به گزارش ندای گیلان،آسوشیتدپرس بامداد سه شنبه گزارش داد که این طرح شامل اعزام نظامیان و نیروهای امنیتی برای انجام اقدامات تجسسی و نظارتی است.
«پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: در پاسخ به درخواست سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در غرب آسیا) برای اعزام نیروی بیشتر و به توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و پس از مشورت با کاخ سفید مجوز اعزام حدود یک هزار نیروی نظامی جدید را صادر کردم.
وی در توئیتی نوشت: آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست. تصمیم امروز به منظور تضمین امنیت و رفاه پرسنل نظامی ما که در منطقه کار می کنند و همچنین برای حفاظت از منافع ملی ما اتخاذ شده است.
رویترز نوشت: شاناهان با اشاره به آنچه که نگرانی درباره تهدید ایران خواند، اظهار داشت که اعزام این نیروها بنا به «دلایل دفاعی» انجام میشود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا کمتر از چهار هفته پیش اعلام کرده بود که یک هزار و پانصد نیروی نظامی به خاورمیانه می فرستد که هدف از اعزام آنها عمدتاً حفاظتی است.
رویترز به نقل از دو منبعی که نخواستند نامشان فاش شود، نوشت که این نیروها به تقویت اقدامات دفاعی آمریکا در منطقه کمک می کنند.
سی.ان.ان نیز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش داد که ترامپ علاوه بر اعزام نیرو، با ارسال تجهیزات به خاورمیانه موافقت کرده است.
این تجهیزات شامل باتری های سامانه موشکی پاتریوت، هواپیمای شناسایی و نیروهای ضروری برای ایجاد بازدارندگی در مقابل آنچه که پنتاگون تهدید فزاینده ایران مینامد، است.
همزمان با آن، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیهای از فروش ۸.۱ میلیارد دلار تسلیحات نظامی به کشورهای عربستان، امارات و اردن خبر داد.
پمپئو طی بیانیهای در تارنمای وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد به این وزارتخانه دستور داده است تا ۲۲ مورد از قراردادهای انتقال تسلیحات به اردن، امارات و عربستان که حدود ۸.۱ میلیارد دلار ارزش دارد به سرعت تکمیل شود.
نیویورک تایمز چندی پیش خبری منتشر کرد که به موجب آن گفته میشد در نشست شورای امنیت ملی آمریکا شاناهان، طرحی به روز شده ارائه داده است که طبق آن، آمریکا ۱۲۰ هزار نیرو به خاورمیانه اعزام میکند تا پاسخگوی حملات احتمالی ایران به نیروها یا منافع آمریکا باشند. ترامپ این خبر را جعلی دانست و گفت چنین طرحی وجود ندارد.
اقدامات تنشزای آمریکا در خاورمیانه پس از آن شدت گرفت که واشنگتن از اعزام ناو هواپیمابر لینکلن و یگانی از بمبافکنهای بی -۵۲ به خاورمیانه خبر داد و ایران را به نقش داشتن در انفجار دو نفتکش در نزدیکی بندر الفجیره امارات متهم کرد.
هفته گذشته نیز که انفجار مشکوکی در دو نفتکش دیگر در دریای عمان رخ داد، آمریکا بار دیگر همین اتهام را علیه ایران تکرار کرد. واشنگتن تاکنون دلایل محکمهپسندی برای ادعای خود ارائه نکرده و متحدان اروپایی آمریکا نیز در این ادعاها تردید کردهاند.
Sunday, 15 September , 2024