رئیس سازمان چای کشور گفت: با تأکید دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای پرداخت کل مطالبات چایکاران، ۱۸۴ میلیارد تومان معادل ۷۶ درصد از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شد.

به گزارش ندای گیلان،حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور از تأکید رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای پرداخت کل مطالبات چایکاران و حمایت دولت از صنعت چای خبر داد و اظهار داشت: ۱۸۴ میلیارد تومان معادل ۷۶ درصد از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شد.

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه قدرالسهم دولت و کارخانجات از مطالبات چای‌کاران گیلان و مازندران تا پایان اردیبهشت پرداخت و به حساب کشاورزان واریز شده است،افزود: چایکاران شمالی از روز ۲۷ خرداد نیز برای برداشت تابستانه برگ سبز چای راهی باغ‌هایشان شدند و مطالبات باقیمانده آنان هم به تدریج پرداخت می‌شود.

جهانساز با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در برداشت تابستانه چایکاران گیلان و مازندران چیزی در حدود ۴۰ هزار تن برگ سبز از باغ‌های چای خود برداشت کنند ابراز داشت: تاکنون معادل ۵۴ هزار و ۶۰۰ تن برگ سبز چای توسط کشاورزان چایکار دو استان گیلان و مازندران برداشت و به کارخانجات فرآوری چای تحویل داده شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی  ۴۷ هزار و ۴۰ تن معادل ۸۷ درصد از برگ سبز برداشت شده چایکاران گیلان و مازندران را درجه یک و مابقی را درجه ۲ اعلام کرد و تصریح کرد: طبق آخرین آمار‌ها و گزارشات دریافتی تاکنون معادل ۱۲ هزار و ۲۰۰ تن چای خشک در کارخانجات چایسازی و واحد‌های فرآوری گیلان و مازندران تولید شده است که عدد قابل قبولی به نظر می‌رسد.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه ۵۸ میلیارد تومان از مطالبات باقیمانده چایکاران نیز با حمایت‌های خوب دولت و همت کارخانجات چایسازی به تدریج پرداخت می‌شود خاطرنشان کرد: گیلان و مازندران بیش از ۵۵ هزار خانوار چایکار و ۲۵ هزار هکتار باغ چای دارند و برگ سبز چای هم در سه مرحله بهاره، تابستانه و پائیزه برداشت می‌شود.

جهانساز دنبال کردن بحث‌های آموزشی و برگزاری کلاس‌های بازآموزی برای چایکاران گیلانی و مازندرانی را از اهداف سازمان چای اعلام کرد و گفت: در سال‌های گذشته آموزش به چایکاران کمرنگ شده بود، اما سازمان چای به‌ویژه در سال‌های اخیر تلاش خوبی برای ارتقاء سطح آگاهی چایکاران انجام داده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی لزوم انتقال دانش فنی به چایکاران را برای بهره‌وری بیشتر در تولید و برداشت کیفی برگ سبز چای بسیار ضروری خواند و عنوان کرد: اجرای طرح بهزراعی باغات چای، روی آوردن به روش‌های نوین آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گیاهی از جمله مؤلفه‌های مهمی است که به‌دنبال تحقق هر چه بیشتر آن هستیم.

رئیس سازمان چای کشور حمایت از تولیدکنندگان چای و تولید چای خشک باکیفیت و با مرغوب بالا را از جمعه اولویت‌های مهم این سازمان عنوان کرد و اضافه کرد: با افزایش میزان صادرات چای خشک ارزآوری خوبی نصیب کشورمان می‌شود از سوی دیگر کشاورزان چایکار نیز رغبت بیشتری برای تولید این محصول پیدا می‌کنند.

جهانساز پشتیبانی و حمایت‌های همه جانبه دولت و مدیریت اعمال شده از سوی سازمان چای کشور از صنعت چای را در سال مزین به جهش تولید متذکر شد و خاطرنشان کرد: با توجه به انجام عملیات بهزراعی و مکانیزاسیون در سطح باغات چای، تجهیز و نوسازی کارخانجات چایسازی امسال چای استحصالی از کیفیت بسیار مناسبی برخوردار است.
منبع: تسنیم