مخترع و کار آفرین نمونه گیلانی در گفتگو با ندای گیلان تسریع پرداخت وام سرمایه درگردش به واحد صنعتی، را موجب افزایش تولید و ایجاد اشتغال عنوان کرد

به گزارش ندای گیلان از رشت،مخترع و کار آفرین نمونه گیلانی در گفتگو با ندای گیلان تسریع پرداخت وام سرمایه درگردش به واحد صنعتی، را موجب افزایش تولید و ایجاد اشتغال عنوان کرد.

گفتگو با ابراهیم عباس پور شیرجوپشت، مدیر عامل شرکت الکترونیک ابزار پگاه( ایاپکو) و مخترع و تحت حمایت بنیاد نخبگان فارغ التحصیل مهندسی برق- الکترونیک را در ادامه می خوانیم:%d8%a7%d8%a8%d8%b1%d8%a7%d9%87%db%8c%d9%85-%d8%b9%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d9%be%d9%88%d8%b1-%d8%b4%db%8c%d8%b1%d8%ac%d9%88%d9%be%d8%b4%d8%aa

یک تولید کننده در زمان کنونی بایستی مدیریت روز جهانی و تبلیغات را رعایت کند.

امروزه در کشورهای صنعتی ، دیگر تولید یک محصول ، در یک کارخانه بزرگ صورت نمی گیرد. بلکه قطعات تشکیل دهنده یک محصول نهایی، در شرکتهای کوچک تر و دارای تخصص به همان قطعه تولید می گردد و در حالیکه در شرکت مادر، فقط دارای متخصصین طراحی می باشند و این طراحان ، یک محصول را با تمام اجزاء مناسب طراحی می کنند و سپس این قطعات را به شرکت های کوچک تر داده تا برای آنها تولید کنند. لذا شرکت های تولیدی کوچک نقش با اهمیتی برای شرکت های بزرگ و مادر را دارند. پس از تولید قطعات توسط شرکتهای کوچک ، در انتها آن شرکت مادر با جمع آوری قطعات، محصول نهایی را مونتاژ کرده و یا حتی بعضی از شرکت های بزرگ، مونتاژ نهایی محصول خود را به شرکت ثالث دیگری محول می نماید که در واقع این یک مدیریت روز تولید جهانی است.

بطوریکه در کشورهای صنعتی موفق، حتی شرکتهای مربوط به یک موضوع صنعتی تولیدی را در نزدیکی هم قرار می دهند، تا براحتی بتوانند به شرکت تولیدی مادر، بهتر خدمات رسانی کنند

کشورهای صنعتی برای شرکتهای کوچک بسیار اهمیت قایل می شوند

 کشور چین بسیاری از صنایع خود را بصورت موضوعی به یکی از استانها اختصاص داده و تولید قطعات مربوطه در همان استان تولید می گردد و محصول نهایی مربوطه نیز در همان استان تولید و مونتاژ می گردد. (شرکتهای الکترونیکی در حومه کلانشهر شینزن و یا شرکتهای مربوط به البسه در حومه کلانشهر گوانگجو )

بنابراین کشورهای صنعتی برای شرکتهای کوچک بسیار اهمیت قایل می شوند و آنها را مورد حمایت قرار می دهند، چون این شرکتهای کوچک در تمام آن کشور گسترده است و لذا  اشتغال در محیط های کوچک ایجاد و توزیع خواهد گردید. بخصوص جلوی مهاجرت را خواهد گرفتو  از طرفی هزینه تمام شده قطعات کاهش یافته و رقابت بهتری صورت گرفته و در نهایت دقت در تولید آن قطعه بخاطر تخصص آن شرکت بیشتر خواهد بود.

حمایت از شرکتهای کوچک  وظیفه دولت است

وظیفه دولت این است که بنا به دلایل فوق شرکتهای کوچک را بهتر حمایت کند تا دانش آموختگان کشور بهتر بتوانند ایده ها و اختراعات خود را با توجه به نیازهای شرکتهای بزرگ بتوانند قطعات اصلی آنها را با رقابت بهتر و تخصصی تر تولید کنند که این موضوع باعث خواهدگردید تا شرکتهای بزرگتر امکان انتخاب قطعات بهتر و در نتیجه تولید محصول نهایی با کیفیت برتر و با قیمت رقابتی تر در جامعه عرضه گردد.

سرمایه یک شرکت دانش و تکنولوژی آن است نه نقدینگی

اکنون با داشتن جوانان تحصیل کرده زیاد در جامعه ، دولت براحتی و با حمایت مدیریت شده میتواند آنها را در پشبرد موفقیت و استفاده آنها در شرکتهای تولیدی کوچک، گام بزرگی در زمانی کوتاه در ایجاد اشتغال و تولید داشته باشد .

