مطالعات علمی درباره آن هنوز تکمیل نشده است و اظهار کرد: افزایش حرارت موجب کاهش فعالیت ویروس ها می شود و کرونا برای نابودی به دمای ۵۷ درجه نیاز دارد.

isna