رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه اروپایی ها نباید بگذارند موشک های آمریکا در قلمرو آنها مستقر شود، اعلام کرد: در این صورت اروپایی ها در معرض تهدید متقابل قرار خواهند گرفت و این مساله با خروج آمریکا از پیمان موشکی یک امر طبیعی است

به گزارش ندای گیلان، ولادیمیر پوتین در کنفرانس خبری مشترک با «جوزپه کنته» نخست وزیر ایتالیا در کاخ کرملین با بیان این مطلب افزود: «در صورتی که موشک های آمریکایی به اروپا ارسال شود روسیه مجبور خواهد شد بطور متقابل پاسخ دهد.»

وی ادامه داد: روسیه به خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد پاسخ سریع و موثر خواهد داد و مهم ترین مساله این است که پس از خروج آمریکا از این پیمان، کشورهای اروپایی با این موشک های جدید چه خواهند کرد؟؛ ما در حال بازگشت به دوران استقرار موشک های پرشینگ (موشک های میان برد آمریکایی دوره جنگ سرد) در اروپا هستیم.
رئیس جمهوری روسیه همچنین خاطرنشان کرد که قصد دارد در دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پاریس، موضوع پیمان موشک های کوتاه و میان برد را مطرح و با وی در این خصوص گفت وگو کند.
پوتین در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که مسکو نگران اقدامات واشنگتن در مورد قراردادهای تسلیحاتی است و اگر این قراردادها فسخ شود، وضعیت بسیار خطرناک خواهد شد و هیچ چیزی جز رقابت تسلیحاتی باقی نخواهد ماند.
رئیس جمهوری روسیه گفت: ما نگران این وضعیت هستیم، قرارداد محدودیت سیستم های پدافند موشکی لغو شده است و همینک موضوع خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد مطرح است و از طرف دیگر سرنوشت پیمان استارت-2 برای محدود کردن تسلیحات تهاجمی راهبردی نامعلوم است.
نخست وزیر ایتالیا نیز در کنفرانس مطبوعاتی گفت که روابط روسیه و ایتالیا به رغم حفظ شرایطی که منجر به تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو شد، در وضع عالی قرار دارد.
کنته خاطرنشان کرد: من حمایت از روابط اقتصادی بین روسیه و ایتالیا از جمله پشتیبانی از اقدامات کمپانی های متعدد ایتالیایی فعال در روسیه را درست می دانم که همسو با منافع متقابل است.
وی افزود: تحریم ها برای ایتالیا هیچگاه هدف نبوده بلکه ابزاری است که باید هر چه سریعتر پشت سر گذاشت زیرا بهترین راه حل، تداوم گفت وگو هاست.
به گزارش ایرنا، پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد هشتم ماه دسامبر سال 1987 ( 1366) بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.
براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیر هسته ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک های دریایی ممنوع شد.
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود، از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.
تا سال 1991 (1370) حدود دو هزار و 700 موشک نابود شدند ضمن اینکه دو کشور اجازه بازرسی از تاسیسات یکدیگر را داشتند.
ایرنا