طرح اعطای تسهیلات با سود 9 درصد جهت احیای بافت های مسکونی فرسوده از جمله طرح هایی است که در راستای بازآفرینی شهری در دست اجرا است که باید از این ظرفیت به خوبی بهره گرفته شود.

به گزارش ندای گیلان ،میر شمس مومنی زاده در جلسه ستاد بازآفرینی شهری  با اشاره به تاریخچه درخشان شهر رشت در زمینه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، اظهار داشت: بازآفرینی شهری، چنانچه به صورت اصولی انجام شود، می تواند موجبات رشد  و توسعه شهر رشت و به تبع آن ارتقای رضایتمندی مردم را فراهم آورد.

فرماندار رشت با تاکید بر اهمیت مطالعه و پژوهش قبل از اجرای طرح ، تصریح کرد: با توجه به وجود محلات کهنی همچون پیرسرا، ساغریسازان و خواهر امام که در زمره بافت فرسوده شهری قرار دارند، باید ابتدا با تهیه طرحی همه جانبه نگر و سپس با انجام کار موثر و اصولی در راستای استفاده از ظرفیت های موجود جهت بازآفرینی شهری گام برداریم.

وی با بیان اینکه  در دنیای امروز شهرسازی و بازآفرینی شهری صرفاً مبتنی بر تغییرات  کالبدی و فیزیکی نیست، افزود: طرح بازآفرینی شهری باید به صورت پایدار و همه جانبه با لحاظ مولفه های  اقتصادی، فرهنگی محور و محیط زیستی صرف تهیه شود و در این راستا نیاز است سند بازآفرینی شهر رشت با درنظر گرفتن همه اسن موارد تدوین گردد.

 مومنی زاده با اشاره به نیاز به تامین منابع برای تهیه طرح و اجرای طرح بازآفرینی در شهر رشت، اظهار داشت: در شرایط کنونی با توجه  به محدودیت منابع  و محدودیت های اعتباری  دولت و شهرداری، باید از هر فرصتی برای جذب منابع بهره برد.

فرماندار شهرستان رشت با اشاره به اظهارات اخیر معاون محترم وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اختصاص سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی جهت اجرای طرح های بازآفرینی شهری، افزود: مبلغ یک هزار و 500 میلیارد تومان از این منابع برای زیرساخت ها در نظر گرفته شده و دو هزار و 200 میلیارد تومان نیز به عنوان تسهیلات بانکی جهت احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده، هزینه خواهد شد.

وی با بیان اینکه منابع ملی می تواند در امر بازآفرینی شهری در شهر رشت کارگشا باشد، افزود: طرح اعطای تسهیلات با سود 9 درصد جهت احیای بافت های مسکونی فرسوده از جمله طرح هایی است که در راستای بازآفرینی شهری در دست اجرا است که باید از این ظرفیت به خوبی بهره گرفته شود.

 مومنی زاده ادامه داد: احیای معابر اصلی و ترمیم ساختمان های فرسوده، اثر فوق العاده ای بر شهرسازی، توسعه و عمران و افزایش رضایتمندی شهروندان دارد.

 مومنی زاده با اشاره به وجود پدیده  حاشیه نشینی در اطراف شهر رشت، افزود: نیاز است با تهیه طرح های پیشگیرانه با در نظر گرفتن جامعه هدف و شناسایی نقاط آسیب پذیر از بروز مسائل اجتماعی و بافت نامناسب شهری چلوگیری شود.