شهردار رشت با بیان اینکه موضوع حمل و نقل عمومی بیشترین سهم بودجه‌ای را به خودش اختصاص داده است افزود:اکنون برای انجام تملک به منظور رفع مشکلات حمل و نقلی نیازمند 50 میلیارد تومان اعتبار هستیم. ‌

به گزارش ندای گیلان از رشت، محمد علی ثابت‌قدم شهردار رشت امروز در صحن شورا حاظر شد تا به سوالات برخی از اعضا پاسخ بدهد.

وی در این جلسه با قدردانی از تلاش اعضای کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای رشت گفت: بحث بهسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله مباحث مورد توجه شهرداری است.

شهردار رشت با بیان اینکه تعداد ناوگان اتوبوسرانی و حمل و نقل عمومی باید نسبت معقولی با تراکم جمعیتی و مساحتی شهر داشته باشد، افزود: شهر رشت به واسطه برخی از بافت‌های درون‌شهری و تراکم جمعیتی در زمینه ناوگان حمل و نقل عمومی مشکلاتی دارد.

ثابت قدم حمل و نقل را ریشه اصلی مشکلات شهری دانست و اظهار کرد: برای برطرف شدن چنین مشکلی باید به سیستم‌های حمل و نقل توجه داشت ضمن اینکه ناوگان اتوبوسرانی رشت برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان به 180 دستگاه اتوبوس نیاز دارد.

شهردار رشت با بیان اینکه موضوع حمل و نقل عمومی بیشترین سهم بودجه‌ای را به خودش اختصاص داده است افزود:اکنون برای انجام تملک به منظور رفع مشکلات حمل و نقلی نیازمند 50 میلیارد تومان اعتبار هستیم. ‌

وی در ادامه به مشکلات سازمان تاکسیرانی اشاره کرد و تصریح کرد: در سال‌های گذشته با اختصاص هدفمندی یارانه‌ها به حمل و نقل موجب شد تا شاهد افزایش بی‌حد و اندازه حمل و نقل عمومی در بخش تاکسی باشیم.

شهردار رشت  با انتقاد از بالا بودن آمار حمل و نقل تک سرنشین در شهر رشت نسبت به دیگر کلانشهرها اظهار کرد: این موضوع نیازمند فرهنگ سازی و گسترش حمل و نقل عمومی است.

ثابت‌قدم نیاز شهر رشت را در بخش تاکسیرانی 3 هزار دستگاه عنوان کرد و یادآور شد: از افزایش نرخ کرایه تاکسی که توسط اعضای شورای شهر رشت به تصویب رسیده تشکر می‌کنم.

 وی تاکسی‌داران شهر رشت را دارای رقبای زیادی دانست و یادآور شد: شغل تاکسی‌داری به یک حرفه کم‌صرفه تبدیل شده و اکنون 6 هزار و 300 تاکسی در رشت به غیر از تاکسی تلفنی و آژانس‌ها مشغول فعالیت هستند که بسیار بالاتر از نیاز شهر است.

شهردار رشت در ادامه با  اشاره به مشکلات بخش اتوبوسرانی ، به کمبود تعداد اتوبوس‌ها به منظور خدمات‌رسانی به شهروندان در این شهر اشاره کرد و گفت: اکنون 30 دستگاه اتوبوس در رشت مشغول خدمات‌دهی هستند که حدود 150 دستگاه به نسبت نیاز شهر با کمبود مواجه است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تاکسیرانی حدود یک‌هزار و 500 دستگاه اتوبوس وجود دارد، یادآور شد: این تعداد ناوگان باید مشمول نوسازی شود.

ثابت‌قدم گفت:  با موافقت اعضای شورا با لایحه اخذ تسهیلات 16 میلیارد تومانی از بانک شه روز پنجشنبه سوم خرداد ماه خط BRT در رشت به بهره‌برداری می‌رسد.

ثابت‌قدم درباره موضوع تفریغ بودجه سال‌های گذشته شهرداری رشت گفت: اکنون تفریغ بودجه سال‌های90 و 91 انجام و به شورا ارسال شده ضمن اینکه قرار بود تفریغ بودجه شهرداری رشت از سال‌های 89 تا 94 آماده و برای بررسی به صحن شورا ارسال شود که تاکنون تفریغ بودجه سال‌های 89،90،91 به شورا ارسال شده و تا پایان ماه آینده تفریغ بودجه سال‌های 92 و 93 شهرداری نیز به شورا ارسال می‌شود.

وی افزود تفریغ بودجه سال 94 شهرداری رشت نیز تا پایان مرداد ماه سال جاری آماده و به صحن ارسال می‌شود،

وی ادامه داد: تعدادی از اسناد به دلایلی مفقود شده بود که پس از بررسی‌های انجام شده توانستیم مشکل را برطرف و بحث تفریغ بودجه را اجرایی کنیم.