رونمایی از تعاریف جدید شورای نگهبان درباره رجل سیاسی-مذهبی ردپای موزه «لوور»، رجل سیاسی بودن زنان و بودجه ۹۷ در نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان به گزارش ندای گیلان، عباسعلی کدخدایی پیش از ظهر امروز در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران در سال 96 از مشخص شدن تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص […]

رونمایی از تعاریف جدید شورای نگهبان درباره رجل سیاسی-مذهبی

ردپای موزه «لوور»، رجل سیاسی بودن زنان و بودجه ۹۷ در نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان

به گزارش ندای گیلان، عباسعلی کدخدایی پیش از ظهر امروز در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران در سال 96 از مشخص شدن تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری در دو ماده و سه تبصره خبر داد و گفت: در اجرای جزء ۵ بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری که تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است و با عنایت به بند ۹ اصل ۱۱۰ و اصل ۱۱۵ قانون اساسی، تعاریف، معیارها و شرایط مذکور در روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در جلسه شورای نگهبان به تصویب رسید.

اهم پاسخ های سخنگوی شورای نگهبان به سوالات خبرنگاران را به نقل از خبرگزاری ها در ادامه بخوانید:

* کاندیداهای ریاست جمهوری از نظر تعریف رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن باید این شرایط را داشته باشند؛ رجل مذهبی، رجالی هستند که آگاهی لازم به دین اسلام و مذهب تشیع داشته و تدین و تقیدشان به انجام شعایر و مناسک دینی در زندگی فردی و اجتماعی از برجستگی ویژه‌ای برخوردار باشد به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیات شناخته و مشهور باشند.

*رجل سیاسی، رجالی هستند که قدرت تحلیل و درک آنها از مسائل و پدیده‌های سیاسی به جهت آگاهی عمیق‌شان از مسائل سیاسی اجتماعی اعم از داخلی و بین المللی و حضورشان در صحنه‌های سیاسی به نحوی باشد که همواره مصالح نظام اسلامی و معیارهای اصیل انقلابی در عملکرد آنها لحاظ شده باشد به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیت شناخته و مشهور باشند.

*مدیر، شخصی است که برخوردار از شایستگی‌های ذاتی و اکتسابی لازم از نظر دانش و مهارت، شخصیت و نگرش‌های فردی و تجربه که توانایی که شناخت و استفاده بهینه از منابع انسانی و مادی در کشور را با رعایت حداکثر بهره‌وری و در استای ماموریت، رسالت و اهداف کلان نظام و ارزش‌های حاکم در جامعه داراست و سوابق او حاکی از موفقیت وی در صحنه‌های مدیریتی کلان باشد.

*مدبر، شخصی است که از توانایی پیش بینی و عاقبت‌اندیشی نسبت به امور، مبتنی بر عقلانیت و دانش صحیح برای اداره امور کشور برخوردار باشد و در بحران‌ها قدرت حل مشکلات و برون رفت از آنها را به نحو شایسته داشته باشد.

*سن متناسب با مسئولیت‌های ریاست جمهوری. صلاحیت علمی لازم جهت ایفای وظایف ریاست جمهوری. ارائه برنامه‌ها و خط مشی‌های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد با لادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام. معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه‌ها و توان مدیریتی و برنامه‌‌ها. عدم محرومیت از حقوق اجتماعی و فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر. عدم محکومیت قطعی کیفری به جرائم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور. وابسته نبودن به گروه‌های غیرقانونی و عدم محکومیت به اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران و فقدان سوابق سوء امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸. عدم وابستگی به رژیم گذشته و موثر نبودن در تحکیم آن، از دیگر تعارف تعیین شده برای رجل سیاسی است.

*درباره جنسیت هنوز بحثی صورت نگرفته است و پس از آنکه به جمع‌بندی رسیدیم اعلام می‌کنیم.

*بودجه سال ۹۷ بعد از تصویب در مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ما در سه نوبت به صورت رسمی ایراداتمان را با مجلس مورد تبادل قرار دادیم. تعداد ایرادات ما ۷۸ مورد بود که در سه نوبتی که میان مجلس و شورا مورد تبادل قرار گرفت عمدتا آنها حل شدند.

*بودجه امسال نسبت به سایر لوایح سال‌های قبل عدالت‌محورتر شده است، عنوان کرد: لازم است مسئولان اجرایی مسئولیت‌هایشان در حوزه قانون تعریف شود و از حواشی پرهیز گردد. بودجه امسال نسبت به سال‌های گذشته بهتر بود هر چند که با نقطه مطلوب فاصله داریم.

*امسال ۹۶ مصوبه از مجلس دریافت کردیم که شامل ۳۳ لایحه و ۲۹ طرح بوده است که ۲۷ مصوبه در همان ابتدا تایید و ۱۷ مصوبه پس از رفع ایرادات حل شدند به ۱۶ مصوبه مورد ایراد نهایی قرار گرفته داریم و دو مصوبه هم در دستور کار شورای نگهبان است.

*{ادعای برخی مبنی بر اینکه برخی از روسای جمهور برای دور دوم ریاست جمهوری شرکت می‌کنند، شورای نگهبان آنها را بنابر مصلحت تأئید صلاحیت می‌کند}: شورای نگهبان به مصالح عالی نظام توجه می‌کند و در نهایت درباره شرایط نامزدهای ریاست جمهوری در شورای نگهبان رأی‌گیری می‌شود؛ لذا براساس آن تصمیم‌گیری می‌کنیم و این روند کاملا قانونی است.

*{در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس درباره تأیید صلاحیت رئیس دولت اصلاحات در دور دوم ریاست جمهوری که گفته بنا بر مصلحت بوده است} :ما معتقدیم دوستانی که علاقمند به شورای نگهبان و نظام هستند اگر می‌خواهند حرفی بزنند از سوی شورای نگهبان نگویند بلکه تنها از طرف خودشان اظهار نظر کنند.

*{در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان کلمه “موزه لوور” را به اشتباه تلفظ کرد، افکار عمومی اشتباهات نمایندگان مجلس را از چشم شورای نگهبان به دلیل تأیید صلاحیت آنها می‌بینند}: آنچه ما برای سطح سواد در رجل سیاسی تعریف کرده‌ایم معیار کاندیداهای ریاست جمهوری است. قانون مدرک تحصیلی وکلای ملت را کارشناسی ارشد تعیین کرده و ما در این مورد هم تابع وزارت علوم هستیم.

29215