در زمان گذشته سرمایه یک شرکت ، مقدار نقدینگی آن شرکت محسوب می شد اما در زمان چند دهه اخیر میزان سرمایه هر شرکت، دانش و تکنولوژی آن شرکت منظور می گردید. ولی اکنون شرکتهای بزرگ در دنیا سرمایه شرکت خود را پرسنل آن شرکت می دانند و فهمیده اند که یک پرسنل خوب و وظیفه شناس متخصص می تواند شرکت را بسوی موفقیت سوق دهد.photo_2016-10-04_12-50-27

پیشنهاد به دولت به جهت استفاده بهتر از مخترعان ، نخبگان و شرکتهای دانش بنیان.

از آنجائیکه که دولت بتوسط پارک های علم و فناوری و بنیاد نخبگان کشور به مخترعان تسهیلات اعطاء می کند. لذا یک مخترع برای اینکه محصول خود را به تجاری سازی برساند باید تجربه ای برای تولید محصول ندارد و بایستی مقدار زیادی از این پول را صرف خرید ماشین آلات مورد نیاز خود کند و مدت زمان بیشتر برای تجاری سازی به دلیل نداشتن تجربه و تجربه برای فروش محصول ندارد و لذا موفقیت نسبی خوبی حاصل نخواهد گردید.

اما یک تولید کننده، دارای مدیریت و تجربه تولید خوب و تجهیزات مناسب و پرسنل متخصص و مناسب و مدیریت و تجربه فروش و بازار یابی خوب با داشتن نمایندگی های زیاد در کشور است.

دولت برای بکارگیری نخبگان و مخترعان توسط تولید کننده گان ، امتیازی برای تولید کننده گان قایل نمی شود.حال اگر پارکهای علم و فناوری و بنیاد نخبگان کشور این تسهیلات را به شرکتهای مربوط به آن اختراع و خود مخترع بصورت مشترک اعطاء کند. لذا شرکتهای تولید کننده رغبت بیشتری برای جذب مخترعان و نخبگان خواهند داشت و بنابراین با توجه به محاسن و معایب مذکور، یک ایده یا اختراع در مدت زمان کوتاهتر و با هرینه کمتر به تجاری سازی می انجامد.

بنیاد ملی نخبگان می تواند پس از تجاری سازی محصول مخترع با همکاری شرکت مربوطه، آنگاه آن محصول را بعنوان یک محصول دانش بنیان قرار دهد و فقط در تولید و فروش آن محصول ، آن شرکت مربوطه را از خدمات و تسهیلات دانش بنیان بهره مند نماید و با توجه به اینگونه حمایتها، شرکتهای مربوطه انگیزه بیشتری در جذب مخترعان و نخبگان را خواهد داشت. لذا دولت می تواند با اینگونه حمایتها باعث تسریع در ایجاد اشتغال و استفاده بهینه از مخترعان و نخبگان و تسریع در تولید و تجاری سازی اختراعات و ابتکارات و حمایت بهتر به شرکتها را داشته باشد .

 برخی از کارشناسان و مدیران میانی بانکها بصورت سلیقه ای عمل می کنند

از آنجائیکه مقام معظم رهبری همیشه از مسئولین کشور خواسته تا از جوانان و نخبگان کشور در پیشبرد اهداف اقتصادی و علمی جامعه استفاده نمایند، اما علارغم تلاش اغلب مدیران ارشد کشور برای حمایت از نخبگان و مخترعان ، اما تعدادی از کارشناسان و مدیران میانی بانکها بصورت سلیقه ای عمل نموده و حتی بعضی از آنها نیز با کارشکنی و اذیت کردن باعث دلسردی نخبگان می گردد. اما مخترعان، نخبگان و جوانان کشور بایستی بدانند که اینگونه افراد نمی توانند انگیزه را از آنها سلب کند، از آنجائیکه بانک عامل این شرکت بانک ملت بوده و همیشه مدیران ارشد این بانک ، خواهان کمک به این شرکت بودند، اما بارها توسط کارشناس و مدیر شعبه ، مورد اذیت قرار گرفته و باعث توقف پروژه گردیده و پی به ارزش اینگونه افراد نمی برند.

بنده از مدیران محترم معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان استان گیلان علی الخصوص جناب آقای دکتر اصفهانی ( ریاست محترم بنیاد نخبگان استان گیلان ) کمال تشکر را دارم که سعی در رفع موانع و مشکلات نخبگان استان گیلان تلاش مستمر می نماید و از مسئولین محترم استان تقاضا دارم که با این مجموعه همکاری بیشتری داشته باشند تا از مخترعان و نخبگان استان بیشتر آشنا شده و از توانایی علمی آنها در پیشبرد اقتصاد استان در سال اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل استفاده لازم را ببرند.